torsdag, oktober 12, 2006

Apropå överklassens fritidsbestyr II

Magnus Ljungkvist fortsätter följa upp. Maria Borelius äger förutom villan i arbetarkvarteren Djursholm ett sommarhus i det röda nästet Falsterbo. Fast nja, det gör hon strikt taget inte, och det är strikt taget inget sommarhus – om uppgifterna stämmer. Det är en arbetsfastighet som ägs av ett bolag som är registrerat på Kanalöarna, kända för sin proletära skattepolitik. Fastigheten är rimligen väsentlig för bolagets samhällsnyttiga verksamhet. Sverige har fått ett nytt arbetarparti.

53 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart ironiskt inlägg Ali =) Sicken regering vi har fått!

ClaesW sa...

Fantastiskt

Det som är mest skrämmande är att Borelius förmodligen inte förstår varför folk bryr sig. I hennes värld är detta vardagsmat. I hennes värld finns bara rika människor som försöker slippa sossarnas skatter.

Anonym sa...

Intressant!
Jag behöver definitivt lära mig mycket mer om hur man på laglig väg undviker sossarnas groteska skatter.

Mattias sa...

Ja, det är det nya arbetarpartiet, vi arbetar och dom är partiet... :)

Galaxa sa...

Jag är "folk" och jag bryr mig inte nämnvärt. Jag vet hur situationen kan se ut för en småbarnsförälder. Kalla mig omoralisk, men jag pusslade med en kompis samt stack åt en barnvakt lite pengar för att ta den lilla på promenad medan jag jobbade för hyran. Erst kommt das Essen, dann die Moral! Så kan livet vara ibland, speciellt om man har barn!

Och apropå barn: Den jag tänker mest på just nu är inte Maria Borelius själv utan hennes barn, till vilkens mobil murvlarna ringt! Kan ni tänka er att ringa och terra ett barn för något mamma gjort! DET är baske mig värre än att betala en barnflicka svart och borde bestraffas. Fy för den lede! Ge er på dem också, I moralens väktare med era brösttoner!

Per sa...

Varje ögonblick har sin egen moral. Samhället är ansvarigt för sin egen kriminalitet.

Varför inte ta bort skatten på arbete (arbetsgivaravgift och P-skatt) och kapital, så skulle väldigt många skattebrott och skatte-planerings upplägg helt enkelt försvinna. Det skulle vara utomordentligt bra för alla löntagare.

Naturligtvis skulle det medföra mindre pengar till politikerna att omfördela från dem som arbetar och dignar under världens högsta skatteförtryck till främst sig själva. Sossen Billström som får 50.000 kr i månaden till hon fyller 65 år i stället för att erhålla A-kassa som alla andra. Sådant enormt slöseri med arbetarnas pengar kommer vi inte att ha råd med. Det finns uppenbarligen enorma pengar att spara i den ofantliga sektorn som inte ens klarar av att leverera 100% skattefinansierad tandvård utan bara 13%, urdåligt. Hur kan politikerna prioritera så vansinnigt?

Polhem sa...

Jag firstar inte poangen med ALis inlagg.

Maria Borelius, en liberal som gick till val - och vann, pa att bla sanka skatterna har gjort allt hon lagligt kunnat for att betala midre skatt.

Varfor ar detta sa konstigt?

Det skulle val vara konstigare om hon INTE gjort detta?

Jag forstar inte heller debatten om dessa svartloner.
De flesta anlitar svart, speciellt moderater som ar principiellt emot att betala for mycket skatt.
Varfor d=ber de om ursakt?

De borde vara stolta...

nyckfull.net sa...

den nya regeringen är inte såå otäck än. det otäckaste är allt snokande det görs på politikerna när det gäller saker som är helt mänskliga, som att inte betala teveavgiften. jag väntar bara på att första nollan ska säga att han/hon känner sej "kränkt" för att de här människorna inte betalade.

JB Josefsson sa...

