fredag, januari 12, 2007

Den nya arbetsförmedlingen


65 år av sammanblandning av stat och parti kan inte utrotas med successiva reformer. Myndigheten måste läggas ned. Och det är vad folkpartiet ämnar göra hösten 2006.
- Folkpartiet, mars 2005

Vägen bort från enpartistaten måste anträdas.
- Allians för Sverige, mars 2006

Moderaternas reklambyrå Storåkers blir ansvariga för att kommunicera informationen om regeringens "nystartsjobb". Uppdraget blev deras utan offentlig upphandling och tio miljoner är budgeterat för att utbilda arbetstagare och arbetsgivare om nystartsjobben.
- Dagens Media, december 2006

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och överallt i dagens Sverige möter man människor som grämer sig över den nya regeringen. Den falska retorik som alliansen vann valet med börjar genomskådas. Och fackföreningarna förlorar medlemmar - för vem har längre råd - och den enskilde arbetstagaren blir totalt maktlös, och så är vi tillbaka i 20-talets Sverige, och otryggheten är större än någonsin.
/zianne

Thomas E sa...

Var gång jag hör eller läser något i stil med, jag röstade på alliansen för att det är bra med förändring men det här hade jag inte räknat med, så vill jag skrika. Regeringen genomför den politik som de gick till val på, jag tycker att det är hemskt men vi har fått den regering som vi förtjänar.

Björn Fridén sa...

"Alla ska ha 1000 kronor mer i plånboken." Ha ha ha!

Annica Tiger sa...

Med "ALLA" inkluderas pensionärer, sjukpensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna och låginkomsttagare?

Dessutom så har det ju redan visat sig att dessa utlovade kronor knapras in via diverse pålagor och nya kostnader så av vanten blidde det inte ens en tummetott.

Annica

Fia sa...

Omg. Jag är arbetslös utan a-kassa. Jobbar extra någon enstaka dag, och vill så länge det är möjligt fortsätta vara med i facket för att visa att regeringen inte kan knäcka mig totalt. Om jag då arbetar tre dagar en månad (ca2500 kr brutto)måste jag betala "finansieringsavgiften" till a-kassan, vilket kommer att ge mig en fackavgift på minst 500kr. Och ett jobbavdrag på..? knappast! Och inte heller något uppfyllt arbetsvillkor. Aaargh, jag blir galen. Har f.ö. inte heller varit borta från arbetsmarknaden tillräckligt länge för att få ett av dessa underbara nystartsjobb. :P