söndag, februari 25, 2007

Palestinsk vardag: matbrist

En FN-rapport konstaterar att hälften av de palestinska hushållen lider av "matosäkerhet"; alltså inte har stabil tillgång till mat och därmed riskerar eller redan befinner sig i undernäring. Detta som ett resultat av det embargo som Israel och USA har lagt på de legala palestinska myndigheterna.

De illegala kolonisatörerna ("bosättare") hjälper till i norra Västbanken, genom att släppa ut vildsvin som förstör palestinska odlingar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

0 kommentarer? Yeah right ;)
Troligen har 30 pers skrivit för att tala om hur fel Ali har, vilket föklarar att ingen kommentar tagits in.

Jag vet att jag har skrivit en av dem.

När inga motargument tas in i kommentarerna kan man vara förvissad om att 100-500 personer skrivit och protesterat, men censurerats bort.

Krister sa...

Man kan ju inte vara vänster utan ett stort mått av åsiktscensur ;-)

Los Angeles sa...

Ali, är du verkligen så rädd för att publicera kommentarer med avvikande åsikter?

Pubertala personangrepp och invektiv verkar godkännas direkt, men om men formulerar en kontrasterande text utan påhopp och idiotförklaringar så blir man censurerad.

Är det så det skulle gå till i det Sverige ni klasskampens vänner drömmer om?

alandalus sa...

Eller så hänger det samman med den tydliga tendensen att Israelvänner ofta skriver rasistiska kommentarer (vilka naturligtvis ska modereras bort).

Los Angeles sa...

alandalus,

Som jag skrev ovan innehöll min kommentar som censurerades inga som helst påhopp, utan enbart ett argument mot Alis inlägg. Av princip sänker jag mig inte till den pubertala smutskastningens nivå och mina kommentarer är definitivt aldrig rasistiska. Trots detta har Ali vid flera tillfällen valt att inte låta mina kommentarer synas på hans blogg.

Det verkar tvärtom som att väldigt många kommentarer med invektiv, förolämpningar, och rasistiska åsikter släpps igenom.

Endast den gode Herr Esbati själv vet väl vad han baserar sina beslut på. Jag misstänker (men har givetvis inga sakliga belägg för) att Ali släpper igenom inlägg från högerkanten som innehåller förolämpningar och omoget språkbruk, just för att "bombhögern" då effektivt smutskastar sig själv.

Alexander sa...

Jag är förvirrad (som vanligt). I Wikipedias artikel om Embargo (http://en.wikipedia.org/wiki/Embargo) står det att USA:s lagstiftning förbjuder "secondary embargos". Är inte detta ett sådant? (Dessutom är det väl inte bara USA och Israel som har strypt bidragen till palestinierna? Handeln vet jag ingenting om. Vad är det för länder/aktörer som har handelsutbyte med palestinierna?)