söndag, september 10, 2006

Persson var lysande!

Persson reparerade visserligen poängförlusten i TV4-duellen med en seger i radio häromdagen. Men duellen i SVT1 var viktigast av de tre. Och då briljerade Persson något oerhört. Han levererade både egna förslag och skarpa repliker. Han sken upp. Och han reducerade Reinfeldt från självsäker statsministerkandidat till en gammaldags kverulant från Täby. Ett gott dagsverke. Man får gratulera.

34 kommentarer:

Anonym sa...

Om du upprepar det där några ggr till Ali så kanske du tror på det själv!

GP lyckas avsluta varannan mening med lite slagord.
"Eh, det där är klassissk högerpolitik, eh."
"och jag är stolt men inte nöjd!"
""Ni riktar udden mot de svaga" (som är fler än på riktigt riktigt länge efter 12 år av vänsterstyre)

NIklas Theodorsson sa...

Äntligen var Persson pigg och alert.

När Persson var i Nordstan i Göteborg skrev GP... ingenting. När allinansens partiledare var där fick dom en kvartssida med bilder.

Anonym sa...

hahaha haha

har vi sett det förr? anonym högergalning som är JÄVLIGT BITTER

fatta att er kille fick sossespark i röven och fundera lite över varför istället för att snacka skit

persson var helt grym faktiskt

/j

Martin sa...

Är det såhär bufflig och otrevlig och okunnig om debattereglerna lögnminister Persson är - när han är pigg!, så tycker jag gott han bör sövas ner.

Ullan sa...

Reinfeldt blev mer eller mindre nermald av en offensiv och taggad Persson.

Och på den fråga som oroar folket mest visade Reinfeldt att han och alliansen har nada att komma med.

Jag kan redan se de borgerliga kommentarerna: Anna Hedenmo skötte inte sin uppgift, Persson var en arrogant buffel etc.

Jim sa...

Dålig debatt, nästan lika dålig som den i fyran. Tycker bara att GP och Regnfält pratar om "den andres" förslag. Tycker också att Persson har svårt med Regnfält, verkar som om han inte tål att höra sanningar om de brister som faktiskt finns i Sverige. Men s borde lättare kunna vifta undan högerns vänsterflirt med att tala om att man inte kan möta vänsterkritik med högerpolitik. SR-debatten är bäst hitills!

Anonym sa...

j och ullan,

ja e inte bitter.... Men ärligt så tyckte jag inte att Göran hade mycket att komma med. Mycket hånflin och avbrytande men det ses ju som en styrka av många på detta forum har jag förstått.

Vid valet -02 så tänkte jag att det var ju värst för vänsterväljarna själva och i backspegeln har jag fått rätt. (För egen del har det gått riktigt bra, så jag räds inte ytterligare 4 år med Göran alt annan sosse.)

Staffan W sa...

Bara att konstatera; klar seger för Persson. Skillnaden mot debatten i TV4 var slående; på hugget och klara framställningar. Sällan har väl alliansens totala brist på miljöintresse illustrerats tydligare än i Reinfeldts tomma blick när frågan kom på tal.

Anonym sa...

Persson sopade golvet med Reinfeldt ikväll. Man får hoppas att tittarsiffrorna var höga,
Enda plumpen var det självbelåtna flinet på slutet, dryghet ger avdrag i sympati hos många osäkra. Minns Palme mot Fälldin -76. Är man så där överlägsen i debatten måste man visa ödmjukhet också och det är kanske inte Perssons bästa gren.
Bertil Bartholdson

Pelle sa...

På expressen.se ställer man frågan:
"Vem vann duellen?"
För tillfället står det
Persson - 54%
Reinfeldt - 46%

Nu väntar jag bara på rubriken:
"Läsarna: Göran Persson vann duellen"

Ullan sa...

Ända sedan Persson blev statsminister har högern överöst Persson med invektiv. På borgerliga ledarsidor, högerbloggar och olika forum har personangreppen gränsat till rent hat och många gånger har man funderat över hur lågt man egentligen är beredd att sjunka. Men så går Persson på offensiven med stark övertygelse och patos i debatten mot Reinfeldt, och genast blir alla dessa rabiata högernissar någon sorts anständighetens väktare och börjar fördöma Persson för arrogans och bufflighet. Beklämmande!

Daniel sa...

Expressens omröstning:
-Persson 52%
-Reiniz 48%
Aftonbladets omröstning:
-Persson 34,7%
-Reiniz 62,4%
-Oavgjort 2,9%

Hur kan det skilja så mycket?