Skatt är i grunden stöld av enskild egendom. Dock är den nödvändig för ett fungerande samhälle och skall läggas på en nivå som accepteras av medborgarna. I förra seklets början protesterade arbetarrörelsen mot den 14% höga skatten och man fick väl lika lite då för pengarna som vi får nu med 60%. Däri ligger problemet, trycket skall vara rimligt och ge valuta samt accepteras av folket vilket inte är fallet. Alla som kan fuskar och myglar i vårt sönderreglerade land inklusive mig själv.

Avskaffa förmögenhetsskatten vilken har direkt effekt att potentiellt arbetande kapital sedan länge lämnat landet. Låt det komma tillbaka hit istället och investeras i Sverige för allas bästa.

Bulten i Bo sa...

Försök se det hela positivt, nu kanske Vellinge kommun äntligen har hittat något som går att använda som flyktingbostäder

Anonym sa...

Du har givetvis helt rätt Ali, som vanligt. Denna högerregering gynnar inga andra än den lilla klick snorrika multifastighetsägare som till varje pris måste hävda sin status gentemot grannen. Som tur är kommer den inte hålla särskilt länge utan är redan påväg att rasa ihop som ett korthus.

Fredriksson sa...

Visst är det befriande att se att Borelius och Ali gamla partiledare uppvisar slående likheter bakom det politiska skitsnacket.

Anonym sa...

"Varför inte ta bort skatten på arbete (arbetsgivaravgift och P-skatt) och kapital, så skulle väldigt många skattebrott och skatte-planerings upplägg helt enkelt försvinna."

Ja, så kan man ju lösa alla brott. Ta bort alla lagar och regler så kan ingen bryta dem å så får vi ingen brottslighet i Sverige. Vilket underbart resonemang.

Oldtimern sa...

Visst är det många småbarnsföräldrar i Sverige som har problem med sina 10 miljoners sommarhus som ägs av Jersey bolag.
Helt klart moraliskt förkastligt.

Väntar på Carl Bildts reaktion, även detta är kanske också ett vanligt problem bland svenskar?

Hur var det nu igen de...NYA moderaterna =)

Tuomo sa...

"Försök se det hela positivt, nu kanske Vellinge kommun äntligen har hittat något som går att använda som flyktingbostäder."

Skatteflyktingsbostäder!

Mycket roligt, BoB.

Tuomo sa...

Sorry. BiB ska det ju vara.

Markus Pettersson, förvirrad malmöit i Sthlm sa...

För långt maktinnehav?

Vi hörde det ofta under valrörelsen, alla "skandaler" inom sossarna var ett tydligt tecken på för långt maktinnehav.

Frågan är nu om analysen kvarstår? Efter tio dagar av maktinnhav haglar redan skandalerna. Är det fortfarande ett tecken på för långt maktinnhav eller bara ett tecken på att dom som skall styra oss redan är vana vid att ha makt och därför var korrupta redan från början?

Lasse Strömberg sa...

Markus Pettersson:

Svaret på din fråga är: Ja!

Danni sa...

Hej,

Jag snubblade in på den här bloggen via ditt inlägg 29 januari om Anna Sjödin. Det var en mening där som jag fastnade lite extra för:

"Man kan beklaga att det ska finnas ett sådant sjukligt medialt intresse för vad kända personer företar sig, särskilt om de råkar vara sossar"

Det är i alla fall kul att se att det sjukliga mediala intresset är rättfärdigat sålänge det rör sig om moderater som granskas. Du vet nog lika väl som jag att den svenska journalistkåren är övervägande vänstervriden, så senaste dagarnas avslöjande har ju varit som utfordring i lejonburen.

Och kom inte och säg att det är mer allvarligt att inte ha betalat tv-avgift än att bli fälld för egenmäktigt förfarande, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Jag kan förstå att en moderat inte blir så sugen på att betala tv-avgift när man ser hur "oberoende" SVT är gång på gång.

Martin sa...

Senaste nytt: Maria Borelius sjukskriver sig och missar därmed ett par tunga möten. Moderaterna brukar ofta ironiskt antyda att snorlata människor sjukskriver sig för att slippa göra sådant de inte önskar, men här har man fått ett verkligt flott exempel.

Anonym sa...

"- Vi håller på och sätter oss in i alla papper och innan dess vill vi inte kommentera någonting, säger Maria Borelius pressekreterare Markus Sjökvist till TT angående uppgifterna om sommarvillan i Falsterbo.

