söndag, december 03, 2006

Frasse i Venezuela

Fansisco Contreras är i Venezuela som valobservatör. Hans reflexion om Wolfgang Hanssons artikel i Aftonbladet, som jag skrev om häromdagen, sätter fingret på den allmänna Venezuelarapporteringen i Väst:
[D]et var den mest tendentiösa artikel jag last i svensk press om Chavez, och allt efter en sammanträffande på 2 minuter. Snacka om att ha förutfattade meningar. Den journalistiska vinkeln fanns med i resväskan, det gällde att hitta ögonblicket som berättigade den. Men det förvånar ingen, på väg till Venezuela läste jag precis samma formuleringar (kanske tom ordagrant) i både franska Le Figaro och i brittiska The Economist. Problemet för dessa journalister är att den de kallar "presumtiva diktatorn" är på vag att vinna sitt 12 val (om vi räknar med parlaments- och guvernörsvalen + folkomröstningen).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Några engelska observatörer skriver här:http://handsoffvenezuela.blogspot.com/

Simon sa...

Vilken mardröm jag hade när jag lyssnade på det reaktionära valreportaget från Venezuela i morse: jag fick för mig att de sa att Augusto Pinochet hade vunnit över Hugo Chavez, och så såg jag framför mig hur "Djävulen" Bush satt och gnuggade händerna. Huu.

Anonym sa...

Alla som inte är öppet nyliberala och som inte följer USA/världsbankens order är "diktatorer", varför inte ta över Hansson till västmakternas lydiga propagandatrumpet SVT?

Bättre att bombhögern samlas där så att de syns i ljuset de jävlarna...

Anonym sa...

Relationen mellan Världsbanken och Chavez är faktiskt utmärkt. VB är inte speciellt nyliberal längre och USA makt över banken är svagare än någonsin tidigare.