söndag, januari 14, 2007

Nato till tjänst

Condoleezza Rice har under sitt besök i Mellanöstern hunnit med att träffa Avigdor Lieberman, partiledaren i det högerextrema och öppet rasistiska Israel Beitenu, tillika israelisk minister för ”strategiska hot”. Lieberman berättade att han ser ett nytt militärt angrepp i större skala mot den palestinska befolkningen i det ockuperade Gaza som ”oundvikligt”. Sist det begav sig efterlyste Lieberman att den israeliska krigsmakten i ännu högre utsträckning än idag borde ”använda sig av de metoder som ryska armén använder i Tjetjenien”.

Men Lieberman vill också att Nato ska komma in och hjälpa till med att ”hålla ordning”. Det är intressant. Israel har tidigare konsekvent varit djupt skeptiskt till utländska observatörer och avvisat fredsbevarande kontingenter – av lätt insedda skäl. I angreppet mot Libanon i somras bombade man ju till och med medvetet ihjäl obeväpnad FN-personal, som en svårmissad signal. Men Nato har nu radikaliserat sin koloniala karaktär i så hög grad att det skulle funka gott också för en fullskalerasist som Lieberman att outsourca lite ”ordningshållning” till organisationen. Det är en god illustration av vår tid.


PS. Apropå Nato skrev den förre moderate riksdagsledamoten Tom Heyman en mycket intressant artikel i SvD igår. Artikeln rör den ständigt pågående anpassningen av vårt lands försvar till en kolonial ordning som å ena sidan hotar människors liv och välfärd runt om i världen, å andra sidan undergräver svensk säkerhet och självbestämmande:
Vi borde ha en debatt, både i Sverige och i övriga Europa, om vad den planerade snabbinsatsstyrkan ska ha för funktion. Vilka resultat vill man uppnå med alla militära insatser? Upplägget påminner alltför mycket om forna tiders koloniala straffexpeditioner. Vi bör också fundera över om rollen som internationell vapensmedja främjar vår egen säkerhet och trovärdighet.

9 kommentarer:

Mika sa...

Som antyds av Tom Heymans inlägg ovan börjar även delar av den imperialistiska bombhögern få kalla fötter efter de koloniala nederlagen i sydöst.

När Ryssland styrdes av en pajas kontrollerad av de rysk-israeliska oligarker som nu jagas för "spion-affären" i England, var vyerna mer vidgade.

Journalister och oliktänkade mördades och "försvann" i Ryssland utan minsta notis i papegojmedia, för, oljan flödade västerut, folket svalt och deras naturtillgångar såldes och berikade ett fåtal skrupelfria banditer.

Med kriget mot Jugoslavien för att störta ett socialistiskt marknadinitiativ och öppna upp oljerutterna från svarta havet till Albanien och den första "färgkodsrevolutionen" sponsrad av National Endowment for Democracy, gjorde NATO och USA klart att man inte hade för avsikt att gå samma väg som Warshawa-pakten, NATO antog i och med den oprovocerade aggressionen och överfallet mot ett suveränt land formerna av den aggressions och ockupationsmakt man är idag.

Efter "revolutioner" enl. ovan. omringades Ryssland av Quislingregimer ofta utbildade i väst och trogna NATO´s och USA´s direktiv.

Det var i detta skede Sveriges försvar reducerades till proffessionella stödtrupper till de anglo-amerikanska ockupationskrigen.

Nu när Ryssland nu styrs av en president med ett folkligt stöd på mer än 78% (Blair 19%) har avslutat yeltsins krig mot USA-stödda bergsbanditer i delrepubliken Tjetjenien och som har återtagit kontrollen av de gemensamma naturtillgångarna, är tonen från bombhögern en annan. Lägg till detta att västmakternas quislingregimer runt ryssland faller en efter en och att ockupationerna och försöken att skapa inbördeskrig bland apartheidstaten Israels grannar misslyckats kapitalt, är det dags att börja retirera....

Micke sa...

Med kriget mot Jugoslavien för att störta ett socialistiskt marknadinitiativ
---------------------------
Va?

Anonym sa...

"Journalister och oliktänkade mördades och "försvann" i Ryssland utan minsta notis i papegojmedia"

...För det händer ju inte idag, eller hur Mika?

Anonym sa...