Han meddelar samtidigt att handelsministern är sjukanmäld och därför inte deltar i fredagens EU-nämndmöte."

Jaha!!! Var det SÅ, de "nya" moderaterna tyckte att man ska använda sjukpenningen? Till att sätta sig in i vilket annat fusk man är inblandad i? Hur går det då med förtroendet för sjukförsäkringen?

"Hårdare tag mot fusk" gäller tydligen bara dom fattiga, ytbrända och sjuka, dom som verkligen har arbetat i det här landet.

Borgarna som undanhåller sverige skatt, exploaterar filippinska hembiträden i källare, fuska med aktier och styrelsearvoden osv, som kan sedan bli regeringsministrar och "sjukskriva sig".

Anonym sa...

Hoppas att Reinfeldt snart gör en Donald Trump, ringer upp Borelius och Stegö och säger ifrån "You are FIRED!"

Anonym sa...

Det är farligt att vara rik i Sverige. De avundsjuka, lätt misslyckade, journalisterna med sina gnidiga vänstersympatier drägglar när de kan försöka sticka knivarna i någon som har lyckats långt, långt bättre än de själva.

Nä, Sverige fötjänar nog ingen kursändring, utan avundsjukan skall ta mig f-n leda till misär såsmåningom. Finns det någon chans att merparten i västvärldens trögaste befolkning lär sig då istället? Det verkar osannolikt.

Jag tycker att den nya regeringen skall avskaffa presstödet, partistöden och montera ner SVT och SR. Spola ner hela sosseskiten nu!

Martin sa...

I måmnga år var Svenska Dagbladet Stockholms största mottagre av presstöd, samtidigt som den fick multum av Wallenbergsfären etc. Hade den befunni sig på en ren och oskyddad marknad hade den gått under på nolltid. Idiot.

Anonym sa...

Martin,

Tala för dig själv. Kolla ögonen, vet ja. Var skrev jag att jag vill rädda SvD med skattemedel? INGA media skall hållas under armarna med skattemedel. Och inga partier heller.

Harmlös sa...

Det kan noteras att Johnny Munkhammar som enligt uppgift på Munkhammars blogg nu är kändis och med i Who's Who precis anmält tv-innehav.

http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=85953

http://www.munkhammar.org/?page=show&nummer=1380#

Anonym sa...

Harmlös,

Hur kommer det sig att denna typ av uppgifter sprids ohämmat? Är inte Sverige exceptionellt slapphänt med personliga uppgifter? Var får man fram denna typ av information? Kan jag göra det själv? Har Ali betalat? Har du?

Vi kanske skall bygga vidare på angiverisamhället. Det verkar ju falla svensken på läppen! Stasi, here we come!

Anonym sa...

Martin,

Ej heller någon enskild människa eller något enskilt samhälle.

Mercado o Muerte.

Anonym sa...

Dom sk "politiska journalisterna" har enligt den senaste undersökningen sina sympatier åt HÖGER, och det är ju dessa det handlar om här.
Dom övriga, landsortsjournalister, sportjournalister osv kanske har lite övervikt åt "vänster"(dvs flest miljöpartister och folkpartister) men det avspeglas inte i borgerlig media.

Det beror på att man biter inte den hand som föder en, dvs kapitalet(chefen, annonsörerna osv).

Så fuck off med ert skitsnack om "vänsterjournalister". Dom politiska journalister är högerdrägg, precis som ni, lögnare.

Micke sa...

Det kan noteras att Johnny Munkhammar som enligt uppgift på Munkhammars blogg nu är kändis och med i Who's Who precis anmält tv-innehav.
---------------------------

Är han påtänkt som efterträdare till Stegö Chilo????

Egendom är stöld sa...

Så mycket för nyliberala "ideologiska" skäl. Så fort ideologin riskerar att komma i konflikt med karriären så...

libertarian sa...

Klart man försöker hålla undan så mycket som det går från sosseparasiterna.

Micke sa...

Fascist tugg.

Gruv.arb sa...

