söndag, juni 24, 2007

Polsk repression

Hanna Löfqvist har för några dagar sedan skrivit om och lagt upp bilder från en facklig sjuksköterskeprotest i Polen. Cirka 80 sjuksköterskor, som samlats för att göra sina krav på högre löner hörda, möttes av 400 kravallpoliser, som misshandlade dem innan bortförande. Jag har inte sett något alls om detta i svenska medier.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men vi betalar ju en medieskatt på innehavet av televisionsapparater som skall producera fri TV som skall ge oss oberoende och neutrala nyheter, samhällsbevakning och dito infotainment, underhållning och sportunderhållning. Förvisso verkar det som om våran gemensamt betalda fria TV i huvudsak koncentrerat sig på det senare.

Om det inte syns eller hörs måste det väl trots allt inte vara av allmänintresse med strejkande misshandlade polska sjuksköterskor eller för den delen som när en av världens största lockouter pågick härom året bland stormarknaderna i Kalifornien som uppbackade av stormarknads-USA lockoutade drygt 40000 uppstudsiga anställda i mer än fyra månader. Och när det kort nämndes i notisform var det naturligtvis en strejk och inte en loockout.

Sk fackliga konflikter har naturligtvis inget allmänintresse, mest en sjukdom på samhällskroppen med dessa onda giriga fackpampar, eller?

Att den fria televisionen/media inte rapporterar är kanske bara bra, vem vet vad sådan subversiv rapportering kan leda till, sätta griller i huvudet på folk och de börjar kasta gatsten och få terroristböjelser, nä det är nog bara uppbyggligt för folkmoralen att inte rapportera sånt.

Anonym sa...

Bra att facket får ordentligt på trynet. Det borde egentligen förbjudas.

Mr JB

Anonym sa...

Facket behandlades bättre under "kommunist"-tiden. På en arbetsplats som Leninvarvet kunde Solidaritet trots allt verka. Numera är facket totalt bannlyst där.