Värt att lägga till, tycker jag, är det att Washington redan har dragit upp möjliga scenarios till 25 (eller om det var 15) olika länder som man anser semi-instabila, och som man kan komma att provocera fram konflikter i och som kommer att föranleda att det "internationella samfundet" behöver "gripa in" (härska och sönderdela). De nya geografiska delningarna av dessa länder kommer då eventuellt att gå efter etniska gränser. Media och politiker kommer på signal att köra det sedvanliga "demokrati- och mämskliga rättigheter"-paketet för att understödja denna delning - till förmån för en eller annan minoritet. När länderna omstöps kan det bli nädvändigt för USA och dess "allierade" (läs: kientstater) och eller NATO att bomba sönder infrastrukturen i dessa länder och regioner. Därefter kan samma länder som bombade att bygga upp samma infrastruktur. Kontrakten till rivningarna/förstörandet och uppbyggandet kommer att gå till främst amerikanska företag (se Irak för en antydan om exakt vilka det kan bli), men även till de mest aggressiva klientstaterna liksom till fikonlöv som Sverige (kanske lite försäljning av krigsmaterial och om man har en bra handels- och utrikespolitik).

Detta är redan långt gångna scenarios i planeringen! Det är förbluffande simpelt och rått. Kan man komma längre in i kapitalismens och imperialismens kärna egentligen? Att det kommer att leda till folkmord, svält, social misär, ekonomiskt ras och stagnation är uppenbart, men helt oväsentligt för de konglomerat som räknar med att håva in miljarder på dessa affärer.

Samtidigt så finns det tecken på att det inte kommer att ske. Imperiet har (igen) fastnat i "the quagmire" och kan nu komma att få uppleva "death by a thousand cuts". Irak, Afghanistan, Libanon är exempel på bakslag, frihetens vindar blåser i Sydamerika, andra ekonomier som Kina börjar få större vikt och när dessa och andra länder börjar tröttna på dollarn kommer förhopningsvis en väsentlig kursändring att ske.
Men just nu är det bara en sak som gäller: "Stay the course!"

Mika sa...

Micke/Jinge:
Läs på, jag orkar inte gå igenom det här en gång till...

Anon:

"För det händer ju inte idag, eller hur Mika?"

Du missade poängen. Vilken var att när journalister och oliktänkande bevisligen möradades på löpande band av Yeltzin och hans rysk-israeliska oligarker uppstod inga inga hysteriska drev om detta i västmakternas papegojmedier eftersom flödet av billiga naturtillgångar och kontrollen över dessa sköttes av oligarkerna och deras kumpaner i väst.

Nu när naturtillgångarna ägs och styrs av ryssarna under en folkkär president är tonen en annan. Papegojmedierna är tex. väldigt tysta nu efter att ha hårdlanserat Putin som mördare och skurk utan minsta bevis, nu när spåren leder till dessa oligarker som härbergeras av väst/Israel. Samma modus operandi som den av väst hyllade "regimkritikern" (mördaren och skatteflyktingen)Berezovsky använde sig av när han likviderade konkurrenter och oliktänkande under Yeltzin, användes också på mordet av den i ryssland okända och av NED avlönade Politovskaya (hennes böcker var för västligt bruk, de flesta ryssar talar inte engelska).

En annan som mörades nyligen uppenbarligen av samma gäng men av rinag betydelse för västligt bruk var ryss/amerikanen Paul Klebnikov som var pro-putin...

Christian BK Aasvestad sa...

Israel är en kolonial apartheidstat, Ryssland är en demokrati, krig är fred, sanning är lögn...

Anonym sa...

Mika,

Kan du specifera dig litegranna. Vilka mördades av "rysk-israeliska" oligarker? Är hemskt nyfiken. Dessutom undrar jag om dessa oligarker var av israelisk eller rysk nationalitet? Eller menar du judiska ryssar? Du förbryllar mig verkligen.

polhem sa...

Mika.

Du ar helt fran vettet.
Jag tror inte jag har hort argument fran nagon som ar ens i narheten sa forvirrad som du ar.

Kan du vanligen forklara ditt Joguslavien resonemang lite mer detaljerat.
Oxa nyfiken pa dessa mord som begicks av de sk "rysk-israeliska" oligarker"

Anonym sa...

Mika,

Jag väntar fortfarande...