Hoppas att försäkringskassan kollar upp om hon verkligen är "sjuk". I övrigt tycker jag att oavsett vilken politisk rangskala man ligger i så är det en självklarhet att man skall följa rikets lagar. Detta gäller även det borgerlig om någon nu mot förmodan tror anorlunda.

Galaxa sa...

Martin och gruv.arb. - är ni helt perversa? Njuter ni av att hon blivit sjuk, nu? Det är väl klart att kroppen säger ifrån när man blir ansatt som Borelius blivit - Detta oavsett vad hon har för del i sin makes business på Jersey eller illegala barnflickor. Man kan väl kritisera henne utan att demonisera? Det finns väl ingen speciellt borgerlig eller icke-borgerlig moral när det gäller mygel. Och det vet ni!

Smartass sa...

galaxa: ha ha ha you're a frunk. Kolla upp Pernilla Ström, Malin Siwe, Bo Södersten eller nån annan och läs på om hur det nylonstrumpebrackiga tugget ser ut.

Anonym sa...

Anon 4:47,

VPK väljare har en kraftig överrepresentation bland journalisterna. Men, visst, 75% av journalisterna ligger till höger om VPK:s vänsterfalang. 99,9% av sveriges befolkning ligger till höger om dig.

Galaxa sa...

Smartass: läs på själv. Och använd inte slang som du inte behärskar!

Galaxa sa...

Är det en ond människa som säger följande:
"Jag brinner för att göra Sverige till ett ännu bättre land, där företagandet blommar, där forskning och utbildning hjälper Sverige till en tätplats i en komplex och global värld. Jag sattes för att sälja Sverige utomlands, och för att förbättra den internationella handeln, eftersom det är främsta medlet för att lyfta människor i tredje världen ur fattigdom."

Jag har aldrig gillat Borelius som författare, men tycker det är synd att hon inte fick försöka göra ett bra jobb som handelsminister. Det här som hänt nu är ju inte bra för Sverige, men det fattar väl inte alla dumma murvlar! Att en minitser gör någont omoraliskt höjer man knappast på ögonbrynen för ute i världen, men att hon avgår efter 8 dagar ger felaktigt fokus på vårt land.

Jag hoppas att hon orkar nu för sina barns skull. Hon är ju en människa trots en annan politisk åskådning. När händer det som inte får hända - att journalister och människors förbehållslösa hat gör att någon inte orkar utan väljer att avsluta sitt liv? Men det gör kanske inget om det bara är en borgarbracka! Och en sak till: Det här hade knappast hänt om Marias Borelius varit man!

Egendom är stöld sa...

Är girighet detsamma som ondska? Annars har jag inte hört någon tala om ondska. Som Ali sade i ett tidigare inlägg så är det ett begrepp som mest högern sysslar med.


Talet om ondska och det av dig citerade uttalandet får mig att tänka på ett genialt stycke ur bröderna Karamazov där den vidrige och elake fadern har en lång känslosam utläggning och blir så rörd av sina egna ädla ord att han börjar gråta. Det helas avslutas med en kommentar i stil med: "Han var sentimental. Han var ondskefull och sentimental." Hehe, värsta sorten alltså.

Observera att jag med detta inte kallar Borelius "ond". Vem är "god", vem är "ond"? Girighet är vad det är och det är illa nog.

När dagens borgare vill "lyfta människor i tredje världen ur fattigdom.", så är den konkreta innebörden oftast av någon anledning att man FÖRST måste berika de redan rika. Borelius har ju själv berikat sig genom att skaffar sig en filippinska som hushållsslav att förvara i källaren för en löjligt låg lön. Hon tycker säkert att hon har gjort en god gärning och hjälpt till att"lyfta människor i tredje världen ur fattigdom.". Det tycker inte jag. Så har högerfolk gjort sedan urminnes tider. Skillnaden att de inte hycklade lika mycket förr.

Gordon Gekko sa...

The point is, ladies and gentleman, that greed, for lack of a better word, is good. Greed is right, greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms; greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind. And greed, you mark my words, will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA.

Thank you very much.

Egendom är stöld sa...

Skit också. Jag råkade säga "girighet" och genast, likt en pavlovsk hund, kommer en marknadsreligiös, harangciterande AynRandist och wannabe-amerikan med tungan så långt utsträckt att silverskeden riskerar trilla ur munnen.

