söndag, februari 04, 2007

Muzzle Watch

Hittat via Meanwhile in Palestine and Iraq:

Welcome to MuzzleWatch, the new blog dedicated to tracking efforts to muzzle critics of US-Israeli foreign policy. We, the folks at Jewish Voice for Peace (JVP), decided to start this blog because we’ve simply had enough.We found ourselves getting disinvited from too many speaking engagements. We saw too many groups we like get called anti-Semitic. We encountered too many people who capitulated to pressure to simply shut up. [Fortsättning]
Det är ett både hedervärt och informativt initiativ, nyttigt att följa för den som vill veta vad som komma skall också i den svenska debatten. I takt med att Israels apartheidpolitik sammanknyts tätare med USA:s globala våldsorgie, brutaliseras och blir allt mer uppenbart oförsvarbar, växer också det propagandistiska behovet av lögnspridning och brännmärkning. När The American Jewish Committee kommer med en ”rapport” om ”’progressive’ Jewish Thought and the New Anti-Semitism”, är det en god fingervisning om att det snart blir mer av sådant i Sverige också. Många har redan, tack vare Göran Rosenbergs replik, noterat Jackie Jakubowskis bisarra påhopp med påståendet att Rosenberg ”innerst inne” vill att Israel ska utplånas.

Läs förresten också det här länkrika inlägget, på geniala Nyliberal Utopi.

10 kommentarer:

Mika sa...

Inget fel att "innerst inne" eller med uttalad insikt hoppas att skamfläcken och massmördarstaten Israel skall utplånas, så länge inte "Israel" är synonymt med "judar". Denna rasistiska apartheidkonstruktion på ockuperad mark upprätthålls endast genom konstgjord andning och smygande undantagslagar.

Sydafrika som apartheidstat försvann gud ske lov som en ytterst blodig parentes i historien, men inte Sydafrikanerna av valfri kulör.

Innan vissa folkmordsapologeter och apartheidvänner börja skrika "antisemitism" får jag med en suck återigen tillägga att alla judar inte är sionistfascister liksom alla tyskar inte är eller var nazister. Det FINNS även om de inte syns i det hysteriska skvalet, judar som inte föraktar sin nästa, som vill leva i fred med henne vare sig hon är Palestinier Etiopier eller Fransman.

gm sa...

...och det finns judar som stödjer staten Israels rätt att existera, utan att vara fascist, nazist eller vad ni än vill kalla dom.

mika sa...

Visst, precis som det fortfarande finns rashatare som stöder det vita sydafrika eller nazister som vill återupprätta tredje riket.

Vanliga icke-fanatiska Judar utan storhetsvansinne fortsätter att bo där de alltid bott och trivs med det.

Att hörsamma Sharon och de övriga folkmördarsionisternas kall på att "alla judar bör flytta till Israel" är ett politisk ställningstagande FÖR fortsatt etnisk rensning av icke-judar, numera endast åtlytt av just sionistiska fanatiker skattesmitare kriminella och andra med möjlighet att avskärma sig verkligheten. Övriga har förstått varåt det bär hän och flyttar med strömmen ut från den rena judiska staten...

Det finns även, det skall sägas, judar som arbetar tillsammans med Palestinier för en nedmontering av den judiska apartheidstaten till förmån för en demokratisk tolerant stat med etnisk mångfald för alla raser som bor där. Men med tanke på den eskalerande utvecklingen och den amerikanska sionistlobbyns hets mot fortsatta storkrig i regionen blir sådana förhoppningar alltmer utopiska.

Anonym sa...

Det är svårt att veta om Mika är nazist eller extremvänster. Retoriken är densamma: "den judiska apartheidstaten", "folkmördarsionisterna" osv. Jag förstår faktiskt inte varför Ali släpper igenom hans rasistiska inlägg. Vore trevligt med en förklaring.

Mika och hans gelikars hatiska spyor understryker för övrigt att det idag är viktigare än någonsin att stödja Israel.

Anonym sa...

tycker att mika verkar ha en skruv lös. de som skriver rasitiska och nazistiska inlägg är förstås nästan alltid de som försvarar eller hyllar israels folkmordspolitik. vad är förresten israel om inte 'den judiska apartheidstaten'? en frukt? mellanösterns enda demokrati?

/j

Anonym sa...

Mycket intressant. Tack för tips.

- Nils A

Anonym sa...

Mika, dra röven i koks! Du är dummare än vad som är tillåtet.

Hossein sa...

Finns ingen rasism att snacka om. Är Israel en apartheidstat? Ja. Begår Israel folkmord? Ja. Att de sen ska vara sionister är inte ett dugg kontroversiellt. Vet folk vad sionism betyder, eller tror de bara att det är synonym för "judar"? Sen att man säger "judisk apartheidstat"... Ok, vissa kanske blir nojiga. Men den är trots allt judisk. Det är staten själv som betonar den tillhörigheten.

Håller annars med om att det idag är viktigare än någonsin att stödja Israel. De palestinska och libanesiska barn som får bada i blod efter det demokratiska Israels flygräder måste blir FLER! Annars kommer ju det goda Israel att marginaliseras och innan vi vet ordet kommer muslimerna att få de mänskliga rättigheter som vi har här i Sverige! Å jösses!

Anonym sa...

Det är enklare än någonsin att konstatera att de stöder staten Israels aktioner idag, gör det på stabil rasistisk grund.

Anonym sa...

"Den judiska apartheidstaten" är ett typexempel på ett uttryck som används av nazister och antisemiter, som alla som surfat runt hos t ex Radio Islam eller Nationalsocialistisk front känner till. Uttrycket består av två delar. "Apartheidstaten" är missvisande och kränkande mot dem som upplevt apartheid, men det är tillägget "den judiska" som gör just detta uttryck ovanligt försåtligt. Det antyder att det skulle vara ett specifikt "judiskt" drag att ägna sig åt apartheid – den sortens generaliseringar och tillskrivanden av egenskaper baserat på religiositet är naturligtvis djupt rasistiska. Nazister älskar att på detta vis frossa i ordet "judisk": den judiska våldtäktsmannen, den judiska mördarpolitiken, den judiska apartheidstaten. Syftet med att använda ordet på detta sätt – konsekvent i samband med företeelser som man inte tycker om, eller företeelser som ingen kan tycka om (t ex apartheid), och framför allt då det "judiska" saknar relevans – är endast att sprida fördomar om judar och judendomen.

Nej, "judisk" är inte ett fult, kränkande eller nedvärderande ord. Men på mången Israel-hatares agenda (Mikas, men inte t ex Alis) står att göra ordet just det. Den som hängt med ett tag vet att Mika gång på gång poängterar hur mycket han hatar Israel och samtidigt alltid passar på att påpeka att dess agerande är "judiskt".

Slutligen är det befängt att påstå att Israel-vänner skulle vara nazister. Jag har i alla fall aldrig hört talas om någon nazist som stödjer Israel.

Jag postar väl detta, och hoppas att det går igenom, men kommer inte att delta i något eventuellt meningsutbyte. Jag har gjort det tillräckligt många gånger och det brukar inte leda till något särskilt intressant. Jag blir illa berörd av hatet och rasismen hos många som kommenterar här. Ali själv är oftast sansad, men han drar uppenbarligen till sig en hel del skumt folk. Det är lätt för självtillräckliga personer att sitta i Sverige och fördöma Israel med allehanda invektiv när man inte behöver ta någon hänsyn till den extremt utsatta position landet befinner sig i.