torsdag, juni 14, 2007

Korta kommentarer till konflikten i Gaza

På Palestinagruppernas blogg skriver Henrik Carlborg en bra kommentar till den av Israel och USA framhetsade och påhejade konflikten mellan Fatah och Hamas i Gaza:
I en intervju i Al-Jazeera häromdagen kommenterade den palestinske informationsministern Moustafa Al-Barghouti det uppblossade våldet på Gaza-remsan. Hans kommentar gick ut på att Israel, likt en fångvaktare, tittar in genom gallret och ser fångarna slåss med varandra.

Liknelsen är mycket träffande. Såväl Västbanken som Gaza-remsan börjar mer och mer likna gigantiska utomhusfängelser.
En intressant snabbkommentar ges av Tony SayeghPalestinian Pundit.

En helt annan bild av läget i regionen kan man få i tidningen Dagen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur Carola kan "finna frid" i en fanatisk apartheid-etnokrati är helt ofattbart, kan hon inte ställa sig så där vid gränsen till koncentrationslägret gaza med massmördarstatens offer i bakgrunden?

Martin sa...

Det är väl inte så ofattbart? Meningen med lobotomering var att dämpa ångest och oro. Jag tycker läkarna har lyckats ganska väl...

Anonym sa...

Varför förväntar ni er att finna en politisk dimension i en artikel skriven av en nöjesreporter? För att ta del av Dagens analys/åsikter i frågan rekommenderar jag att ni söker er till ledarsidan istället. Allt som skrivs i en dagstidning är inte politik.