Jag förstår att ni vill sätta likhetstecken mellan GIRIGHET och LUST. "Lust for life" eller livslust, brukar det ju annars heta -inte "livsgirighet". Ni vill få girigheten att framstå som vacker. Nästan som ett konstverk. Den store inspirerade konstnären som lustfylld målar en tavla eller barnet som lustfyllt utforskar omgivningen blir likställda med en överklassborgare som har en underbetald (för att trycka sig milt) hushållslav i källaren. Det blir likvärdiga handlingar liksom.

Ett tips; Det där snacket gör sig bäst på Djursholm eller liknande ställen där folk kanske känner ett behov av dylika konstruktioner och ordlekar för att döva sitt samvete. De flesta av oss andra ser igenom det på fem röda.

Micke sa...

Skit också. Jag råkade säga "girighet" och genast, likt en pavlovsk hund, kommer en marknadsreligiös, harangciterande AynRandist och wannabe-amerikan med tungan så långt utsträckt att silverskeden riskerar trilla ur munnen.
-------------------------
Skulle inte Ali kunna ha ett Maocitat script som svarar så fort bloggen detekterar ett Rand citat?

Så kan ScriptMao och Randisterna bolla med varann?

Ali Esbati sa...

"Tendensen till individualism i Röda arméns partiorganisationer tar sig följande uttryck:
1. Vedergällning. [...]"

Mao Tse-Tung
Militärpolitiska skrifter (s. 92)

Anonym sa...

Rand? Nää, Movie Speech: Wall Street (1987)

Anonym sa...

Jag vet att kommunister har svårt att skilja mellan fantasi och verklighet, så jag vill bara hjälpa till med att påpeka att Gordon Gekko är en fantasifigur.

Anonym sa...

Men för h-ete kommisar! Har ni blivit alldeles från vettet nu? Utmålar Borelius som någon slags mångmiljardär... Det är ju sjukt vilken låg tolerans man har mot ens måttlig framgång i detta sjuka land.

Micke sa...

Anonymous said...
Jag vet att kommunister har svårt att skilja mellan fantasi och verklighet, så jag vill bara hjälpa till med att påpeka att Gordon Gekko är en fantasifigur.
-----------------------

Synd att inte Rand var det.
Fast å andra sidan så hade nån annan fått soela hennes roll för högern så det går på ett ut antar jag.

Jonas N sa...

Nej, Gordon Gekko är min far.

Galaxa sa...

Egendom är stöld: Nej, girighet är kanske inte ondska. Man att demonisera en människa på det viset som man gjort med Borelius är att avmänskliga henne och tillskriva henne i det närmaste onda egenskaper. Ond är visserligen motsatsord till god, men det betyder inte att allt som inte är ont är gott. (Filosofisk absolut-baskurs).

Egendom är stöld sa...

Har jag påstått det? (Läsförståelse absolut-baskurs).

Nu åker jag till Cannes för här går det inte att leva ett normalt familjeliv sa...

Man att demonisera en människa på det viset som man gjort med Borelius är att avmänskliga henne och tillskriva henne i det närmaste onda egenskaper.
.....................
Josesson var ju ond.Person var ond.Ulvskog var ond.Ohly var oerhört ond.Sahlin var dum.Sen hade vi ju en journalist som hette Orback...det var ju förjävligt att han var journalist och inte politiker minns jag.Transport är såvitt jag förstått av er sida djävulens brorsas kusiner.

Det är många som varit onda på er väg tiill regeringen.

Då vill det till att ni är så rena som ni sagt.

Galaxa sa...

Egedom är stöld:
Du skrev "Är girighet detsamma som ondska?" Och jag svarade på det. Att jag skriver att allt som inte är ont inte behöver vara gott, innebär inte att jag inte tror att du vet det. Och inte att du påstått det heller. Vilken övertolkning!

Många debattörer här har en inställning till personer från borgerliga partier som gränsar till rasism; de betraktas som en annan människotyp, liksom. (Återigen: jag säger inte att just du har påstått det.) Jag tycker bara det är osmakligt och förstår inte vad det tjänar till.