måndag, november 27, 2006

Med blicken söderut


Tidningen Riksdag och Departement idag:
”Migrationsminister Tobias Billström tror att Sverige kan lära av Danmark hur man tar emot invandrare”
Billström reser idag till Danmark för att ”tina upp relationerna” och ”lära av vårt södra grannlands metoder”. Bland annat vill Billström ”ta del av de danska erfarenheterna av den frivilliga invandringen”

Förutom den exploderade, av den politiska ledningen initierade och påeldade danska vardagsrasismen, kan man bland vårt södra, aktivt krigförande grannlands metoder nämna de lagar som i flera avseenden gör invandrare till andra klassens medborgare, samt de flyktingbestämmelser som föranlett skarp kritik från FN:s flyktingorgan UNHCR för att bryta mot internationella konventioner, och som också ledde till att Danmark användes som subtilt exempel i organisationens kampanj mot global rasism. Om det inte räcker, kan Billström eventuellt också ta del av de danska erfarenheterna på arbetsmarknaden, som lett till riktigt dåligt arbetskraftsdeltagande bland utlandsfödda. Om detta kan Billström även spörja hos sin kollega, miljöminister Anders Carlgren, tidigare generaldirektör för Integrationsverket, som regeringen också vill lägga ner.

5 kommentarer:

Anonym sa...

danmark, skåne och sverigedemokraterna tror på integration genom auktoritet och förnedring.
det är utrikespolitik applicerad på hemmaplan. snart dyker väl de första checkpointsen upp i vårt gemytliga grannland, som ingen i sverige riktigt har fattat är ett av europas mest främlingsfientliga.
"danskarna som är snälla, de kan väl inte vara rasister? muslimerna som är så elaka, de kan väl inte vara utsatta för främlingsfientlighet?"
möjligen tillfredställer den hårda utrikespolitiska vägen vissa danskars sadistiska lustar, men för danmarks invandrare betyder det bara sömnlösa nätter och depression.
möjligen kuvas de danska invandrarna inledningsvis och finner sig i den dagliga rasismen på gatorna och i medierna, men det är bara en kortsiktigt "stabilitet". de enda möjliga utvägarna är fascism i majoritetssamhället eller kravaller i förorterna.
det enda sättet stå emot den danska linjen i sverige är att inte låta sig kuvas av söndra-och-härska-taktiken. invandrare måste hålla ihop - inte i vått och torrt, för det är omöjligt - men vi måste enas om detta enkla att vi inte tillåter att någon av oss behandlas som en mindre värd människa.

Anonym sa...

Bor ni i skåne..vet ni hur det ser ut eller?
Malmö är ändå värst..varför pratar ingen om att svenskarna flyr från malmö?
jag är trött på att alla säger det är synd om invandrarna m.m
Fler kommer nu hit..dem flesta av dem vill inte ens jobba och om dem jobbar så jobbar dem svart.
nää jag orkar inte mer med gulligullande med invandrarna!

Anonym sa...

Anonymous,

Anledning till att Malmö är som det är beror på en misslyckad integrationspolitik, a la Socialdemokraterna. Det är inte invandrarna det är fel på, det är systemet.

Anonym sa...

man kan verkligen inte skylla allt på sossarna faktiskt!
Anledningen att malmö tar hand om så många är också att många kommuner vill inte ta emot flyktingar

Anonym sa...

"Fler kommer nu hit..dem flesta av dem vill inte ens jobba och om dem jobbar så jobbar dem svart."

Det är väl snarare så... att svenskarna vill inte att invandrare ska leva på bidrag, men de vill inte heller släppa in invandrarna på sina arbetsplatser... därför är det allt fler som vill kasta ut invandrarna ur sverige, europa, västvärlden...