söndag, september 02, 2007

Fria val

Saga Rosén (till nyligen vice ordförande i Liberala ungdomsförbundet) är arg på Luf för att förbundet ställt upp på Marschen för tillgänglighet. Argumentationen är fantastisk. Välkommen till den nya liberalismen:
Marschen innebär att man ska göra allt handikappvänligt, oavsett om ägaren till institutionen är statlig eller privat. På Marschens hemsida kan man även anmäla ställen som inte är handikappvänliga.

Det man alltså vill göra från Marschens sida, är att man vill ha statliga pekpinnar som rubbar äganderätten. Statliga pekpinnar som bestämmer inredningen på restauranger, barer och butiker. Istället för att ägarna själva får bestämma hur deras ägande ska förvaltas. Galenskap.
Läs hela inlägget.

20 kommentarer:

Sara sa...

sätt henne i rullstol en vecka så får vi se hur kul hon tycker det är med äganderätt.

Mikael sa...

Jag förmodar att både Sara och Ali genast sätter igång och handikappsanpassar sina lägenheter, ifall de skulle få besök av en rullstolsbunden nån gång.

Anonym sa...

Och i vanlig esbatiansk debattradition presenteras inga argument eller resonemang överhuvudtaget...

Ty Ali är den upplyste socialistist-Messias som skall föra oss in i socialismens ljus.

Det räcker att Han pekar på någon, så förstår vi omedelbart att den han pekar på har fel.

Queen sa...

Anonym 11:24

Visst fan är det jobbigt att Ali utgår ifrån att han kommunicerar med folk med ett minimum av intelligens!

Är du löjlig nu eller är du bara intelligensbefriad?
Jesus!

Mickeliberaralreännånsin sa...

Ayn Rand har sagt att man får skylla sig själv ifall man blir handikappad.

Hon ägnar tre kapitel i sin bok "Atlas ramlade ur stolen" åt detta.

Skulle man bli handikappad beror det på att man inte tar ansvar för sitt liv.

Det är knappast andras sak att sköta det.

Vill man lösa sin situation som hanikappad kan man röka en cigarett och se på rökslingorna för att därmed bekräfta att man är fri och kan göra något åt situationen.

Anonym sa...

Offentliga platser (definitionsram: sunt förnuft) ska i möjligaste mån vara handikappanpassade, även om de råkar vara ägda av privatpersoner.

Jim sa...

Alla som på denna blogg talat om "brunhögern" och andra metaforer för borgerligheten - från och med nu är jag på er sida. Jag trodde inte att man från ett etablerat politiskt parti i Sverige kunde sjunka så lågt. För mig är det själklart att alla ska kunna gå på bio, restaurang, shoppingtur eller promenad utan att beränsas av ett otillgängligt samhälle.

Anonym sa...

Att folkpartiet kan samla upp människor med denna cyniskt snedvridna människo-utsorterare-syn säger väl mer om folkpartiet än om denna stackars hjärnknäppa varelse.

Bengt Nilsson, röd gråsosse

Anonym sa...

Queen, du har så klart rätt.

Den som inte kan uppfatta Alis resonemang och argument har bara ett minimum av intelligens, snäppet högre hos den man kan finna hos en höna eller hund.

Anonym sa...

Samhället kan inte vara till för de parasiter som inte betalar för sig. Historien visar bäst vad som bör göras med dessa tärande element...

nicklas eriksson sa...

Historien visar även rätt bra att anonyma som fäller sådana kommentarer som Anonym 4:18 i sig är rätt tärande främst genom socialbidragsuppbärande men även genom att uppta tid i domstolar, skicka livskamrater till sjukhus och att belasta våra fängelser...

Anonym sa...

Men alla lokaler kan man väl knappast kräva att de ska vara handikappanpassade. Det medför stora kostnader för den som ska betala för sådan tillgänglighet.

För mindre företag kan tvingande lagstiftning om handikappanpassning vara det som försätter dem i konkurs. Det är orimligt att all offentlig verksamhet ska vara tillgänglig för den med handikapp.

Det vore nog mer riktigt att prioritera tillgänlighet till vissa institutioner och lägga pengar på färdtjänst och personlig assistans än att kräva lika tillgänglighet till allt och överallt.

Anonym sa...

Eh...Saga Rosén har inget att säga till om i LUF längre. Den synen hon företräder är själva motastsen till styrelsen under FJ Metso..

Micke sa...

Det börjar bli dagts att reda ut vad som är liberalism och vad som är pyttipnna.

Anonym sa...

En privatägd affär är varken mer eller mindre offentlig än ett privatägt boende. När det gäller liberalism så är den uppfattningen lika gammal som ideologin, men det inser jag att man inte kan förvänta sig att Ali vet.

Jag väntar också på att Ali handikappanpassar sin lägenhet, samt inte godtyckligt väljer ut vilka han vill ha besök av.

Anonym sa...

Det mest liberala vore att bygga nazi-koncentrationsläger och där låta alla handikappade och andra gamla, sjuka, arbetslösa, lata, svaga, bidragsfuskare, otacksamma, som inte betalar för sig slavarbeta tills dom inte orkar längre då kan dom gasas.

Anonym sa...

Kommentarerna här är det roligaste jag har läst den här veckan.

Tack, liberaler!

Runar sa...

Heter rullstolsburen inte rullstolsbunden. Samt kolla USA de som vill ha inspiration till hur man får samhället mer handikappanpassat.(Lagar om tillgänglighet = blodtörstiga advokater som ser till att det blir så.)

Anonym sa...

Hans Filipsson, koordinator för och initiativtagare till Marschen för tillgänglighet, har svarat Saga Rosén. Läs svaret här:
http://www.marschen.se/viewpage.php?page=141#inlagg235

Ali Esbati, bra att du uppmärksammat detta! Lägg gärna ut info om svaret i ett inlägg.

/Marschen för tillgänglighet

Anonym sa...

Hans Filipsson, koordinator för och initiativtagare till Marschen för tillgänglighet, har svarat Saga Rosén. Läs svaret här:
http://www.marschen.se/viewpage.php?page=141#inlagg235

Ali Esbati, bra att du uppmärksammat detta! Lägg gärna ut info om svaret i ett inlägg.

/Marschen för tillgänglighet