måndag, juli 02, 2007

Klassisk predikan

Jävlar i min låda – nu är det terrorexpertisen i gasen. De är överallt. Och mest av alla vet förstås Magnus ”jag har varit i USA” Ranstorp, som, naturligtvis, varnar för att ”spekulera”. Här spekuleras inte – här snackar vi skickliga yrkesmän som skapar en härligt spännande stämning i samhället. Det är klassiker-vibbar på det här:
Om Pakistan är inblandat innebär det, enligt Magnus Ranstorp, att det kan finnas ledtrådar till det ”klassiska al-Qaida”, med Usama bin Ladin som ledare.

DET KAN ÄVEN VARA SÅ att en intern terrorismcell i Storbritannien själv bär huvudansvaret.

- Den kan ha radikaliserats och sätter detta i verket, säger Magnus Ranstorp.

- Magnus Ranstorp misstänker att attacken mot flygplatsen i Glasgow kom i förtid, på grund av att bilbomberna i London oskadliggjordes.

- På ytan ser det ut som att uppptäckten i London ledde till att planen accelererade och Glasgow attackerades.
Det kan också, ska det tilläggas, vara så, enligt mig, att den ”klassiske” tolfte imamen ”M to the E – groom to the boom” Mehdi är tillbaka för att röka juju-muju i Glasgow (förklarar lätt att bilattacken blev så ogudaktigt amatörmässig), innan han leder de hemliga skägg-and-breakfast-cellerna i hela Västvärlden i kampen mot demokrati, marknadsekonomi och beach-volley.

Det kan vara så.

Men det kan naturligtvis inte vara så att terrorexpertisen snackar skit i extatisk symbios med det som i Västvärlden ännu kallas journalistik.


Också: Paolo Pissoffi här och här.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Visst går journalisterna i spinn, det är en följd av vår tids löpsedelsjournalistik, att bara spotta ut sensationer utan research och djupare analys.

Men jag förstår inte hur du kan raljera. Hoten är ju inte påhittade. Hade du haft samma tonfall om det varit nazistiska grupper som gav uttryck för sitt hat mot västerlandet på det här sättet?

Hanna Löfqvist sa...

jag minns ett samtal med Edvard Unsgaard för ett par år sedan. Han berättade att när som, hur som hade Ranstorp alltid ett svar på vilken "terroristanknuten" fråga som helst. Han var näst intill ett internskämt bland SR:s reportrar.

Anonym sa...

Anon1.25,

Du är så jävla lurad.

Vidugavia sa...

Anon1.25:

Nazister i Sverige har utfört ett ganska stort antal attentat och mord i Sverige, inte minst riktade mot vänstern.

Detta har dock inte fått som följd att vi inom vänstern sitter och fabulerar fritt om att all europeisk extremhöger från spanska falangisterna till svenska motståndsrörelsen kordineras av gömda koncentrationslägerkommendanter i latinamerika.

LibeRatio sa...

Visst är det raljant, men det är möjligt att Ali "Jag-har-skickat-pengar-till-terrorister" (PFLP, 2002) Esbati kan mer om dessa grupperingar än Ranstorp.

I vilket fall som helst är det trevligt med ett inlägg där Esbati uttrycker en del egna funderingar. Det började bli tröttsamt med alla referat och direktlänkar till Alis stora idol, Josefin Brink.

Anders Eriksson sa...

Något off topic, men det är ju ganska ofta så att det inte finns så mycket att tillägga när Josefin kommenterat något. Hon är briljant.

mikhas sa...

"Hoten är ju inte påhittade"

Nej, för vi kan ju alla rapa upp exakt vad SVT & Co kör ner i halsen på oss och DET kan ju inte vara fel, eller?

För NATO-kramare och apartheidvänner som Ranstorp är "israel" själva urtypen för hur "kriget mot terrorismen" (islam) skall skötas och hur en riktig "demokrati" (etnokrati & marknadsdiktatur) fungerar...

Anonym sa...

Så det finns inga terrorister, alltså?
Vad betyder förresten "M to the E"?

Bulten i Bo sa...

Jag tror det funkar så att alla journalister vet att om man killar lite på Magnus så kan man lätt trigga igång hans lätta mytomannerv och sen är det bara att kassera in svadan i form av en jackpot.

Kolla här där en Verdens Gangs reporter om Bakkeli lyckas få ur Ranstorp det famösa uttalandet att han I de tre ukene som fulgte etter 11. september 2001 fikk han 3000 telefonoppringninger som han senare inte ville kännas vid:

Varför kallar Jan Guillou dig för humbug?
- Jag vet inte. Det var efter en artikel i norska VG där jag påstods tagit emot ett antal telefonsamtal på en tid som han ansåg var tekniskt omöjligt. Det hade han hakat upp sig på.
Har du pratat med Guillou?
- Nej, jag har ignorerat det. I Sverige vet alla att han är en provokatör och han är ingen internationellt sett ansedd journalist. Ingen känner till honom utanför Sverige. En person som använder en VG-artikel som enda källa, gömd under förment faktakappa, har jag inget större förtroende för.


Men även Jessica Ritzén på Aftonbladet har tydligen blivit inlärd i journalistskolans moment "hur man triggar Ranstorp" och har förberätt sig med de rätta frågorna.

Har bin Ladin koll på dig?
- Nej, jag är bara forskare. Men jag fick brev från Alphabet-bombaren i brevlådan förra veckan. Han sitter i ett högsäkerhetsfängelse i USA. 1974 hotade han att spränga Los Angeles flygplats, målet var A som i airport. Han var ett steg från att tillverka Sarin, och skickar vykort med gift under frimärket till folk.
Hur många terrorister har du träffat?
- Mellan 150 och 175, alla är inte operativa. Ciudad del Este i Paraguay är terrornäste för rysk maffia, Hamas, Hizbollah och där har jag varit. Terrorn finansieras med piratkopior, mer lönsamt än knark.

Anonym sa...

Är det nån här som vet vad Ali själv tycker om det här? Lite intressant att veta. Varför är han så sur på media och poliserna?

Anonym sa...

De flesta av de gripna lär vara läkare. Men jag har ju mycket svårt att tro att läkare skulle bryta den hippokratiska läkareden . Det är förmodligen bara personer som köpt sig en läkartitel via Fairfax University. Det finns ju mycket god anledning att vara misstänksam mot personer med köpta falska utbildningar.

Anonym sa...

Ciudad del Este i Paraguay är den sjukaste platsen jag har besökt, så totalt malplacerad har jag aldrig upplevt mig vara. Snacka om jordens anus (göteborg gå och lägg dig). Säkert värre än alla platser som Ali fabulerar kring. Ett gäng gatubarn försökte få in pengar genom att sälja neonfärgade kycklingar i ett gatuhörn. Jag köpte en rosafärgad. Man skulle leka med den men jag fann den inte underhållande. Den var väck redan från början. Hade inte hjärta (eller mod) att reklamera. Lilla kyckling slängdes bort.