söndag, oktober 14, 2007

Förbrytare

Från Genèvekonventionens tilläggsprotokoll:
Starvation of civilians as a method of combat is prohibited. It is therefore prohibited to attack, destroy, remove or render useless for that purpose, objects indispensable to the survival of the civilian population such as food-stuffs, agricultural areas for the production of food-stuffs, crops, livestock, drinking water installations and supplies and irrigation works.

Från artikel i Guardian om det som händer nu i Gaza:
The Israeli sanctions are affecting every level of Gazan society. Farmers have been particularly hard hit as they have been barred from exporting their products and denied pesticides and fertiliser by Israel, which makes it impossible to plant for next year.

Spare parts for water pumps and other equipment are also barred.

The army recently banned the import of hearing aid batteries for Gaza's school for the deaf on the grounds that they could be used to make bombs.

It is reducing the amount of food going into Gaza every week as it tries to exert more pressure on the population to bring about political change.
Läs hela artikeln.


En fängslad och plågad befolkning svälts ut, kvävs. Det är fångvaktarsadism upphöjd till statsdoktrin. Var finns de skribenter, politiker och posörer som är så måna om att högstämt idissla begrepp som frihet och mänskliga rättigheter, när det palestinska folket pinas? De är inte bara tysta om förbrytelserna, de applåderar, missionerar för förbrytarna.

Så outhärdligt är det att leva i de vita ”liberalernas” värld.

10 kommentarer:

sten sa...

Glädjande nog verkar ju solidaritetsarbetet i Sverige gå väldigt bra. 360000 kr på kort tid till en skola i Gaza. Kolla här: http://www.rku.nu/palestina/

Ulf Bjereld sa...

Situationen på Gaza är ytterst oroande. Det är inte osannolikt att Hamas fragmentiseras och tappar den politiska oh´ch militära kontrollen, vilket kan leda till ökat inom-palestinskt våld och i förlängningen en israelisk återockupation (åtminstone en kortvarig sådan).

Alla goda politiska krafter bör rikta in sitt arbete på att övertyga Al Fatah om att återuppta samtalen med Hamas, för att återskapa ett enat palestinskt ledarskap vilket i sin tur är en nödvändig förutsättning för några som helst framsteg i den s k fredsprocessen.

Anonym sa...

En enad front politiker och väljare emellan finns redan, den mot alla USraeliska quislingar och förrädare vad de än kallar sig. I kraft av denna kommer den sionistiska folkmördarregimen aldrig lyckas splittra upp motståndet så som man försöker i Irak.

Anonym sa...

Detta har ju pågått mycket länge, man såg redan i början av förra året att det förvärrades.

Detta med terrorstämpling av olika organisationer är ju bara politik riktad för att göra skada, al-aqsa är terrorstämplat och de var ju al-fatahs beväpnade gren. De utförde precis som al-qassam självmordsdåd under andra intifadan, eller al-aqsa intifadan som den också heter. Ändå så är ju inte Al-fatah terrorstämplat. Här har man valt att inte terrorstämpla den politiska grenen trotts att de var inblandade i självmordsdåd med mera. Fast Hamas politiska gren kan de inte ha att göra med? Jag ser inte hur ur terrorhotsynpunkt de skulle vara värre än al-fatah. Att de inte skulle erkänna Israel räcker inte när al-fatah trotts sina våldshandlingar inte är terrorstämplade.

pia sa...

Ja Ali, tack, just det!!? Jag har idag skrivit om det som irriterar och förundrar mej allra mest just nu, dvs varför kristna med religionen som stöd kan gå med på all denna skit.

Men annars instämmer jag i detdär. Det är kanske inte bara kristna som kommer med dubbla budskap, utan också en och annan som står och ropar efter "FRIHET".

Anonym sa...

