torsdag, juni 07, 2007

Det här är ockupationen

En israelisk patrull går in i ett hus, skjuter en obeväpnad äldre man när han försöker protestera mot att soldaterna förnedrar och misshandlar hans son. Soldaterna börjar sedan skjuta vilt omkring sig i huset. [Artikel i Guardian]

Tänk om det var ditt hem. Tänk om det var dina föräldrar. Tänk att detta händer människor som du.

Det här är ockupationens vardag; en vardag där israeliska soldater inte betraktar palestinier som människor. Där lagar, regler, praxis, som gäller förhållanden människor emellan inte behöver iakttas av ockupanterna. Och har du förresten sett något om det här i svenska medier?

40 år är nog!Läs också;
Jinge: Israel firar traditionsenligt jubileum
Ryan Ghadban: Dåligt samvete av min frihet

7 kommentarer:

Anonym sa...

Israel grundades, åtminstone officelt, som en slags fristad för förföljda judar...

Sex årtionden sedan har Israel blivit en förtryckarstat.

Ia sa...

Övernog.

Kerstin sa...

Fruktansvärt. Hur kan svenska Israelkramare sova gott om nätterna?

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

40 år av ockupation och utdragen etnisk rensning med aktivt eller passivt stöd från väst. Fram med champagnen alla kristna amerikanska fundamentalister och alla judiska sionister ni kan räkna med Europas tysta stöd i framtiden också. När den sista Palestiniern är utrensad från från Gaza och Västbanken, vad blir nästa projekt? Vilka ska mer ockuperas och rensas ut för den ärofyllda Israeliska statens skull?

Martin sa...

Tror vi kan hitta förklaring till att det inte förekommer i svenska medier här, åtminstone inte i SVD...och på DN är man ju som bekant fotsoldater åt Volkpartiet och Per Ahlmark, och de har ju, ähum, ett annorlunda sätt att se på okupationen...

vladde sa...

DN och SVD är nog i Venezuela just nu och informerar sig om situationen där (RCTV), efter diverse osakliga artiklar :-).. tänk om..

Anonym sa...

Genom censur av mitt förra inlägg visar du att du inte klarar den enklaste fråga.