tisdag, september 11, 2007

Nejdå, neeejdå

Mikael "FRA-spaning stärker den personliga integriteten" Odenberg underströk för en tid sedan, med sedvanlig intellektuell skärpa och innerlig uppriktighet, och i likhet med tidigare socialdemokratiska kollegor, att alla påståenden om ett svenskt närmande till Nato "saknar grund". På Försvarsmaktens hemsida påvisar man denna grundlöshet med ännu en liten nyhet.

[Tipstack till Mattias H]

7 kommentarer:

Rick Falkvinge (pp) sa...

Grisar.

Tack för heads-up.

Bulten i Bo sa...

Isafs uppgift är att stödja den afghanska regeringen, som valdes under hösten 2005, och att verka såväl i städerna som ute i provinserna. Det gör man genom att stödja lokala politiker, ledare, polischefer och militära befälhavare. De olika folkgruppernas makt är fortfarande stort, och regeringens inflytande i regionen måste utvecklas. Dessutom ska polis och militär stödjas på olika sätt, bland annat genom utbildning och sampatrullering.

påstår försvaret på sin reklamsite.

Vore det inte naturligare att man sydde på en afghnsk flagga på uniformen för att visa att man står under de (enligt Gulan Avci) nya talbanernas befäl?

Anonym sa...

"- Vi deltar i Natoledda missioner och det här är ett sätt att visa vilka som leder insatsen. På plats finns ingen uppdelning mellan Nato-länder eller icke-Natoländer."

Säger Jan Jonsson enligt försvarsmaktens hemsida.

Shockerande. Finns det inga fysiologiska gränser för hur mycket Sveriges liberaler kan kröka rygg?? (eller är den gränslös likt deras girighet?)

Anonym sa...

Det är ju knappast någon hemlighet att många svenska politiker till höger under mycket lång tid velat att sverige skall bli medlem i NATO. De lever bara som de predikar, knappast någon överraskning. Neddragningarna i försvaret är antagligen också bara ett led i detta - Titta, vi kan inte försvara oss själva, nu måste vi bli medlemmar i NATO...

Men åter till denna natoledda mission, så vitt jag vet så började sossarna att jämna marken för detta, så de är precis lika skyldiga, och både vänstern och miljöpartiet satt utan tvekan med i den båten. Grunden ligger i 11:e september, finns ingen enskild händelse i USAs hela historia som haft en sådan påverkan i USA och omvärlden någonsin. Folk runt om i världen måste börja öppna ögonen och se vilka de skyldiga egentligen är, vilka lagar som stiftats de senaste 6 åren och vad de innebär. Folk måste börja öppna ögonen och se själva hur djupt insyltade personer inom den amerikanska administrationen helt enkelt måste vara, det är fullkomligt uppenbart. Det tar bara 20 minuter att börja sätta sig in i soppan och själv börja inse att den oficiella historien inte går ihop, och under samma tid inse att någonting inte heller står rätt till i massmedia som bara publicerat en enda kritiskt analyserande artikel på ämnet under 6 års tid. Ja i värsta fall kan det vara så att familjen Bush kanske borde dingla i samma repände som Saddam, om de skulle dömas enligt samma regler. Det räcker med att ägna några timmar till de "papers" som publicerats av mycket tunga personer, så står det tämligen klart att vi sätter svenska styrkor under massmördares befäl, och jag skulle vilja säga att alla ledamöter från alla riksdagspartier är precis lika medskyldiga i sin ignorans.

//steelneck

Anonym sa...

folkparties talesman i försvarsfrågor (minns inte hans namn) sa ju i senaste agenda att vi är i afghanistan för att göra nato en tjänst, i syfte att kunna räkna med deras tjänster om vi blir hotade ... hans formulering (som jag inte heller minns exakt) var något i stil med Vito Corleones gamla slagdänga "remember I did you a favour...", om än inte framförd i samma väsande tonart.

/Natto

Anonym sa...

steelneck: Det finns inga solklara bevis för det där, och även om det fanns det så ändrar det inte det grundläggande. 11/9-konspirationsteorierna är ett slöseri med energi.

Anonym sa...

slöseri med energi: Det påminner mig om när den officiella 9/11 kommissionen, efter många år, lade fram sin alldelens egna teori som passar den konspirationsteori som Bush & co. levererade endast någon timme efter att det hände. Det är en teori som struntar i väldigt många befintliga bevis och vittnesuppgifter, sådana bildbevis och vittnesuppgifter som hela världen såg i direktsänd TV till och med! De fick frågan om varför de inte följt upp alla högst misstänksamma ekonomiska transaktioner som kan ha med saken att göra - Näe, vi tycker inte att det är oviktigt. - De tyckte att det är oviktigt vem som betalade för 9/11 - Förbluffande ståndpunkt! Å på frågan om varför de inte undersökt frågan om sprängämnen, vilket kan förklara alla de befintliga bevis som de medvetet lämnat åt sidan - så svarar de inte på frågan!

Vem som helst kan dessutom begripa det faktum att något inte kan rasa utan att möta något som helst motstånd när det har hundratusentals ton av material under sig, och därmed inte kan falla med hastigheten av fritt fall. Det strider mot fysikens lagar. Sprängämnen kan däremot förklara avsaknaden av motstånd, det stämmer också fint med alla tusentals vittnesuppgifter, varav en del hördes i direktsänd TV för 6 år sedan, det stämmer också fint med de seismologiska händelser som registrerades.

Den politiska metoden:
1. Det här är slutsatsen (the muslims did it).
2. Vilka saker kan vi hitta som passar med punkt 1.

Den vetenskapliga metoden:
1. Det här är bevisen.
2. Vilka slutsatser kan vi dra som stöds av bevisen?

Allt vi blivit gödda med från officiellt håll kommer ur den politiska metoden.

Den konspirationsteori som har minst bevis som stöder den, det är den officiella teorin, och bara det faktum att de struntar i sådant som annars aldrig hade lämnats åt sidan, inte ens i en sådan utredning som polisen på gatan gör, utgör bara ännu en indikation på att alla de ytterst tunga namn har rätt i sitt refuserande av den officiella konspirationsteorin. Allt pekar på att detta var den värsta "false flag operation" som världen hittils skådat. USA har dessutom ett dokumentarat track record av sådana här operationer med exempel från båda världskrigen, Kubakrisen och Vietnamkriget, och i grunden har alla sådana operationer haft kopplingar till bankväsendet och ytterst Federal reserve.

Vilka som står bakom 9/11 har allt att göra med vad som händer i världen just nu, allt! Å så länge du inte vet vilka som står bakom, så kan du inte initierat välja sida. Vem är det som legitimt bara försvarar sig efter bästa förmåga och vem är det som står för angreppen? Jag törs påstå att ingen av våra politiker, allihop, har ens den minsta susning, därför kan de lika gärna vara på väg att sända svenska solder under mördares befäl, soldaterna hamnar lätt i en ohållbar situation. Ja landet de kommer ifrån hamnar i en besvärlig sits.

Vår svenske mycket respekterade fredsforskare Ola Tunander tog upp ett 300 år gammalt svenskt exempel på ett föredrag i norge, som gick ungefär så här: En befälhavare i ville gå till attack, men han fick inte tillåtelse av kungen som antagligen trodde sig kunna lösa dispyten fredligt. Befälhavaren beställde då till sig tidigare beslagtagna fiende-uniformer från teatern i stockholm, klädde ut några egna soldater som hade motiverats till att göra en "terroristattack" på befälhavarens egna trupper. När nyheten om attacken nådde kungen, så behövde inte befälhavaren be om lov längre, han blev beordrad att anfalla.

//steelneck