torsdag, september 13, 2007

Imperium

Pierre Gilly i USA, entré via JFK:
Det är annars bara i Kuba man gått igenom mina böcker tidigare. Men det var när jag skulle lämna landet och hade med mig en del äldre litteratur. Det finns ett exportförbud för böcker som är tryckta innan revolutionen, sa man.

Precis när jag gick av planet igår förklarade en fransman för sina två barn i tioårsåldern var de var. “Förr hade vi det brittiska imperiet där solen aldrig gick ner. Idag har vi det amerikanska, där krigen aldrig tar slut.”
Läs hela.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Imperialism? Ja, och så här formuleras det av Jeb Bush, Rumsfeld, Cheney mfl..

P.S.
Det var denna organisation, vars medlemmar alla har höga poster inom administrationen, som _före_ 9/11 ansåg att ett nytt "pearl harbour" skulle behövas för att få igenom det de ville.

//steelneck

Anonym sa...

Oj, glömde. Här är dokumentet från 2000 där de "efterlyste" ett nytt Pearl Harbor. Ett "call for action" kanske?

//steelneck

Kjell sa...

Steelneck, antingen har du inte läst texten eller så förstår du inte engelska.

Anonym sa...

Vilket menar du kjell? Att de inte talar om "global leadership" med hjälp av militära medel, eller att de inte förstod att förändringarna skulle ta väldigt lång tid utan en katalyserande katastrof i stil med Pearl Harbour?

I stort sett allt PNAC rör sig kring är olja, krut och "world domination" med hjälp av militära medel, kring alla undertecknande namnen kan man hänga företagsnamn som sysslar med olja, gas och krigsmateriel. Flera av namnen har också figurerat i tidigare dokumenterade "false flag operations" rörande Kubakrisen, Iran Contras, Vietnam och sådant relaterat till Israel. Huuu, det droppar av olja och stinker av krut om deras vilja att kontrollera hela eurasien som i ett geopolitiskt perspektiv är det jordens viktigaste område i konkurensen med Kina och Ryssland.

//steelneck

Kjell sa...

Ryktet om din suddknapp stämde tydligen... Nåväl, det var ju dumt av mig att ifrågasätta den av er utsedda enda sanningen. Lyckta till med revolutionen kamrater!!!

Anonym sa...

Då är det ju skönt att ha självaste Alan Greenspan på vår sida, han har också insett att det handlar om olja. Vilket amerikanen Gore Vidal insåg i sin artikel Hunden som inte skällde redan 2002.

//steelneck