tisdag, september 11, 2007

Mellanösterns enda demokrati ”överväger” – svensk media rapporterar lydigt och axelryckande

Från Genèvekonventionens tilläggsprotokoll:
Starvation of civilians as a method of combat is prohibited. It is therefore prohibited to attack, destroy, remove or render useless for that purpose, objects indispensable to the survival of the civilian population such as food-stuffs, agricultural areas for the production of food-stuffs, crops, livestock, drinking water installations and supplies and irrigation works.
Från TT:s rapportering om israeliska diskussioner om hur det ockuperade Gaza ska hanteras vidare:
Andra metoder för att straffa Gaza har också övervägts, bland annat att stundvis stänga av el- och vattenleveranserna till territoriet.
TT upplyser oss också om att “många palestinier ser fortfarande territoriet som ockuperat”. I en annan artikel har påpekandet förbättrats ytterligare: ”Men militanta palestinska grupper anser att territoriet fortfarande är ockuperat…”. Möjligen kan det ha ett samband med att territoriet är ockuperat. Enligt uppgifter till bloggen anser kristna fundamentalister i folkpartiet att nedanstående bild föreställer ett träd.

Inte borde det väl, när allt kommer kring, vara så svårt att hitta jobb åt den här enheten?

3 kommentarer:

Paolo Pissoffi sa...

Elektriciteten är ett sätt att fortsatt kontrollera och fördömjuka palestinierna och kanske få några att så att säga frivilligt lämna Gaza. Etnisk rensning kan bedrivas på många sätt.

... Och hur reagerar våra liberaler?

Anonym sa...

Det värsta här på hemmafronten är ändå papegojmedias ständiga lögnkampanjer när det gäller kolonialstaten, skäms de inte?

alandalus sa...

Det värsta är att det är israeliska mainstreampolitiker, och inte bara några galningar på högerkanten, som diskuterar sådan här barbari.

Gideon Levy skriver bra om det i Haaretz.