söndag, maj 13, 2007

Balkanisering

Kampen mellan civilisation och barbari rasar runt omkring oss. Varje ögonblick - särskilt på lördags-kvällarna - ett slagfält. Västerlänningen är till sitt väsen rationell, fostrad som han är av marknadsekonomisk fin-individualism och humanitär universialism. Han lägger i svåra stunder undan sådant som irrationell nationalism och mysticistisk sensationslystnad och tänker istället på fair-play, jämlika marknads- och tävlingsregler, en ljusare framtid. Han är en George W Bush, eller en Bert Karlsson.

I Öster frodas kvardröjande dyngkommunistisk estetik, islamofascism, ottomanskt krämeri och märkliga jävla huvudbonader. Är detta tacken för att ha sönderdelats i lätthanterliga entiteter på etnisk grund? Baby, I’m the worrying kind. Ingen kan idag förstå Churchills, Rumsfeldts och Stikkan Anderssons ansvarstyngda smärta bättre än Expressens nöjesredaktion. Kanske måste vi nu låta oss vägledas av barska män av samma kaliber som ”Kent 59”, som i sitt meddelande till omvärlden via nämnda redaktion planterar en russelsk tankenöt: ”Låt öststatsländerna ta över alltihopa. För dem är det ju blodigt allvar”.


PS.
Från SVTs hemsida:
Sverige gav Finland 12 poäng och våra älskade svenska representanter, The Ark, fick 8 tillbaka. Tio poäng kom från Island och de två tolvpoängare vi fick kom från Danmark och Norge. Tack grannar!

8 kommentarer:

Ch1mpy sa...

Torgny Nilsson, skriver rätt bra i HD faktiskt.

http://hd.se/noje/2007/05/13/torgny-nilsson-de-jaevla-vann/

// Petter

Anonym sa...

det är Bogaland mot resten

Anonym sa...

usch, jag mår psykiskt dåligt bara av att se den där bilden.
Apropå segern, igår. Det är väl dags för öststaterna att få en chans. Vrf ska alltid "de gamla vanliga" vinna. Men det var ett uruselt bidrag som vann och Sveriges var inte mkt bättre det heller/S

Anonym sa...

Vill du att fler ska kolla dina länkar borde du sluta med att slänga in dem huller om buller.

Erik Berg sa...

Det var helt klart rätt låt som vann. & svenska medier är gränslöst skämmiga. fy fan för dom.

Henrik Tornberg skriver bra här: http://www.sylvester.se/content/column.asp?itemid=1231

Anonym sa...

Sura svenska medier och blogginlägg som den här gör mig spyfärdig! Skärp er för guds skull!

PS. Håller med Erik Berg!

olydig sa...

Egentligen borde jag väl inte kommentera här, med tanke på att jag avskyr schlager, men bilden på Gert Jonnys är fantastisk!

Lars sa...

Jag undrar mest hur Esbati har tid och ork att läsa alla inlägg han länkar till, och dessutom tar sig tid att skriva ett inlägg om....