måndag, november 06, 2006

Nya tider indeed

Igår kväll läste jag Per Gudmundson propagera för att Saddam och även en del annat otäckt folk ska avrättas, samt i samma veva slå ett slag för tortyr, ”i krig”, som nu tydligen pågår mellan ”den fria västvärlden” och ”islamofascismen”. Ett för övrigt på många sätt behändigt krig, då ingen utom möjligen ledaren för ”den fria västvärlden” vet när det började och framför allt när eller hur det slutar, varför det för säkerhets skull, vid behov, kan sägas pågå permanent. Tortyr, till exempel den redan under medeltiden väl beprövade metoden att föra en människa till gränsen för kvävning under vatten, kan enligt Gudmundson vara okej, ty en reporter på ärevördiga Fox News lär ha testat, för att därefter ”synligen utan men”, återvända till studion ”frisk och kry”. Det framgår inte helt klart av den refererade studien huruvida testet genomfördes i ett hemligt fängelse, dit reportern förts kidnappad, utan vetskap om huruvida han skulle behöva tillbringa några år av sitt liv där utan närmare preciserad anledning.

I morse kunde man så slå upp tidningen och se att samme Gudmundson nu blir kolumnist på SvD:s ledarsida. Det känns på något sätt helt följdriktigt.

När vi ändå är inne på temat unga män på högerkanten, kan jag inte annat än varmt rekommendera Johnny Munkhammars senaste in/utfall, där undertecknad karaktäriseras som ”den förste och siste postmoderne kommunisten”. Att han sedan inte heller tycks ha greppat poängen med det inlägg som fått igång honom, är i sammanhanget av marginell betydelse.

19 kommentarer:

Anonym sa...

HAHA den där Munkhammars uppskruvade pretto-retorik låter precis som svenska nazister på typ info 14!!! "orde orka traggla sig igenom hans ordmassor ägnade att dölja"bla bla bla/.../
"en frihetslära som har legat till grund för historiens framgångsrikaste samhällen"bla bla bla
"lätt rättshaveristiska inlägg en följd av den desperation som sprider sig" bla bla bla

undrar vem som låter rätthaveristisk och desperat paranoid liksom....

Anonym sa...

Det är lite lustigt att en massa unga nyliberaler plötsligt ger sig i kast med främlingsfientliga partier. Det påminner om ett sillstim om man nu skall köpa att det inte är en ny hemlig strategi för att göra gud vet vad.

Munkhammar borde förresten jobba med sitt språkbruk. Det är minst sagt unket.

Gudmundson sa...

Nja, nu drar du lite hårt på vad jag skrev. Men jag gillar vass polemik, så jag köper det.

Kul att bli läst!

Anonym sa...

Klockrent av Munkhammar. Din principlöshet saknar motsvarighet i den svenska politiska sfären.

Micke sa...

Men Munkhadu köper att Munkahammar´s argument att han köper halva framstegspartiets ideologi och därför kan ösnlka dom lyckat till köper du?

Det är inte proinciplöshet?

Om så inte är fallet kanske du kan tala om VAD som är principlöshet.

Dessutom är ju frågan varför Munkhammar överhuvudtaget bemöter en marginell rättshaverist som ingen läser?

Anonym sa...

Gudmundson menar ju att i krig är alla vidrigheter tillåtna, oavsett vad man annars principiellt anser om dem. Eftersom USA anser sig vara i krig, (det är uppenbarligen något som varje land själv kan bestämma) så bör allt vara tillåtet för USA. Och det är ju enligt den principen USA handlar, man mördar och torterar, med motivet att man befinner sig i krig. Det är alltså samma argument som Hamas och handra organisationer använder för att försvara sina självmordsattentat. Man bör terrorstämpla alla länder och organisationer som bryter mot folkrätten, vare sig det gäller tortyr, självmordsattentat eller dödsstraff.

Anonym sa...

Inte helt oväntat att liberalfascisterna sällar sig till papegojmedias unisona hyllningskör av tortyr massmord och avrättningar, så länge de sker i västmakternas regi och så länge de som avrättas mördas och torterats är oönskade element i den blåbruna fanan.

Undrar hur Carl Bildt skulle ha reagerat om man körde "ubåten" på honom, lite klassisk vattentortyr i all vänskaplighet.

Förmodligen skulle han inte bara spotta och fräsa utan också vara halvdöd efter en sådan behandling.

