torsdag, september 13, 2007

Känns bra

Högeralliansen i Stockholm gör det igen; siktar på att köra stadens ekonomi i botten genom stora skattesänkningar. Man presenterar vanliga pris- och löneuppräkningar som ”satsningar” på skolan. I övrigt blir det neddragningar på miljöinvesteringar, slakt på stadens gemensamma egendom och fortsatt avveckling av hyresrätter. Huvudnumret i budgeten är att man ska jaga människor som tvingats uppbära socialbidrag. Idag presenterar regeringen samtidigt nyheten att tumskruvarna ska dras hårdare åt på människor som blivit sjuka. Detta för att finansiera fortsatta skattesänkningar.

Det känns därför bra att vi har borgerliga ledarsidor som kan förklara det som vid en första anblick förefaller vara vanvettig högerpolitik med en vass och tung udd riktad mot vanligt folk:
Jag skulle snarare välja begreppet medkännande. Det finns ett socialt engagemang som känns bra.
Amen vad skönt!

17 kommentarer:

Izabelle sa...

Skolan i Stockholm kommer enligt budget att få nästan en halv miljard (500000000:-) mer än i år.

Berätta gärna hur du räknar när du får detta till "vanliga pris- och löneuppräkningar".

Anonym sa...

Från DN:

"Skolan ska få 325 miljoner mer, förskolan 193 miljoner och äldreomsorgen 280 miljoner kronor. Procentuellt sett handlar det om ökningar på mellan 4 och 5 procent, vilket reser frågor kring hur stora de faktiska satningarna kommer att bli, med tanke på att lönekostanderna kan misstänkas öka."

Rimlig löneökningstakt är (borde vara) 4 procent.

/Vän av oordning

Izabelle sa...

Vän av ordning:

Lönekostnaderna utgör ungefär 45% av de totala kostnaderna för den svenska skolan.

Om Alliansen skickar in ytterligare 518 000 000 i Stockholms skolor (ink förskolor) så innebär det att nästan 300 miljoner (0,55 * 518´´) går till skolan efter att lönekostnaderna tillåtits öka med "mellan 4 och 5 procent" (0,45*518´´).

Nu till den viktiga frågan; vad kommer Ali att kalla vänsterpartiets skuggbudget i Stockholm om det visar sig att de kommer att lägga mindre pengar på skolan än vad der borgerliga gör?

:Izabelle

Anonym sa...

hur kan det komma sig att Alis blogg blivit rena dårhuset för liberalmuppar?

"Ekonomin - det är jag" sa...

Jag tror att det finns en förklaring till Alis räknefel. I en tidigare tråd antydde han nämligen att han bär på en egen inre ekonomisk logik och kunskap, och att han är missförstådd av alla som tror sig kunna ekonomi - inklusive av professorerna på Handelshögskolan.

Så här skrev Ai:

"Hej. Mina åsikter går ofta inte ihop med det som lärs ut på Handelshögskolan. Delvis beror det på att det som lärs ut på Handelshögskolan inte är kompatibelt med ekonomisk kunskap."

Anonym sa...

HErrejösses vad mycket hatiska högergalningar det hänger på denna bloggen. Vad beror det på? Jag tycker att det är en intressant psykologisk fråga faktiskt.

Anonym sa...

Anonym 11:48

Javisst, vänstern vill ju inte ha ngn som argumenterar emot. Då blir det Gulag.

Man vill kanske klargöra lite för er på vänsterkanten så ni inte blir helt vilseledda av era så kallade ledare.

Anonym sa...

"HErrejösses vad mycket hatiska högergalningar det hänger på denna bloggen. Vad beror det på? Jag tycker att det är en intressant psykologisk fråga faktiskt."

Håller med.

För oss psykologistuderande är de en ovärderlig tillgång i närstudiesyfte då man sällan eller aldrig möter dem på stan, gör man det är det oftast för sent....

Många utav dem som "diskuterar" med sig själva här i olika namn lever i ett slags instängt unket rum där egna tankar ständigt mals på och studsar mot väggarna. De är oftast helt oemottagliga från näring i form av tankeutbyte utifrån och då oftast av likasinnade galningar.

