fredag, oktober 13, 2006

Leva som man lärt (sig)

De nya moderaterna utlyser brådskande presskonferens ledd av statsministern himself, för att berätta om nya uppgifter om hanteringen av flodvågskatastrofen.

Detta nya visar sig bestå i att man hittat gamla band med gammal e-postkorrespondens som för tillfället inte går att läsa och som egentligen inte föranleder någon att tro något särskilt om flodvågskatastrofen. Mer än att misstankar alltid är trevliga, förstås.

Presskonferensen går att se här. Notera särskilt den smidiga sortin mot slutet.

Utlysandet av presskonferensen hade självfallet inget att göra med den nyvalda ministärens överklasshaveri, lika lite som valet av begreppet det nya arbetarpartiet var ämnat att undanskyla en arbetarfientlig politik.

16 kommentarer:

Yaxx sa...

Kanske att det är lite väl tdigt att ropa "dimmridå". Bandens existens, ettikett och omständigheterna kring deras upptäckt är onekligen intressanta.

Om det visar sig vara en anka så naggas den nuvarande statsministerns ord något i kanten. Om inte - ja då är det en gång stora partiet i grunden moraliskt torpederat.

Micke sa...

Om inte - ja då är det en gång stora partiet i grunden moraliskt torpederat.
---------------------
Knappast eftesom högern redan tidgare framställt det som att Person själv i egen hög person beordrat förstörelse av alla dokument runt detta ämne vilket nu bevisligen inte är fallet.
Tvärom har alltså en av förra regeringens tjänstemän beordrat att "banden" skulle sparas.

Under alla omständigheter kommer Danielsons inpasserande eller icke inpasserande INTE at mäta sig med den cirkus som pågår just nu.

Jonas N sa...

Micke,

ifall du inte har förstått det ännu så är hanteringen av Tsunamin och även Estonia, riktiga angelägenheter som gäller statens förmåga att kunna hantera katastrofer.

Vad tillträdande ministrar har gjort i sina tidigare liv är förstås av medialt intresse också, speciellt för dem som inte har något bättre att tjura över.

Men dessa frågor är av helt olika dignitet!

olydig sa...

Var det inte ganska bra timing av Reinfeldt att hålla en presskonferens just nu?

Micke sa...

fall du inte har förstått det ännu så är hanteringen av Tsunamin och även Estonia, riktiga angelägenheter som gäller statens förmåga att kunna hantera katastrofer.
........................

Jag har tror mig ha hört (men är inte säker) att Reinfeld redan sagt att dom uppgifter som Lars Ångstöm la på förra regeringens bord inte intresserar honom heller.

Det är kanske i så fall inte så konstigt eftersom Bildt var statsminister när någon bevisligen bedrev tung verksamhet vid vraket INNAN dom officiella dykningarna inleddes vilket betyder att om det inte var ryssarna så var det vi själva eller Nato som hade nåt att hämta på botten.

Nu lär detta OCKSÅ förr eller senare bli något som måste gås igenom från början en gång till.Men dessa frågor är av helt olika dignitet!
-------------------------
Att en nytillträdd borgerlig regering vars support ägnat två år åt att gräva skit för att vinna valet står med brallorna nere vid knäna?

..Ja kanske det.

Micke sa...

Kul att se dig igen föressten..

Micke sa...

Vad tillträdande ministrar har gjort i sina tidigare liv är förstås av medialt intresse också, speciellt för dem som inte har något bättre att tjura över.
------------------------

När det gäller Timbro på kulturministerposten så är det naturligtvis inte så.

Det är uppenbart att hon vägrat av ideologiska skäl att betala licens och att hon dessutom ljuger om det då borde hon av samma ideologiska skäl vägrat att delta i en regering som inte har som officiell öppen gemensam ståndpunkt att rasera den officiellt finansierade kulturen....eller så skulle Reinfeld INNAN valet talat om att man har den avsikten.

Micke sa...

En del av er har ju full pejl på vad det handlar om....
Han sammanfattar det i den sista meningen.

Det är bara det det handlar om.

Ska han dumpa den del av sitt lag som han inte redovisade innan valet därför att om han gjort det så hade uppförsbacken blivit för tung?

Som det ser ut har han inget val och då har vi en fin borgerlig spricka att börja hacka i.

--------------------------


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=580481&previousRenderType=6

ingrid sa...

Det har blivit för mycket nu!
Sveriges rike drivs av ett gäng pajasar, individer på klockren amatörnivå!

Vår statsminister, Fredrik R har gjort en kraftig, infantil missbedömning av hur en smart rekrytering av ministrar går till.
Reinfelt har inte klarat av att leda denna fråga på ett vinnande sätt.
Han hade ingen koll på vare sig FuskBorelius eller FuskCecilia överhuvudtaget.

Jag menar, om han inte änns fixar att greja den biten. Hur ska han då kunna greja att ha koll på hur han ska leda hela Sverige?

Anonym sa...

Är det bara jag som undrar över hur det kan ta flera veckor för dom att gå igenom dessa band? Men det är väl klart, om ens jobb, som man tjänar oproportionsenliga summor på, skulle kunna ta en timme, som för oss andra vanligt dödliga, så vore ju dessa IT-experter arbetslösa...

Anonym sa...

Ingrid,

Jag tror du har missförstått vad som pågår: Media väljer att gräva så mycket skit de kan för att media är livrädda att deras priviligerade position skall hotas. Det är ju ingen hemlighet att media är kraftigt sosseorienterat i detta ingrodda land.

Det komiska är ju att folk som har varit politiker länge, och borde veta bättre, har gjort samma sak!

ingrid sa...

Anonymous det där är bara kvalificerat skitsnack och det vet du också!

Anonym sa...

Ingrid,

Är det?
Vet jag?
Varför påstår du att du vet vad jag egentligen tycker? Det är ju högst förmätet av dig att anta att du vet vad andra egentligen tycker. Varför är inte alla länder som Sverige? Tycker folk i andra länder egentligen som du, men säger något annat?

Kanske är det dags att inse att världen är lite större än sosseankdammen? Det finns andra värderingar än att s.k. jämlikhet är viktigare än allt annat. Man kan ha tidningar som står upp för frihetsideal och som inte ältar jantevinklingar. Bara inte i Sverige.

Ingrid sa...

Anonymous, jag är hemskt ledsen, men läs tidningarna, studera vad icke vänster och icke socialdemokratiska, medier, politiker och debattörer hävdar i dag ang. hela soppan.
Så inser du att de också framför liknande kritik.

För övrigt är jag också otroligt trött på sosseankdammen. Det framstår i dagsläget som ett otroligt dammigt och omodert parti.

Staffan W sa...

Lite otacksamt av borgare att gnälla på "sossemedia" med tanke på att ni serverades valsegern på ett fat av massmedia som servilt presenterade varje smygfjärt som högeralliansen släppte som manna från himlen och teg ihjäl vänstern och miljöpartiet. Men visst känns det ovant att själva stå i fokus för massmedias skärskådning? Då kan det ju vara gött att värma sig med konspirationsteorier om "sossemedia", mot allt förnuft visserligen, men ändå.

Galaxa sa...

Dålig förlorare, Staffan W? "ni serverades valsegern på ett fat av massmedia" - guuud så barnsligt!