torsdag, april 26, 2007

Fear is Good

Det här är den värld vi nu lever i. Litteraturlärare går ut för att slänga gamla bidrag till en poesitävling i återvinningen. En rättrådig medborgare från reservofficerskåren slår till – farliga saker har lämnats av farliga främlingar. En bomb squad rycker in på universitetsområdet.
Because of my recycling, the bomb squad came, then the state police. Because of my recycling, buildings were evacuated, classes were canceled, the campus was closed. No. Not because of my recycling. Because of my dark body. No. Not even that. Because of his fear. Because of the way he saw me. Because of the culture of fear, mistrust, hatred and suspicion that is carefully cultivated in the media, by the government, by people who claim to want to keep us "safe."
Den rädslans kultur som USA:s ledande skikt har skapat ger dem friare händer att mörda utomlands och suga ut befolkningen på hemmaplan. Skönt då, att vi kör lite övningsscenarion för att skrämma upp oss själva här också. Fler tips och tricks får statsministern redan om några veckor.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Precis, varför bidra till fascistiseringen genom att genomföra en övning på tunnelbanan när det ändå inte existerar ett endaste hot i världen? Bättre att stoppa huvudet i sanden och vara helt oförberedd om det skulle hända tycker jag!

Anonym sa...

Av titeln kunde man tro att du kommit till plötsligt insikt och förstått att klimathysterin drivs mycket av obefogad rädsla och att den underblåses av billig propaganda, när det mest är ett sätt att motivera drastiska politiska ingrepp i människors liv och mer av förmyndarstat. Men så var det alltså inte.

I frågan du tar upp så har du nu lyckats länka till Ruwaidas undermåliga artikel från din blogg hela två gånger, men kan inte länka till Säpo:s svar på dumheterna, som du faktiskt känner till eftersom du läser Gudmundsons blogg.

Rädsla?

Anonym sa...

Vem är Gudmundson?

Björn Henriksson sa...

Det finns tyvärr ingen obefogad rädsla i klimathysterin. Tvärtom har vetenskapen hållts tillbaka av politiker för att den inte passar politiken. Spana tex in hur det gick till när man skulle godkänna den senaste IPCC rapporten:
http://www.cnn.com/2007/TECH/science/04/06/climate.report.ap/index.html
Ifall du vill göra detta till politisk skiljefråga mellan rött och blått har du bara att förlora på det. Olyckligtsvis har inte heller jag som röd råd med att du förnekar detta och jag hoppas att du söker undersöker vetenskapen djupare. Jag anser dock att du som liberal borde överväga att någon som släpper ut koldioxid kränker alla andra människors framtida frihet.

Anonym sa...

vill tipsa om annan bloggare som länkat till samma artikel och gjorde dagens liknelse om kommande möte mellan dessa två miljövänner.

http://hanubabbel.wordpress.com/2007/04/20/reinfeldt-och-bush-pratar-klimatfragor-snillen-spekulerar/

Anonym sa...

Rädsla övervakning och smygande undantagstillstånd, vad globaliserarna vill ha är en permanentad palestina-konflikt.

I hela världen.

Den som kan upplösa apartheidetnokratin "israel" och sänka USAs krigsmaskin vinner årtusendets fredspris..

Anonym sa...

En fjäder blir en hönsfarm som vanligt.

Anonym sa...

och själv är du som vanligt en åsna.

/j

Anonym sa...

Idiot! :-)