tisdag, mars 27, 2007

Do try this at home, kids

Moderat kommunpolitiker traumatiserad av barnprogram:

– Jag tittade på programmet med min son och man. Plötsligt började skådespelarna prata om hur bra det var med kommunism. Sedan pratade man om att kapitalister är blodsugare. Det är inget man ska visa små barn, säger Myriam Ekman, kommunalpolitiker för moderaterna i Växjö.

Petter Bragée, producent för programmet, visar sig behöva en dos Per Ahlamark om han ska ha kvar sitt jobb på SVT:

– Men egentligen handlar scenen om kosmonauten Irina, som varit nedfryst i sin Sputnik sedan 1960-talet. När hon vaknar försöker hon taffligt och utan framgång omvända de andra till kommunismen. Hon reser sedan tillbaka i en tidsmaskin tillbaka och upptäcker att generalerna och vetenskapsmännen övergivit henne. Som "kommunistisk propaganda" är det hela tämligen värdelöst.

Lurig jävel. Typiskt kommunister.


Bolibo(m)pa

[Foto: Rolf Hallin. Försvarsmaktens dag 2006]

8 kommentarer:

Raphael sa...

Öyy! Jag gjorde lumpen med den där tjejen! Var kommer bilden från?

Micke sa...

Jag har sett en pigg liberal hävda att den här snubben (filmerna gjordes i Tjeckoslovakien som hade en mycket hög klass på animerade barnfilmer)var del av den världskommunistiska komplotten så inget förvånar mig längre.


http://www.labyrint.nu/text.asp?id=4067

Anonym sa...

Men vi vet ju att ryssarna var först upp i rymden.

Jobjörn sa...

Det är lite otydligt att bilden visar den Israeliska armén (jag antar att den gör det).

Kan du inte lägga till en kort bildbeskrivning så att jag kan länka inlägget till mindre insatta kamrater utan att de blir jätteförvirrade? :(

Anonym sa...

Programmet i fråga har anmälts till granskningsnämden FLERA ggr tidigare, och friats. Men kanske anser Myriam Ekman att det på något sätt är en extra försvårande omständighet att det är fråga om en repris, annars undrar man ju varför hon vill belasta myndigheter med extra arbete i onödan?

Anonym sa...

Ali du är bra!!

Jim sa...

Det där barmprogrammet, som jag såg för fem-sex år sedan när det först sändes, är ju tvärt om avvisande till kommunismen. En av karaktärerma är ju en "kapitalistisk amerikan" som gillar att äga saker. Sedan handlar det ju om hur besviken den där kommunisten blir när hon återvänder till Sovjet. Myriam Ekman ska vara glad över det där programmet!

Vertigo sa...

Alltså. Någonstans är kommentarerna till resuméartikeln långt mycket mer roliga/galna/skrämmande än den stackars förvirrade, paranoida moderatpolitikern. Trodde länge att det var massor av ironiska människor som kommenterat men efter ett tag blev jag osäker. Började med att garva och så fastnade det liksom i halsen ju mer jag läste. TÄNK PÅ BAAAARNEN!