onsdag, november 29, 2006

Ex post

Sagt i riksdagens talarstol, den 23 november, av den mångförslagne arbetarhjälten Sven Otto Littorin (anf 104):
Mediantiden för när en person under 24 år är arbetslös är 31 dagar. Vi har ett par tusen långtidsarbetslösa som är under 24 år. Notera att mediantiden är 31 dagar och att ersättningsnivån är oförändrad fram till dag 200, med undantag för den lilla sänkningen av taket. Därmed faller hela oron för att detta i sig skulle leda till en så kraftfull ökning av kommunernas kostnadsmassa som frågeställaren ger uttryck för.
Förlåt om jag missminner mig, men jag fick för mig under valrörelsen, när jag lyssnade på högerföreträdare, att ungdomsarbetslösheten i Sverige var typ den största i hela världen och att alla som till exempel påpekade att osäkra anställningar (som regeringen nu aktivt vill ha fler av) var ett betydligt allvarligare problem borde bespottas.

Fast det är klart, om cirka 1,2 miljoner plötsligt kunde gå till jobbet en vanlig dag efter valet, då kan väl också långtidsarbetslösheten chocksjunka – till de nivåer som det korrupta sosseorganet SCB tidigare kunde desinformera om.

4 kommentarer:

Anonym sa...

inressant. Kan någon precisera "jag fick för mig under valrörelsen, när jag lyssnade på högerföreträdare, att ungdomsarbetslösheten i Sverige var typ den största i hela världen "

när var hur?

Daniel sa...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=518422&previousRenderType=1

Det här är ett exempel. Det finns ju många fler. Kanske lyssnade du inte så noga på högerföreträdarna?

Lasse Strömberg sa...

Din ironi kan nog uppfattas som elak av högerväljare. Att berätta sanningen kan vara elakt mot dem som gick på lögnerna.

Bra inlägg!

Micke sa...

inressant. Kan någon precisera "jag fick för mig under valrörelsen, när jag lyssnade på högerföreträdare, att ungdomsarbetslösheten i Sverige var typ den största i hela världen "
----------------------------

Ja jag kan konfirmera.


Alla som inte sov hela förra året kan göra det.