torsdag, september 27, 2007

Poppis

Det skulle vara intressant att veta, bara av statistisk nyfikenhet, om en svensk riksdagsmajoritet någonsin haft så lite opinionsstöd som i den här undersökningen. Regeringspartierna skulle inte ens få majoritet tillsammans med miljöpartiet och Sverigedemokraterna.

Jag roade mig med att omvandla resultatet i opinionsundersökningen till mandatfördelning. Jag tror jag inte att det blir så här – faktum är att det finns fetmycket saker att vara orolig för också rent valresultatmässigt, alltså förutom att bävrarna gnager för glatta livet nu. Men ändå. Antal mandat och förändring mot valresultat i parentes. Från höger till vänster:

Centern: 20 (-9); Folkpartiet: 29 (+1); Moderaterna: 82 (-15); Kristdemokraterna: 0 (-24); Miljöpartiet: 22 (+3); Socialdemokraterna: 173 (+43); Vänsterpartiet: 23 (+1).

131 mandat för högern, 153 för den samlade borgerligheten. Inte så pjåkigt.

6 kommentarer:

Robert Mugabe sa...

...och 0 mandat för partier som öppet förespråkar planekonomi, icke att förglömma. Hur känns det?

Anonym sa...

Skitsamma vad det står nu, det är det som gäller vid valen som räknas. Tror folk kommer vara lite mer beräknande då och rösta med hjärnan istället för med arslet.

Anonym sa...

Intressant läge att spekulera i, vem är det troligt att den ”nya” S-regimen valt att stödja sig på, Mp eller V? finns ju ingen anledning att ta med bägge om det räcker med en.

Anonym sa...

Frågan är om det blir nån skillnad med (s) vid makten.

Kolla vad dom gör i Luleå:

http://offensiv.socialisterna.org/sv/767/kampanj/2011/

Alexander sa...

Det är väl ändå valresultatet och inte opinionsundersökningar som räknas?

Trotten sa...

Önskar det vore val idag alltså. Visst, opinionsundersökningar är fulla med skit, och dom går inte att lita på för fem öre. Men ett och annat måste det ju ligga i det här. Man har ju själv märkt hur sura folk verkar vara, och jag har fått trösta många moderatväljare som har ångrat sig :P