torsdag, januari 18, 2007

The thinker

George W Bush:
I think the Iraqi people owe the American people a huge debt of gratitude and I believe most Iraqis express that.

16 kommentarer:

Oldtimern sa...

Jaa undrar i vilket tillstånd detta är sagt. Hallucinerar killen eller är det dags att sätta på tvångströjan?

zes sa...

Är det inte så enkelt att Bush spelar det inrikespolitiska spelet? Dett är inte sagt till någon annan än den amerikanska befolkningen, spelar ingen roll vilken förolämpning resten av världen tycker det är.

Anonym sa...

1. Bush är inte korkad. Han har till att börja med en betydligt mera avancerad utbildning än alla som besöker den här bloggen.

2. Han uttrycker bara koncensus: Att de barbariska irakierna förstört alltihopa trots amerikanernas behjärtansvärda uppoffringar.

3. Ja, det är för jävligt att presidenten i världens mäktigaste land kan komma undan med en sådan beskrivning av det värsta brottet mot mänskligheten på senare år.

trollhare sa...

Tvångströja it is...

Raphael sa...

...och snart blir det väl "I think the Iraqi people owe the American people huge war reparations, in addition to the theft of all their natural resources".

Anonym sa...

Hahaha

Det verste er nok at han tror det selv.

Anonym sa...

Anonymous 3:10: du vet förstås vad alla människor som besöker Alis blogg är utbildade till? Dessutom vet alla som besökt ett universitet att utbildning inte nödvändigtvis innebär intelligens, speciellt inte om man uppvisar tecken på en begynnande senildemens.

Anonym sa...

Vad är så svårt att förstå. Självklart är irakierna tacksamma för att ha blivit av med en diktator. De som har svårt att förstå det är antingen ickedemokrater eller bortskämda med att leva i en demokrati.

Antalet dödade i Irak på sista tiden beror till största delen på terrorister som dödar sina egna landsmän. Det kan väl inte heller vara så svårt att förstå?

Både USA och irakierna vill att USA så snart som möjligt ska lämna Irak. Skulle man lämna det i detta skede så hr vi garanterat ett blodigt inbördeskrig på halsen. Men det kanske är ett litet pris att betala för ert barnsliga USA-hat.

Jonas Ryberg sa...

Jag hoppas du har koll på att undersökningar visar på att en majoritet av irakierna tycker det var bättre under Saddam än det är nu. Det är inget särskilt gott betyg ut USA och dess lakejer.

banal.blogg.se sa...

Nu skall vi inte vara så vrånga. Han uttrycker sig tillräckligt vagt så att det faktiskt inte framgår vilken sorts skuld det irakiska folket upplever att de har gentemot usa, eller hur de uttrycker det.

*rimshot*

Anonym sa...

"Både USA och irakierna vill att USA så snart som möjligt ska lämna Irak. Skulle man lämna det i detta skede så hr vi garanterat ett blodigt inbördeskrig på halsen. Men det kanske är ett litet pris att betala för ert barnsliga USA-hat."

Det är redan ett inbördeskrig. 30-40 000 dödade bara under förra året, och den siffran anses vara en underdrift av många. Miljoner på flykt. Mer än halva befolkningen arbetslös. En stor andel av barnen undernärda. Brist på mediciner och läkarvård, ja, läkare överhuvudtaget eftersom de flytt. De som inte dödats. Elektricitet några timmar om dagen på många håll (exempelvis i huvudstaden). Vatten och avlopp icke-fungerande.

Det är en vanföreställning att tro att USA vill lämna Irak. USA ger inte upp den strategiskt viktigaste naturresursen i första taget. Många fler irakier kommer att dödas.

Anonym sa...

Vad gäller, ansvar, skuldtagande, återbetalning och erkännande av "misstag" eller rentav sanningen: medveten förstörelse ("bomba dom till stenåldern"), så är Vietnam och Korea talande exempel på hur det kan komma att gå för Irak efter att dom sista USA-helikoptrarna lämnat den "gröna zonen" och världens största ambassad. Inget av de två nämnda länderna som tillsammans utsattes för ett folkmord, begått av USA, som decimerade befolkningen på upp till 5 miljoner människor (siffror varierar något: då som nu görs inga "body counts"). Ingen återbetalning till Vietnam och Korea har skett trots att människor fortfarande lider av USAs illegala och naziliknande krigsföring. Inga städer, byar, jordbruk och annan infrastruktur har USA gett pengar till för att återställa. Tvärtom har båda länderna utsatts för embargo och sanktioner, hårdför retorik och t o m skuldbeläggande (som just nu med det irakiska folket!). Pyongyang sägs ha varit så utbombat att en rysk diplomat sagt att staden såg värre ut än Stalingrad efter tyskarnas attacker.

Är det så konstigt att det finns ett antal kritiska röster i världen? Att det finns att antal själar som är misstänksamma mot USA?

Den naiva högerfalangen i Sverige, vad dom nu kallar sig ("libertarianer", "konservativa" etc) skall vara tacksam för att dom bor i ett land med ett folk som generellt ej låter sig berusa sig på USA-retorik utan i viss grad tänker fritt från floskler som kan leda till anfallskrig och koloniala äventyr av det slag som USA bedriver. Utan vänstern så skulle vi leva i ett u-land, för högerns folk brister i hämningar, realism, i olika grader av empati, och andra egenskaper som behövs för att skapa ett mänskligt samhälle. Med å andra sidan, när hörde vi senast en representant från den internationella bourgeoisien uttala en vision över mänskligheten och världen? Realistiska åtgärder för att komma till bukt med fattigdom, epidemier, hälsa, utbildning och mänskliga rättigheter?

Anonym sa...

Vi kan också tacka den svenska relativistiska vänstern för skuldbeläggningen av USA för att terrorister väljer att döda otaliga irakiska civila i ett inbördeskrig där det i princip bara är USA som förhindrar att det eskalerar till full skala. Vänsterns lösning är att USA lämnar landet och låter vargarna slakta fritt. Då kan man också få kritisera USA för att man lämnade landet när det var som mest sårbart. Either way you win!

Förstår ni inte att ni är beredda att offra tiotusentals människoliv för att ert USA-hat ska få sitt rättmätiga skålpund kött. Är det humanism?

Anonym sa...

"Utan vänstern så skulle vi leva i ett u-land, för högerns folk brister i hämningar, realism, i olika grader av empati, och andra egenskaper som behövs för att skapa ett mänskligt samhälle."

Vi kan börja med att jämföra varje socialistiskt land med västerländska demokratier på varje punkt du nämner. Kommunismen har tagit död på 110 miljoner i democides borträknat krig och masssvält. Man har förtryckt och torterat människor en masse. Statens rättigheter har alltid stått över individens så det finns ingen som försvarat människans rättigheter mot staten. Staten har alltid rätt. etc. etc. Det är inte lätt att prata empati, rättigheter och demokrati om man tillhör den ideologi som tagit död på flest människor på jorden, men jag måste ge dig en eloge för att du försöker i alla fall.

Ia sa...

Det var en rolig rubrik. Han tänker, alltså finns han. När han dör har en stor tänkare gått ur tiden.

Anonym sa...

Torsdagens Mellanösterndebatt i riksdagen var unik. Aldrig tidigre har moderater, folkpartister, socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister uppvisat en så starkt enighet. Om detta skriver jag i dag på min blogg www.ulfbjereld.blogspot.com.