tisdag, juli 10, 2007

Så jävla bra

Inte trodde man väl annat heller. Lyssna på Åsa Linderborgs sommarprogram!

10 kommentarer:

/N sa...

en av de bästa berättare jag har hört.

Anonym sa...

I ett politiskt klimat där fd. statsministrar och riksdags & regeringsmän villigt säljer sina tjänster och lobbar för marknadsdiktatur och korruption står ett fåtal över dem allihopa, en sådan är Linderborg.

Hon är ingen politiker nej jag vet, men jag önskar att hon vore det, en statsministerkandidat i ett vänsterparti värd namnet med utträde ur fascist & marknadsunionen kontroll över produktionsmedel och att återföra riksbanken under demokratisk kontroll påp programmet...

Uncle Sammy sa...

Lyssnade oxå på Åsa och ja hon var en bra berättare och ja, hennes far, mor, farmor, farfar, mormor, morfar och säkert några till var kommunister, socialister, leninister (alla ska ha en etikett). Vore synd att säga att hon hade någon chans att bli folkpartist. Märkligast var när det framkom att det var arbetarklassen (enbart) som ordnade övergången från fattigsverige till riksverige.

FredrichL sa...

Uncle Sammy:Bara en nyfiken liten fråga från min sida: Vem tycker du ordnade övergången om inte arbetarklassen?

Christel sa...

Alldeles genomhärlig! Så mycket klokskap och värme.

Anonym sa...

"riksverige" kunde skapas på grund av liberala reformer. Dessa tillät att människor, såväl arbetare som handelsmän osv. i en aldrig tidigare skådad skala fick behålla och kunde utöka frukterna av sitt arbete. Högskattesystem och sosseri kom in först senare, med en väldigt tydlig negativ inverkan på utvecklingskurvan. Man kan alltså på sätt och vis säga att den förut tillbakahållna arbetarklassen (tillsammans med entreprenörer och kapitalister) skapade övergången.

Mr. Lovelace

Uncle Sammy sa...

Fredrich,

Herr Lovelace förklarar föredömligt.

Oskar Lindvall sa...

Herr Lovelace förklarar föredömligt att det är en mycket fin linje mellan att ljuga medvetet och att bara vara hjärntvättad av Timbro. I can´t tell the difference anymore!

Anonym sa...

Att man lyckades industrialisera Sverige, och att detta var en framgång tvistar ju ingen om. Det svara dock inte på frågan. Vilka skapade välståndet, de stora värdena?

Micke sa...

Märkligast var när det framkom att det var arbetarklassen (enbart) som ordnade övergången från fattigsverige till riksverige.

Det var det inte heller och jag har konfirmerat för Johnny Munkhammar på Timbros Almedalsblogg där han jublar över att Folkets hus i Visby är mindre än Ica kvantum och att det är ett bevis på att det inte var arbetarklassen som byggde Sverige att det de facto var Ica handlare som byggde stambanan.