måndag, oktober 16, 2006

Två meningar ur budgeten

Avd. Jo, vi har noterat det
"Skattefusk snedvrider konkurrensen på olika marknader, leder till utanförskap, sociala problem och orättvisa mellan olika skattebetalare" (s.45 i Finansplanen)

Avd. Definiera gärna "allmänt"
"För att en skatt skall vara allmänt accepterad bör den inte vara möjlig att planera bort". (Om förmögenhetsskatten, s. 151 i Finansplanen)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det här är ju oxå lite roligt..

Tobias Billström sjukskriver sig:

http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,68152830_852__,00.html

Samme Billström refererar Moderaternas tankar om fusk med sjukskrivningar:

http://www.tobiasbillstrom.se/lasmer.asp?NewsID=478&subject=0

"4.8 Attityderna till sjukskrivning har förändrats
I samband med en undersökning om attityderna till sjukskrivning som Riksförsäkringsverket genomförde 2004 konstaterar den tidigare generaldirektören Anna Hedborg att ”okunskapen om vad sjukförsäkringen egentligen är till för är stor bland svenskarna. Fyra av tio anser sig berättigade till sjukpenning när de känner sig trötta. En av tio anser att konflikter med chefen eller arbetskamrater alltid är ett godtagbart skäl till sjukskrivning, var tredje kan tänka sig det. Ju yngre man är, desto mer generös är inställningen till att använda sjukförsäkringen.” (DN-debatt 2004-09-17)

I en tidigare Temo-undersökning menade 60 procent att det är ”OK” att sjukskriva sig även om man inte är så sjuk att man inte kan jobba. Nästan tre av tio kände någon som senaste året hade gjort just detta. "

Micke sa...

Vad heter den här filmen?
Vad handlar den om?
När är den slut?

Måste vi vänta till 2010 som han med hårpiskan sa i riksdagen innan vi får veta?

Anonym sa...

Är det dina kompisar som kastar järnskrot på sverigedemokrater? Kan du vänligen förklara för dem (personligen eller via din blogg) att de medverkar till att förstärka sverigedemokraternas stöd. För du förstår väl själv detta mycket enkla samband?

Anonym sa...

http://www.svd.se/images/ettan2006/061017/Berglin_2.jpg