onsdag, februari 07, 2007

Efterlängtad debut

Bloggosfären har just berikats genom att riksdagens troligen coolaste ledamot, Josefin Brink, startat igång en spartansk sida. I det första inlägget skriver hon om Wild n’ Fresh, under rubriken Timbrohögern har käkat färdigt.
Försäljningen är inte en seger för facket. Under den kampanj Hotell- och restaurangfacket genomförde i Göteborg förra året i syfte att få fler arbetsgivare att teckna avtal skrev 39 företag på avtalet utan konflikt. Det var segrar - inte bara för facket, utan för hela idén med den svenska modellen. Segern i det här fallet är vunnen den dag ett avtal är tecknat för Wild´n Fresh - det 40:e företaget.
Det blir en blogg att följa.


PS. Per Wirtén gör också viktiga påpekanden i samma ämne.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt, nu vart det slut på hetsätandet. Federley o stureplanscentern, Timrogänget och resten av the muppet show drar väll sig tillbaka till det gamla vanliga solidariska stödätandet på McDonalds. Nu blir det bigmac, freedom fries och cola igen - skaldjurssalladen får vänta tills nästa gång det är dags att stödja ett nyliberalt projekt. Vilket nog inte lär dröja så länge är jag rädd...

David vs Goliat sa...

Det vore kul om MUF eller någon annan kunde köpa restaurangen bara för att reta facket.

Man undrar ju hur länge facket skulle orka hålla på. Sådana här maffiametoder gör ju inte facket populärare precis. Sen för varje dag som facknissarna hänger vid Wild n’ Fresh så är det något annat företag som slipper bli trakasserat.

M som i morot sa...

Hells Angels skulle inte heller se det som en seger om någon tog livet av sig istället för att betala.

Los Angeles sa...

Fröken Brink må vara cool, men hennes åsikter är lika inskränkta som sina partikollegers. Och några kommentarer önskar hon tydligen inte få på sin blogg heller. Det är ju bekvämare med en monolog än med en debatt.

Hur personalen skulle varit behjälpt av ob-ersättning och helgtillägg när dom inte jobbar kvällar eller helger tycker hon antagligen är oväsentligt i sammanhanget?

Däremot anser hon sig veta att ägaren kommer att göra sig en "rejäl hacka" på försäljningen, vilket man givetvis kan ana från hennes ton är något säljaren borde skämmas över. Har Brink någon insyn i eventuellt försäljningspris och företagets balansräkning som hon kunde dela med sig av?

Det mer sannolika scenariot är väl att en eventuell köpare öppnar en annan sorts rörelse i samma lokal, att de anställda förlorar sina jobb, och ett antal människor som följt kontroversen beslutar sig för att det inte är lönt mödan att starta företag.

Grattis facket, snyggt jobbat!

Johnny Freedom sa...

Instämmer med Los Angeles. Jag blir bara så trött på alla småföretags fientliga fackföreningar, vilket maffiapack. Hoppas de blir arbetslösa allihopa.

Christian BK Aasvestad sa...

Just det, grabbar!

Företagar borde få göra som dom vill!

Lagar och regler är "bad for business"!

Malte sa...

Jag blir så trött på småföretagare, speciellt fackföreningsfientliga sådana (fackföreningsfientliga är ett ord, precis som småföretagarfientliga är det). Hoppas att de kan ta och skaffa sig ett riktigt jobb istället, dessa småborgare (och i många fall kälkborgare).

JM sa...

Malte, menar du då att de borde alla bli fackföreningsrepresentanter?

Vilka kollektivavtal är fackföreningarna själv bundna till? De har ju massor av anställda. Eller behöver en fackförening inte de för de anses "goda" per default