söndag, juli 01, 2007

Bloggvänsterinitiativ

Magnus Ahlkvist håller på med en bloggportal för vänsterbloggar. Bloggare som är med i väsnterpartiet, Ung Vänster eller Vänsterns studentförbund uppmanas registrera sina bloggar.

13 kommentarer:

Kerstin sa...

Måste man vara medlem och renlärig för att få vara med på denna portal?

Ali Esbati sa...

Renlärighet tror jag blir svårt att mäta på ett bra sätt :-)

Vet ej om Magnus har bestämt sig för några exakta kriterier - det är hans initiativ. Han svarar kanske här, annars kan du säkert mejla honom och fråga.

Magnus Ahlkvist sa...

Kerstin: Blir du partimedlem om jag svarar ja?
Min tanke är att portalen bara ska indexera bloggar som tillhör partimedlemmar, eller medlemmar i Ung Vänster eller VSF.

Håkan Eriksson sa...

Låter som ett skitbra initativ! En katalog över kamrater i förbundet å partit är ju himla smidigt. Lade till min idag =)

Smygreklam: Eriksson i Biskopsgården

Anders Eriksson sa...

Det står ju faktiskt på sidan, att det bara är för människor som är medlemmar i (v), UV och VSF:

"Det steget finns där för att bara Vänsterpartister, Ung Vänster- och VSF-medlemmars bloggar ska synas på Bloggvänstern."

Anonym sa...

Jag gillar verkligen inte att Vänsterpartiet lägger beslag på beteckningen "vänster".

Anders_S sa...

Bra initiativ- ja. Men förhoppningsvis kan portalen öppnas upp för alla vänsterbloggar. Inte bara för vänsterpartibloggar.

Anonym sa...

Kan inte nån annan vänstermänniska bara ta alla länkar i vänsterparti-portalen och sen lägga till alla icke-partianslutna vänsterbloggar.
Jag använder hellre en heltäckande vänsterportal.

Magnus Ahlkvist sa...

Det är många synpunkter på att Bloggvänstern bara indexerar bloggar från Vänsterpartiet, Ung Vänster och VSF.

Den absolut främsta anledningen till att jag gjort det valet är att det är lätt. Vad är annars en "Vänster"-blogg? Ska alla bloggar på s-info vara med om alla "Vänster"-bloggar ska vara med? Ska bloggar som hyllar Stalin vara med? Frågorna blir rätt många. Bedömningen av vilka bloggar som ska vara med skulle bli subjektiv, och jag har ingen lust att ta på mig att granska och välja vilka som ska vara med, baserat på det något subjektiva begreppet "Att Vara Vänster".

Organisationstillhörighet är objektivt. Det är det främsta skälet.

Magnus Ahlkvist sa...

Ali: När får vi se Esbatis Kommentarer på Bloggvänstern?

redundans sa...

Organisationstillhörighet är obejektivt, ja. Men ack så ointressant och bakåtsträvande i bloggvärlden. Varför inte låta hypertextualitet, redundans och t.ex. tagningar skapa relationerna mellan bloggar.

Personligen läser jag hellre radikala åsikter som kommer ifrån sosse-ekonomer än konservativ moralpolitik ifrån partivänstern.

Walle sa...

Men herregud- sluta grina! En allmæn "vænsterblogg-sida" skulle væl kunna vara trevligt. Starta en sådan då! Jag anmæler mig direkt nær du gør det! Sedan ær det kul, inte minst før oss som ær med i "partit" att kunna se vad andra runt om i landet skriver om. Bra Magnus! Min enda kritik ær att det verkar ta lång tid att bli inslæppt...

Daniel sa...

DElar Walles kommentar. Det ena utesluter ju inte det andra. Bra iniativ Magnus. Kör på i den riktningen - bra med kriteriet medlemsskap.

Alla sådanna här iniativ har ju olika kriterier - så har ju tillexempel även konfliktbloggarna som ju exempelvis redundans väl fortfarande ingår i.

Och jag behöver väl inte säga att jag med glädje läser konfliktbloggarna och sp-bloggarna för den delen.

Kanske tar ngn annan iniativet till en bredare samling. Men som sagt bra arbetat Magnus och låt organisationskriteriet stå kvar.