Resultatet blir ett haveri, en personlig implosion.

Anonym sa...

Ali Esbati är vad jag vet, nån sorts politisk sekreterare på riksdagen, och inte någon ledare oss på vänsterkanten.

Men han skriver mycket bra, och är en av sveriges bästa debattörer.

vilket man knappast kan säga om blandingen av contra-fascister och hjärndöda AynRand-liberaler som verkar helt beroende av att läsa Ali Esbatis blogg varje dag.

Han inger väl dem omedvetet en känsla av vad intellektualitet och kunskap är, något som de saknar i sina egna papegojsammanhang.

Deras reaktion blir då att kraxa om Gulag och hallucinera vilt.

Felix sa...

Anonym 4:07,

Du påstår dig vara psykologistuderande och tycker det är ok att kalla folk för "galningar" för att dom tycker att Alis beräkningar inte stämmer? Du kanske borde plugga lite hårdare...?

Hätska kommentarer hörs väl från båda sidor. Det hör ju knappast till ovanligheten att någon som argumenterar emot Herr Esabati blir kallad galning, fascist, diktaturkramare, och annat trevligt av Alis trogna anhängare, oavsett hur kritiken formulerats. Signaturen "j" till exempel ägnar nästan alla sina kommentarer åt att kalla folk för idioter, oftast helt utan motivering eller att tillföra något till diskussionen.

Ingen kan väl påstå att V-fantasterna som kommenterar här går in i debatten med särskilt öppna sinnen redo för tankeutbyte?

Anonym sa...

Att "(Herr) Felix" eller "(Herr)alexander" eller....känner sig manad att rida ut och rädda anseendet hos de nyliberala haveristerna i bloggkommentarerna säger väl allt man behöver veta...

EdvinAlam sa...

Men Ali, vänstermajoriteten körde ju Stockholms ekonomi i botten från ett överskott till ett underskott under en kort tid....

Jämför det med tiden 98-02, hur var ekonomin i Stockholm nu igen?
Var det inte ett överskott?

Anonym sa...

Hej hej, jag är psykolog och finner det underhållande att en psykologistuderande kan börja dra paralleller till galningar på stan utifrån exempelvis en avvikande synpunkt gällande skolfinansiering eller någons inställning till Alis ekonomikunskaper.

Symtombilden (avvikande synpunkt)uppfyller liksom inte ett enda kriterie i DSM-IV (psykiatriskt facit) för att uttrycka det milt.

Som psykolog anser jag dessutom att det krävs åtminstone ett eller två inledande samtal för att jag ska kunna göra mig en bild av någons psykiska hälsa. Några spridda kommentarer på en blog är ett lite för svagt material.

Jag har ingen lust att kommentera här eller någon annanstans under riktigt namn så givetvis går det att bestrida att jag har någon psykologisk kunskap överhuvudtaget.

Anonym sa...

Till Alis nyliberala haverister:


Ni behöver inte vara rädda.

Fortsätt att hålla er på pojkrummet under era dignande kristallkronor, ta deppmedecinen och gläfs lite på baltslaven som städar upp runt tangentbordet.

Det är först när ni går ut (alexander & Co) som ni kommer att dra på er de vita rockarnas uppmärksamhet.

Pia, Psykologistuderande sa...

Tack för dagens skörd av kommentarer Alexander vilka tyder på att ditt tillstånd knappast förbättras.

Skall vi slå två flugor i en smäll?
Jag hjälper dig med GRATIS konsultationer mot ett normalt liv i samhället mot att jag får möjlighet att studera dig på nära håll, vad säger du?

Svara så lämnar jag kontaktadresser.

Anonym sa...

Dra åt helvete.

Anonym sa...

Pia,

Vet inte om du läser fristående kurser eller på psykologprogram men om du inte har steg-1-utbildning (flera terminer med klientarbete) så får du egentligen ändå inte bedriva psykologisk behandling mot betalning.

/Jag psykologen igen