Eric Sundström sa...

Göran Persson var klart bättre än Reinfeldt ikväll, även om överlägsenheten var ännu tydligare i radion i fredags. Persson var tydlig om jobben, visade vilken sida det är som har en vision (hållbar utveckling), och att Reinfeldts cyniska människosyn inte uppmärksammas mer är en skandal.

Håller med Pelle: hur ska Expressen hantera att Persson i alla fall för en stund ansågs ha vunnit debatten i deras skeva omröstning?

Anonym sa...

Efter Perssons starka insats verkar högerpressen bli nervösa att valsegern skall glida dem ur händerna. Och eftersom handskarna åkt av för länge sedan så brassar Expressen på bortom all rim och reson. Alldeles nyligen publicerades en artikel på deras nätupplaga med rubriken: "Experten: Persson har attitydproblem", som om han vore psykiskt störd. Konklusionen i artikeln är att eftersom Reinfeldt visade en bättre yta än Persson så vinner Reinfeldt valet. Att innehållet skulle vara av betydelse är givetvis skitsnack...

Läs artikeln: http://expressen.se/index.jsp?a=679913

Anonym sa...

Håller med Pelle: hur ska Expressen hantera att Persson i alla fall för en stund ansågs ha vunnit debatten i deras skeva omröstning?

Genom följande rubrik:

Experten: "Persson har attitydproblem"

Med underrubrik:

Reinfeldt kvällens segrare. Retorikexperten dömer ut statsministern.

Samt följande:

För gubbigt, Persson. Expressens stilexpert Cecilia B Jonson sågar statsministerns klädstil och ger Reinfeldt godkänt.

Ida Andrén sa...

Jag tror väljarna är kloka. Efter en såpass briljant insats av Persson lär han kamma hem en hel del osäkra röster. :-)

Ökenberg sa...

Eh, båda var bra ikväll? Men en sådan åsikt skulle väl ingen här våga erkänna...

Anonym sa...

Känns upplyftade att Expressen fortsätter excellera i nonsens och Persson-bashing, och därmed befäster platsen som Sveriges absolut sämsta tidning. Keep up the good work Otto Sjöberg...

Anonym sa...

Till daniel:

Du undrar hur det kan skilja så mycket och du undrar säkert varför det är till Reinfelds fördel.

två förklaringar:

(1) LUF och MUF har styrt sitt folk dit ikväll, de sitter med pizza-kartonger och coca cola och roar sig.
(1.5) Borgarbrackorna har tid och är uppkopplade.
(2) LUF verkar vara ett gäng hackers, de har byggt ett litet perl-script helt enkelt som går in och röstar med jämna mellanrum från en anonym-proxy i finland.

Visst var Person överlägsen, roligt att se trots att min röst inte faller på honom - förhoppningsvis peppade han sina trupper.
Att han lyfte miljöfrågorna denna kväll var kul, troligen mötet med Al Gore som inspirerade, men det känns som om MP vinner mest på en sådan vändning.

adios, ink

Egendom är stöld sa...

Det blir roligare och roligare att se Persson, både när han uppträder buffligt och när han (som ikväll) är på ett strålande humör. Han håller på att bli en levande legend. En ganska grå politiker som har utvecklats till att bli nästan lika karismatisk som Palme. Synd bara att han inte har radikalare åsikter än en moderat på 70-talet.

Anonym sa...

Reinfeldt påminde mig stundtals om Glass Joe i det gamla nintendospelet Mike Tyson's Punch Out: ni vet han som såg osäker och räddhågsen ut och som golvades av minsta vindpust.

Anonym sa...

"Omröstning borttagen efter misstankar om manipulering"
http://expressen.se/index.jsp?d=2325&a=679931

Anonym sa...

Ta gärna en titta på lite sköna Reinfeldtcitat:
www.jensholm.se

Jonas N sa...

Jag tycker det var hyfsat jämt skägg mellan kandidaterna. Personligen vet jag ju vem som hade mest substans bakom vad de pratade om, och det var givetvis Reinfeldt (även om han också hemföll åt lite publikknipande lätta svar emellanåt). Men för den som inte hänger med i den politiska debatten och dess detaljer är nog valet av 'segrare' en smakfråga som främst bedöms utgående från vad man redan tror och vill tro på.

Att Ali (som trots allt hänger med i politiken) menar att Persson vann beror enbart på stil. Har inget med innehåll att göra.

