måndag, januari 29, 2007

You talkin’ to me? [Poff!]

Centerpartisten Ingrid Olsson, från Los, Ljusdal, vill införa ett kommunalt förbud mot användandet av fula i ord:
Vi har en nollvision inom trafiken, och jag tycker också att vi ska ha det även när det gäller fula ord.
Det verkar vara en jätterimlig jämförelse, som öppnar upp för innovation och entreprenörskap. Jag tänker mig en slags verbal krockkudde som utlöses om något förprogrammerat fult ord slungas mot skyddsobjektet.

En sådan tingest måste dock vara utrustad med uppdateringsmöjligheter av ett eller annat slag. Ty, så är det, åtminstone i Los, Ljusdal, att
man kallar varandra för ”fitta” och ”kukhuvud”, och jag vet inte vad.
När Ingrid Olsson, eller andra rättrådiga medborgare i och kring centerpartiet, varseblivit nya fula ord som förpestar den andliga atmosfären i och kring Ljusdal kommun, skulle dessa, alltså de fula orden, med fördel kunna debatteras, skärskådas och fördömas på stadens torg, i kommunfullmäktige eller möjligen kommunstyrelsen, för att därefter inprogrammeras i (kultur)krockkuddesutlösaren.

I väntan på denna utveckling kan man hur som helst gissa – och någon får gärna göra en vetenskaplig undersökning av detta i mediearkivet – att dessa dagar, då förslaget från Ingrid Olsson i Los, Ljusdal funnit sin väg in i riksuppmärksamhetens sötma, kan vara dem under detta decennium då orden ”kukhuvud” och ”motherfucker” använts flest gånger i svenska massmedier. Alltid något.


Lista: Aftonbladet

8 kommentarer:

Kerstin sa...

Suveränt förslag.
Sedan är det bara att lagstifta om att alla ska bära en liten mikrofon på sig - alltid, och vips så kan man sätta datorer på att spåra de fula orden och åtala dem som använder sådana.

För att inte tala om att man därmed också får avlyssning av alla,och hur bra det skulle vara för att sätta fast alla terrorister :-).

Björn Fridén sa...

Det här var det dummaste på kuklänge. Får man säga kuklänge?

embryo sa...

bra íde

förebjuda fula ord okcså ord som stör

vi gjör en lista

jag trykcer man inte ska få säja: alliansen nyliberal nya moderaterna centern folkpartiet kristdemokraterna

i okcså för sej så svär embryo allderig

men herregudrun för en gångngs skull: det här var fanimej det jävligaste jag har hört på skitlänge för fan

fast det var inte sant å det var inet sant

för förra vekcan skullre dom förebjudra barnen att pratra vilkca språk dom vill okcså kan

tänkc dej menniska

hej välkommen til exsempel till tyskcland är du svenskc kommrer du från ljusdal muhahaha: passra dej hemskct nog för att svära okcså pratra svenskca

nu måste jag pratra ur skägget igjen: vad är det för jävla fascister som har kommit till makcten i det här landet

det undrar jag nu yo

Nina Unesi sa...

Förslaget känns lite amerikanskt faktiskt

trollhare sa...

Känner helt plötsligt för att 1. Flytta till Ljusdal 2. Köpa en megafon 3. Gissa vad...

Som sagt, väldigt amerikanskt och det förvånar mig att det inte var en kristdemokrat som föreslog det...

Paolo Pissoffi sa...

Jag kan meddela att inom stockholmsfotbollen, division fem och nedåt, får man gula och röda kort för svordomar beroende på situation, svordomstyp och domare.

Jag fick cirka tre gula kort förra året för svordomar. Två av dem var när jag svor åt mig själv för att jag misslyckats med någonting.

Roligaste incidenten var i premiären när en i vårat lag, BK Gläntan, kapade en motståndare rejält i deras straffområde, denne blev arg: röt FAAAAAAN! riktigt högt. Och blev utvisad.

Stockholsm Fotbollförbund tror nämligen att våldet på så vis ska minska. Logiskt, va? Om man inte svär kommer man ju aldrig spöa någon.

Neoliberal Agend sa...

Absurt! Som tur är kommer hon aldrig få gehör för sina knäppa åsikter...

Men det var inte så längesedan vi faktiskt hade förbud för privata radiosändningar, tankeförbud för kärnkraftsforskning och biocensur för vuxna individer. "hets mot folkgrupp" är fortfarande ett brott. Det kryllar av politiker som vill förbjuda vad som tänks och sägs.

Linus sa...

På P3 kallade man idag centerpartiet för vår tids mest missförstådda skämt..