torsdag, juni 14, 2007

Pensionshelvetet

Läs gärna min krönika i veckans Flamman.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Esbati, kan du inte länka lite oftare till tysk 70-talsdisco?

Du vet, en smula alternativt och otippat, sådär.

Anonym sa...

Fan Ali, förut var du ständig och stabil etta på bloggtoppen men nu är du trea och omsprungen av t.o.m. federley. Kan det ha nåt med att du redigerar debatten på dina sidor? Den dogmatiska stilen påverkar både opinionssiffror och besöksstatistik. Tänk att det ska vara så jävla svårt att fatta. Men du förblir ju avlönad av vpk och lär inte bry dig.

Anonym sa...

Utan att läsa den så vet jag hur din krönika ser ut. varje vecka. inga problem.

Lasses lunchblog sa...

För helvete! Ursäkta språkbruket, men sluta upp med att använda termer som "Samhällseliterna". Det drar ner ditt inlägg till sandlådenivå. Fast å andra sidan, de som läseFlamman är väl inte överdrivet välutbildade och gillar den sortens raljerande. Men det drar ett löjets skimmer över dig och dina gelikar. Och det är inte första gången jag nämner detta för dig. Lägg av med detta.

Anonym sa...

Ditt liv är jävligt värdelöst och du skriver massa skit.

Anonym sa...

Borgare, om ni är så trötta på era liv varför inte byta kanal och krypa tillbaka till de avkrokar på nätet ni kom från?

Anonym sa...

Sammanfattning av en debatt:

1. Ali Esbati skriver ett inlägg om pensionssystemet.
2. Borgarkommentar nr 1 och 2 - "sidospåren" - bortser från sakfrågan, anser att Ali borde länka till disco resp släppa lös kommentarerna mer.
3. Borgarkommentar 3 - "förfinat personangrepp" - tycker att sakfrågan inte ska diskuteras eftersom Ali är så förutsägbar.
4. Borgarkommentar 4 – "recensentvurpan" - gör ett försök att kommentera artikeln. Gör dock det prekära misstaget att i ena andetaget anse att begreppet "samhällseliter" inte bör användas, för att i nästa andetag ge uttryck för klassförakt mot Flammans läsare, samt tala om löja och sandlåda.
5. Borgarkommentar 5 - "enkelt personangrepp" - inser problematiken, överger djupare ambitioner och återgår till raka förolämpningar.

Att nätborgarna inte förstår humorn i vad ni sysslar med är skrämmande uppenbart.

För oss andra är det helt hilarious.

Bra pensionsartikel förresten, Ali!

Anonym sa...

Hilarious var ordet felllow anonym, och jag har många muntra minnen från "debatter" med borgare.

Sen var artikeln bra, Ali. Jag har tänkt en del på den där apan genom åren. Diskursen om kapitalismen liksom återkommer alltid till honom(?), efter försök att systematisera och problematisera världsbilden. Apan och hans dartpilar förkroppsligar det kaos som de "osynliga händerna" i marknadsekonomin ansvarar för, det liberala hyckleriet och de alltmer vildsinta miljardärerna.

Anonym sa...

Den där gamla "hooga-chakka" med Björn Skifs då? Kunde man inte spåra upp den på YouTube, och så länka dit?
Med en ironisk glimt i ögat, liksom...