Angående de redovisade nätomröstningarna kanske man skall vara skeptiskt i största allmänhet. Att de inte är speciellt rättvisande är väl uppenbart. Och detta ändras inte det minsta av att somliga försöker att få det att se bättre ut för Persson. Snarare tvärtom!

Symbolhandlingar är vänsterns signum, i mycket större utsträckning än folkpartiets. Och i den mån (fp) ägnar sig åt sådana är det förstås ett utryckt av djupt rotad socialism-normalisering!

Pelle sa...

Intressant. Kollade in på expressen.se igen.
Efter denna debatt så valde man tydligen att inte dra några slutsatser från omröstningen på sidan. Istället blev det en "expert" som fick säga att "Persson har attitydproblem" och en politisk kommentator som ansåg att Reinfeltd vann debatten....

Pelle sa...

Oj, hade tydligen glömt uppdatera kommentarssidan, och missat att fler än jag redan lagt märke till det jag skrev i mitt senaste inlägg.
Sorry.

Anonym sa...

När man läser Alis blog undrar jag rätt ofta om vi lever i samma värld.

Kan konstatera att Persson visade prov på dålig stil genom att avbryta motståndaren hela tiden och han levererade varken egna förslag eller skarpa repliker. Han sken inte heller upp. Mest bara trista angrepphela tiden. Jag kan på sätt och vis förstå att den vänster som gillar agressiva slagord och som anser att ändamålen helgar medlen gillar Perssons översittarstil och störiga avbrott, men tror ni verkligen att resten av svenska folket uppfattar detta som "brilljant"?

(kan direkt säga att jag inte är "bajshöger" om någon vill klaga på det)

Lasses lunchblog sa...

Som arbetslös kommunalare, jag är undersköterska, samt ensamstående med 3 barn så känns det skönt att få så klara besked som jag fick i gårdagens debatt: Göran är otrevlig, arrogant och har inget annat än frloskler att komma med. Bedvligt av en som anser sig värna om de svaga i samhället. Jag är inte heller förvånad att Ali tycker att Göran var lysande. Skygglapparna är väl fortfarande på.

Daniel sa...

Från Expressen:
"Det finns flera indikationer på att frågan har manipulerats och resultatet skiljer sig markant från en statistkt säkerställd undersökning som i morgon kommer att presenteras i Expressen."

Jag tror säkert att den manipulerats av politiska aktivister från båda sidor enligt typen RÖSTA-RADERA COOKIE-RÖSTA-RADERA COOKIE etc. Det tror jag för övrigt att samtliga tidiga undersökningar också gjorts. Men det expressen skriver ska nog läsas så här:
"Eftersom våra nätröstare röstade på Persson denna gång väljer vi att dra tillbaka vår mätning."

Annars skulle man ju alltid tvingas ta bort sina partisympatimätningar som konsekvent ger högern 20-25% mer än i "statistiskt säkerställda" opinionsmätningar från SIFO, Temo mfl.

Jonas Barkå sa...

Vem som var bäst i sak överskuggades ju helt av att Persson inte klarade av att hålla tyst när Reinfeldt pratade, och att han inte respekterade talarordningen alls.

Han borde blivit utkastad ur studion.

Micke den andra sa...

Han borde blivit utkastad ur studion

--------------------------

Det är TV.
Det är meningen att det ska vara sådär.

Det är också därför vi diskuterar nåt omröstningar och statistik i tidningar.

Dom är del av en dramturgi som för oss längre och längre bort från egentlig demokrati och som mycket enkelt bokstavligen skulle gå att använda till att vända upp och ner på det här landet utan att majoriteten skulle blinka.

Det är därför vi tillåter dom att spotta på varandra utan att tydligt klargöra att dom företräder två olika saker istället för att som nu framstå som två tvålförsäljare som säljer samma sak.

Anonym sa...

Bra jobbat Persson.

Hellre en buffelnoshörning än en ulv i fårakläder med tax-ögon.

Anonym sa...

Ja, det är så jävla ulv-aktigt att sänka totala skattetrycket någon enstaka procent. SYSTEMSKIFTE!!!

Klarsynt sa...

Precis som Johan Norberg upplyste i söndags så fick Rapport också nyss häromdagen om hur Göran Persson ljög just i denna debatt om att klyftorna i Sverige skulle minska.

Om Persson inte kan vinna en debatt ens när han ljuger (och inte blir omedelbart haffad om detta) så är hans dagar som statsminister räknade. Desperationen lyser i hans framföranden.