fredag, april 27, 2007

Viktigt upprop: Stoppa Startlagen – för vård på lika villkor

Initiativet Gemensam välfärd, där olika folkrörelseorganisationer ingår, har initierat en budkavle till stöd för en god vård på lika villkor. Regeringen vill öppna upp för en slakt på svensk sjukvård, genom privatisering och uppstyckning av sjukhus, inklusive universitetssjukhusen (vilket Fredrik Reinfeldt i valrörelsen förnekade, till exempel i en slutduell med Göran Persson). Det är som man skriver i uppropet:
Förslaget är långtgående och innebär en omfattande förändring i riktning mot privatiserad vård och omsorg, till men för forskning och behovsstyrd vård.

Regeringen motiverar förändringen med att det behövs ökad mångfald inom vården. Men erfarenheten visar att det snarare är ett fåtal stora vinstdrivna vårdbolag som tar över. Förslaget motiveras också med att privat vård är effektivare – en slutsats som saknar stöd i internationella jämförelser. Det land som har högst andel privat vård, USA, har istället också dyrast vård.
Läs mer, sprid och skriv under: Nej till gräddfiler och obegränsad vinst i vården!

2 kommentarer:

Neoliberal Agenda sa...

Jag trodde vänstern gillade gräddfiler. Det är väl bra om de rika betalar själva så köerna kortas för de fattiga, eller?

Jonas Gifting sa...

Socialdemokraterna lockar just nu både vänsterpartister och folkpartister eftersom de är ett tomt skal. Ett tomt skal som kan fyllas med vad som helst. S kommer därför att tvingas krossa många av de märkliga föreställningarna folk har om dem innan valet 2010.

Just nu är S allt och ingenting. Det perfekta partiet för alla. Och ingen.