lördag, oktober 21, 2006

Kort och gott

Robert Laul gör i all enkelhet en viktig upptäckt och ett lika viktigt ställningstagande.

Det finns en namnlista i protest mot borgarnas a-kasseförslag. Skriv på!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, om moderaterna kan vara ett arbetarparti kan väl SJF-medlemmarna ha byggt det här landet också...

Anonym sa...

Riksdagen höjer inte fackföreningsavgifterna med en enda spänn. De synliggör bara en pyttedel av de osynliga kostnaderna. Fackföreningarna kostar så mycket som de kostar, att synliggöra dessa kostnader möjliggör för människor att själva bestämma om de vill vara med och betala eller inte. Ett val som socialister inte vill ge till människor.

daniel sa...

Att ta bort avdragsrätten på medlemavgift till arbetsgivarorganisationer hade synliggjort kostnaderna för dessa. Det hade möjliggjort för företag att själva bestämma om de vill vara med eller inte. Det är dock ett val som kapitalister inte vill ge företagare.

Anonym sa...

Anonymtjomme "10:51":
1. Det är inte fackavgiften som chockhöjs det är a-kasseavgiften. Avdragsrätten för fackavgiften försvinner dock, till skillnad på avdragsrätten för arbetsgivarorganisationernas avgifter.
2. A-kassan är redan finansierad genom att löntagarna har avstått från löneökningar så att dessa pengar istället har kunnat gå till A-kassan genom en del av arbetsgivaravgiften. A-kassans kostnader i statsbudgeten uppgår till mindre än vad staten drar in i dessa "Arbetsmarknadsavgifter". Det existerar alltså inga "dolda kostnader".
3. Riksdagen (genom att anta budgeten) kommer lägga ett större krav om finansiering på själva A-kassorna (trots att A-kassan alltså är mer än finansierad redan genom andra inkomster). Detta medför att A-kassorna i sin tur måste höja avgifterna från oss medlemmar.
4. Regeringen är inte ute efter att vi ska få välja om vi vill vara med i A-kassan eller inte, det är inte därför några kostnader "synliggörs". Tvärtom vill ju regeringen att A-kassan ska vara obligatorisk.
5. Och då är vi slutligen framme i det Robert Laul så träffande tycks ha insett. Att regeringens poäng är att öka människors insitament för att lämna fackföreningarna. För hur mycket de nya moderaterna än älskar kollektivavtal och fackföreningar så vill de ju för guds skull inte att människor ska vara medlemmar i facket.

Därmed slutsatsen:
Jävlas med de "nya moderaterna" - värva din polare till facket!