måndag, september 17, 2007

Inget liv, inget som går att stå ut med

Lördags. Israeliska ockupationsstyrkor angrep Gazaremsan med tung maskingevärseld, gick in med bulldozers täckta av stridsvagnar och flyg för att förstöra jordbruksland och bostadshus, kidnappade flera personer och besköt en moské från helikopter. Israeliska styrkor angrep också flyktinglägret Balata på Västbanken där man bland annat attackerade en ambulans i ett bakhåll för att gripa en skadad man i ambulansen (mer här). Israel besköt även hytter på Gazaremsans stränder, från stridsbåtar. (mer här)

Detta vanvettiga våld mot palestinierna är så rutinmässigt att det ofta inte ens bevärdigas med notiser i våra medier.

Läser samtidigt Paolo Pissoffi om israeliska akademiker som ropar på mer blod, större krigsförbrytelser, upptrappad etnisk rensning. (Läs hela!). Det är för rätten att ostört fortsätta denna avhumanisering som våra ”liberaler” skriver sina ledarartiklar, håller sina högtidstal och mottar sina hyllningar.

Fy fan. Det är så mörkt. Så jävligt.

8 kommentarer:

jim sa...

Vi lever verkligen i en tid då man inte förvånas över något längre!

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Israel Palestina "konflikten" som den så neutralt som möjligt kallas går inte ens att förstå om man bara läser mainstreamen. Korta notiser, några dödade palestinier idag och några imorgon. Hur ska man tolka det utan någon annan information annat än som irrationella dårar som skjuter på varandra utan anledning? Den kritiska vänstern kan ju inte nå ut med sin kritik pga av marknadsdiktaturen vars annonsörer vägrar befatta sig med vänstern. Men även andra som skriver kritiskt t ex Jimmy Carters bok tystas aktivt ned. Vem har hört talas om den bland gemene man tex? Den som inte själv tar sig tid att läsa en hel samling utländska medier och böcker i ämnet kommer inte ha en aning om varför det dagliga våldet utspelar sig i Israel och Palestina.

Anonym sa...

Väx upp Ali, och sluta censurera. Varför kom inte mitt inlägg in? Tyckte jag inte som du?

När jag tänker på er vänsterpartister tänker jag på småfjortisar och grupptryck. Inga meningsskiljaktigheter är tillåtna. Så jävla barnsligt!

Varje gång du censurerar - eller åtminstone 1 gång av tio - gör du en presumtiv väljare jävligt förbannad. En förlorad väljare. Räkna ut hur många det blir. Ni kunde verkligen behöva dem.

Runar sa...

När Ali inte modererar kommentarer så brukar det vara mångdubbelt fler kommentarer.
Why....?
1. Ali rensar?
2. Många avstår då de finner tanken på att Alis stalinistiska örnblick ska förhandsgranska dem för svår?

Troligen en blandning av 1 och 2.

Kerstin sa...

Heja Ali:
Rensa bort galningarna. DN och SvD rensar också bort dem de inte vill publicera. Vad som är ännu roligare är att dessa tidningar troligen skulle rensa bort samma skribenter som du rensar bort :-). Få seriösa massmedia släpper fram australopetciner.

Anonym sa...

Den kanske troligaste förklaringen är att de små krigsliberala liven blir nervösa och slinter på tangenterna när de ordverifierar, och inte märker det. Man måste skriva alla bokstäverna rätt. Gör man fel måste man försöka igen.

Fredriksson sa...

Kerstin!

Jag antar att du med din kommentar om att "få seriösa massmedia släpper fram australopetciner" menar att Alis blogg är ett "seriöst medium"?

Kerstin sa...

Fredriksson skriver:
Jag antar att du med din kommentar om att "få seriösa massmedia släpper fram australopetciner" menar att Alis blogg är ett "seriöst medium"?

Ja det menar jag.