"… Fredagen den 17 september [1948] lyste solen som vanligt från en molnfri himmel. Vi körde från Government Househöjden strax före kl. 5 på eftermiddagen med tre bilar. I den sista, som fördes av den amerikanske polisöversten Begley, sutto i baksätet Folke Bernadotte, den franske översten André Serot och jag. Då den judiska linjen passerades, granskades våra pass vid en vägspärr. I Katamonkvarteren inne i Jerusalem hejdades vi av en jeep, som svängde upp framför oss, spärrande vägen. Flera män i judiska arméns uniformer hoppade ur jeepen och sprungo förbi de första bilarna till vår bil. Vi trodde det var fråga om en vanlig passkontroll. En av männen granskade oss genom fönstret, som var nerskruvat på min sida, höjde ögonblicket efter en automatpistol och sköt. Folke Bernadotte träffades av sex skott och Serot av sjutton.
Efter att ha skjutit mot kylare och hjul på bilarna kastade sig mördarna upp i jeepen. Vi sågo den en stund tätt framför oss, till dess den svängde upp på en tvärgata, när vi i rasande fart körde upp till sjukhuset. Läkaren kunde emellertid inte uträtta något. Döden hade varit ögonblicklig för båda. …"

Kati Marton är skoningslös i sin kritik av hur mordet på Folke Bernadotte hanterades på alla plan. I sin bok skriver hon så här: För Israel, Sverige och USA var mordet på Folke Bernadotte någonting som skulle glömmas fortast möjligt. Sir Brian Urquhart, som senare blev chef för FN:s fredsbevarande operationer, hävdar att en "tystnadens konspiration" kastades som ett täckelse över lönnmordet. "Ända sedan mordet på Bernadotte har jag haft svårt att vara med på klappjakten på 'terrorism' så fort ämnet kommer upp i FN."
Kati Marton går i detalj igenom förspelet till attentatet, själva utförandet och de så gott som obefintliga försöken att gripa attentatsmännen. Här finns namnen på alla inblandade och beskrivs deras kontaktnät. Mördaren själv, Yehoshuha Cohen, skulle senare, som god vän till Ben Gurion, tjänstgöra som livvakt i dennes närhet. Den blivande premiärministern Yitzhak Shamir var som ledare för Sternligan en av dem som gav klartecken för mordet.
Kulmen på det hela blev när flera av attentatsmännen framträdde i en direktsändning i israelisk TV år 1991 inför en studiopublik bestående av veteraner ur Irgun och deras familjer. Utan skrupler berättade de, under skrattsalvor och applåder från publiken, om sin delaktighet i attentatet.

Anonym sa...

Åh fy fan, så tog rättshaveristerna över och förstörde hela poängen. Det värsta är att ni orsakar så mycket skada att man nästan börjar misstänka att ni är "USraeliska" agenter själva. Låt oss fokusera på det folkrättsliga problemet först och era konspirationsteorier och monomaniska tirader sedan: hur ska vi hantera genevekonventionens mkt tydliga ordalydelse i förhållande till Israels situation och beteende? Och situationen i Gaza? Ingen kan väl påstå att det är enkelt löst eller självklart? Låt Alis inlägg i frågan stå som sig självt och förpesta det inte med retorik värdig bombliberaler! De svarar nog i sinom tid ändå.

Anonym sa...

"Åh fy fan, så tog".....osv, la la lalalala...


Nej Alexander, kom inte och säg att du är intresserad att diskutera sakfrågan? Du och de andra sionistfascisterna gör ju allt för att undvika den så fort det handlar om "israel". Glömde du inte säga "Darfur" först?....


Och hur får du mordet på Bernadotte att bli "konspirationsteori"? Konspiraton var det och en väldokumenterad sådan.

Anonym sa...

Nu när Kommentargranskningen har aktiverats är bloggen lite halvdöd. Mest kommentarer om USrael och sionistfascister o tokliberaler.

Skulle du blogga flera ggr per dag så vore det typ lite mer ok men nu ? trist.

Anonym sa...

Mordet på Folke Bernadotte med efterspel är ett talande exempel på den groteska mentalitet som råder i den sionistiska kolonin, samt nivån på hyckleriet hos medlöparna i Sverige.

Alltså relevant i sammanhanget. Hur många svenskar tror ni förresten känner till den här historien?