torsdag, juli 12, 2007

Win der Pokal

Blir inte mycket bloggat härifrån Almedalen. Har inte så bra nättillgång och hänger mest runt. Igår var jag och såg Riksteaterns fantastiska och storslagna Hamletuppsättning i regi av Lars Norén, på Roma klosterruin. Tanken var att ta sovmorgon sedan – har ju semester – men ibland kallar partiet och rörelsen. Jag fick rycka in som stand-in för en förkyld Josefin Brink på den av LO anordnade ”debatt-SM”.

Den svenska modellen debatterades ur olika vinklar i kvartsfinaler, semifinaler och en final. Ett väldigt roligt och livat initiativ. Dessutom gick jag och vann tävlingen och förärades en pokal. Kul. En jury på fyra personer bedömde resultaten och i finalen, där jag mötte Federley, fick även publikens röster vara med. Man tackar ödmjukast. Vågar knappt tänka på vilken utklassning det hade blivit för vänsterlaget om Josefin varit med. Nu blev det mer jämnt.


(En småsur borgare kallar modellen med folklig inblandning för ”skamgrepp”. Underhållande. Jag kan i alla fall garantera att reglerna var kända före debattens början).

15 kommentarer:

Karl sa...

den där småsura borgaren du hänvisar till skriver ju att det var kul att du vann, och att det inger hopp för politiken när debatter är så bra som han tycker den har varit tydligen.

Anna Wester sa...

Grattis! Det hade jag gärna velat se. Jag är dock inte förvånad :-)

Naseer sa...

Gratulerar! Kul inslag det här, synd att endast PR-folk, politiker och media får ta del av det.

Robert-Mannen,Myten,Konceptet sa...

Folklig inblandning har väl aldrig stått högt i kurs hos borgligt sinnade människor. Människor är ju bara i vägen, och så kostar dom en massa......

Kalle Larsson sa...

Gratulerar. Inte för att jag är överraskad, för som det sades i ett tal en gång: "han har ännu aldrig förlorat en debatt mot någon utanför detta förbund".

Jonte sa...

Men småsur borgare(?) ger faktiskt dig kred och ifrågasätter inte att du förtjänade segern. Han tycker ju också att både du och Federlay är skickliga debattörer som inger hopp för politiken. Sen att han undrar över sättet finalen som avgjordes på är väl inte superkonstigt med tanke på Federley fick fler poäng? Nåväl, det viktiga är det blir fint väder i Visby i helgen när jag ska dit :-)

Adam sa...

Inte för att jag såg debatten eller var där eller något dylikt alls, men jag håller faktiskt med den "småsura borgaren" om att det var lite konstigt att segern avgjordes på det sättet.
Jag vill dock absolut inte påstå att segern var illegitim, då jag själv anser dig (Esbati) vara en bättre debattör än Federley. Men som sagt, hur debatten gick vet jag ingenting om, men egentligen litar jag hellre till poängsättningen än en publik som med största sannolikhet röstar partiskt.

Nån ung människa som vill va anonym sa...

Grattis Ali all lycka i framtiden :) vem vet du kanske blir Vänsterns partiledare nån dag.

Helen sa...

Va? Vem kan tolka borgarens kommentar som något annat än att folkligt deltagande är lika med skamgrepp?! Det är ju överraskande övertydligt i hans kommentar. Sjukt! Och ganska kul!

Miro sa...

Du är grym Ali. Men samtidigt "hade det varit pinsamt om han förlorade mot en centerpartist", som jag sa vid middagsbordet igår kväll.

Lisa Rasmussen sa...

från LOs hemsida ser man reglerna så här:

"Innehållet i argumenten skulle hållas helt oväsentligt. Det som skulle bedömas var retoriken, budskapsformuleringarna, engagemanget och slagkraften."

när publiken fick vara med så kanske innehållet fick träda igenom och vi vet ju att FF's kunskaper om ämnet svenska modellen inte är på topp...

sen kan man undra om gnället att LO-publiken skulle vara partisk... är det inte så att den "nya arbetarregeringen" vill vinna LO-medlemmarna? då får man väl säga sånt som de gillar... eller är det fel LO-medlemmar?

grattis Ali, jag är sååå stolt :-)

Anonym sa...

Skådespelssamhället har alltså numera formaliserats.

Almedalen - nuke the site from orbit!

Anonym sa...

Från LOs hemsida:
http://www.lo.se/home/lo/home.nsf/unidview/B27059B1AC12151DC1257316004BC94F

sandbuzz sa...

Var det fyra kommunister i juryn?
...:)

sandbuzz sa...

"Almedalen - nuke the site from orbit!"

Nej anonym! Släng ut alla politiker från (P)almedalen...De har inget där att göra! Sin smutsiga politik kan de föra på fastlandet...

Gotland ockuperades och annekterades av Sverige 1679.

Sandbuzz; för fria republiken Gotland...