torsdag, juni 28, 2007

Delad glädje är dubbel glädje

Efter ett noggrant framodlat inbördeskrig hos palestinierna och en fördjupad separation av de två palestinska områdena, fortsätter nu Israel göra rutinjobbet med extra lust.

På Västbanken – där Fatahs ledarskap fått klappar på huvudet och lite av den palestinska myndighetens egna pengar som kvarhållits av Israel – har israeliska armén rullat in tungt beväpnade i Nablus och kidnappat 30 palestinier. Skön ”fredspartner”. Nablusborna är säkert jättenöjda med Fatah-ledningen.

På Gaza, det fängelse vars murar Israel hela tiden hållit i ett järngrepp, har nu israeliska styrkor gått till upprepade militära angrepp. Enligt senaste Gaza Situation Report har det bland annat lett till 17 dödade palestinier, varav två barn. 81 nödvändiga typer av medicin är slut och det är brist på 43 andra.

Här finns några bilder av denna den senaste i raden av våldsoffensiver. De här barnen har fått sina fäder, bröderna Sami och Yassif al-Manasrah dödade av israelisk stridsvagnseld. (Foto: Reuters/Mohammad Salem)

2 kommentarer:

Rawias Morra sa...

Ali,
Igår hade man den fina smaken att attackera ett sorgehus i Jenin, man stormade helt enkelt en likvaka, dödade en palestinier, tog en tillfånga, och den tredje försvann, hans öda har det inte talats om senare.
Palestinierna måste vara skitnöjda med Abbas nu...

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Appropå delad glädje ska ju Västbanken få en alldeles egen skyddsmur nu också. Tyvärr behöver man flytta om lite människor först, bara ca 600 st, men det är ju inga människor av betydelse så det är ju bara fram med bulldozern och mura på.