Angående den avrättning den USraeliska lydregimen i Irak nu planerar på den sedermera olydige Saddam undrar jag hur länge det dröjer innnan de flinande folkmördarna i Tel Aviv får sina domar? Varenda "premiärminister" i denna apartheidstat sedan etableringen skulle utan tvekan kunnat dömas till galgen för brott mot mänskligheten och folkmord, hälften av det Saddam nu "åtalas" för.

När får vi se Cheney Rumsfeldt och Bush paradera inför schavotten? Clinton och Kissinger?...

Lasse Strömberg sa...

Det är ett nöje att se hur du klär av Timbrohögern.

pontus sa...

"Att han sedan inte heller tycks ha greppat poängen med det inlägg som fått igång honom, är i sammanhanget av marginell betydelse."

Klä av, var ordet sa Bull.

Anonym sa...

SJUKT rolig film. HAHA.

Anonym sa...

Henrik Schyffert är ju helt underbar!

Amal sa...

Moahahhahahha Fett kul film!

Men på tal om Saddams avrättning. Kollade på nyheterna på svt tror jag det var eller 4:an.

Där visade de inslag från amerikanska tv-kanaler där man fick höra nån rutten politiker uttala sig. Och en av de amerikanska demokraterna sa nåt i stil med att "nu har demokratin segrat" som kommerntar till att Saddam skulle avrättas.

Jag undrar varför svensk TV väljer att visa dessa kommentarer. Är det för att vi ska fatta hur sjukt USA är eller? Jag är rädd att det inte är så.

Men jag måste säga; vem fan bryr sig vad jänkarna tycker? Skulle vara mer intressant att höra vad t ex irakierna tycker. Det är ju ändå i deras land detta utspelar sig.

Undrar också vad dödsstraff och demokrati har gemensamt. Oavsett hur grovt ett brott är har vi människor inte rätten att avgöra om någon har "förbrukat sin rätt att leva". Det är sjukt. Det går liksom inte att visa att det är fel att döda genom att själv döda.

Och när jag ändå är inne på USA (tidigare i mitt inlägg) måste jag passa på att berätta hur jävla trött jag är på att nästan alla tv-program är från USA. Varför köper svensk tv bara in sådana program? Jag är trött på att matas med amerikansk skräp-tv. Dom har en helt annan kultur och levnadssätt än vi, varför ska vi kolla på program som skildrar deras värld?

Man blir liksom hjärntvättas. Sverige är inte USA, men hela världen håller på att bli mer och mer som dom.

Lennart sa...

Ali: Gudmundson, Munkhammar, är de medlemmar i något kriminellt MC gäng? Hoppas att socialvården tar hand om dom så snart som möjligt. Åtminstone pratar ju galningen bra engelska :-)

Ulla sa...

Skrämmande kommunistgäng som huserar här.

Ryan sa...

Kommunister för att man inte håller med dig Ulla? DET är ett skrämmande sätt att tänka på lilla du.

/Ryan

Ulla sa...

Ryan: Lilla du? Är du mansgris? Dessutom ä r Ali Esbati kommunist. Så sluta med den nedlåtande tonen grabben.

Magnus Ahlkvist sa...

Ulla: "kommunistgäng". Alltså plural. Eller?
Fast det är klart, "Aligänget" låter ju rätt cool, även om Esbati är ett fint namn kan ju Ali plocka fram namnet "Aligänget" vid mer högtidliga tillfällen, typ när han ska käka upp små barn och skrämma pensionärer. Men jag är inte säker på att alla kommer att fatta att "Aligänget" består av en enda person.

Findus sa...

"Aligänget", låter fint men jag föredrar nog Alipartiet eller varför inte Alis parti. Varför inte på arabiska ;-)

Anonym sa...

"Och när jag ändå är inne på USA (tidigare i mitt inlägg) måste jag passa på att berätta hur jävla trött jag är på att nästan alla tv-program är från USA. Varför köper svensk tv bara in sådana program? Jag är trött på att matas med amerikansk skräp-tv. Dom har en helt annan kultur och levnadssätt än vi, varför ska vi kolla på program som skildrar deras värld?"

För att de flesta svenskar gillar amerikanska TV-program. Du får helt enkelt ta ett eget ansvar att skaffa den kultur du gillar istället för att lita på att TV uppfyller dina önskningar bara du slår på den.