tisdag, oktober 23, 2007

Kriget för terrorismen


Det här är Ali Hamed. Han dödades i en amerikansk räd i staden Najaf. I svenska medier får vi aldrig se sådana bilder. Det kan vara stötande att se hur en rasistisk ockupation ser ut. Därför får vi istället se bilder på Condoleezza Rice, när hon står på presskonferenser och talar bekymrat om hoten från terrorismen.

Terrorismen är mycket riktigt ett stort hot mot människor i delar i världen. Till exempel i Irak. Där kan bostadsområden plötsligt angripas på natten. Som i Sadr City. Barnet på bilden är en av dem som dödades i en attack i söndags. USA:s krigsmakt meddelade att man dödat 49 ”kriminella”, genom att flygbomba i stadsmiljö. Eftersom barnet levde i ett land befolkat av många araber, räknas det, i svenska medier, inte som terror.

I Tikrit bombade USA i söndags ett bostadsområde och dödade 16 människor, skadade 14. Och utanför Samara dödades 16 människor när amerikanskt flyg bombade en by. Enligt USA:s militära talesmän jagades några män som innan dess hävdas ha försökt plantera en vägbomb – enligt nya internationella lagar får man som bekant jaga misstänkta med stridsflyg, om de skulle vara, eller se ut som, araber. Enligt irakisk polis och byborna var de män, vilka ockupationsstyrkorna anger ”chose to go into a house with civilians to hide”, bönder som var ute och vattnade sina fält och som flydde tillbaka till sina egna hem. Följaktligen bombades dessa hem.

Den amerikanska militären har inga planer på att sluta använda stridsflyg mot civila, men skickar kondoleanser till familjerna. Det är det som kallas den västerländska livsstilen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vinklat, för det är ju faktiskt så att USA inte bara dödar infödingarna.

Kerstin sa...

Det är mer än skandal att våra stora dagstidningar, eller radio och TV, inte skriver och informerar om de amerikanska bombningarna, den amerikanska terrorn mot oskyldiga människor - utan att vi bara får höra att de arbetar för fred och demokrati. Är det meningen att vi inte ska vilja ha demokrati vi heller??

En gång i tiden var jag stolt över att vara svensk, och att vi inte deltog i, utan kritiserade sådana här terrorhandlingar från andra Västmakter. Idag skäms jag över Sveriges hållning vad gäller de här illdåden och för vår nuvarande regering, som är ännu värre än den förra vad gäller den här saken, har jag ingenting annat till övers än rent förakt.

E. sa...

Av ren nyfikenhet så undrar jag vart det står bekräftat att man får "som bekant jaga misstänkta med stridsflyg, om de skulle vara, eller se ut som, araber". Har själv aldrig sett detta trots research.

MVH E.

Thomas sa...

E.: På samma ställe där det bekräftas att Israels väpnade styrkor använder spliterbomber och tortyr mot civila, och där det åtminstone fram till 1990-talet stod att fienden, för det svenska försvaret, alltid kom från öster. Eller har du sv¨årt för ironiska formuleringar?

Anonym sa...

Det står inte bekräftat någonstans. Man måste ta reda på saker själv och använda sin egen slutledningsförmåga. Lycka till, och håll dig borta från Dick Erixon!

Anonym sa...

Genom enögd bloggning och censurerad debatt behåller du en mycket hög trovärdighet i en mycket liten krets. Gratulerar till detta.

Anonym sa...

Eftersom vägbomber oftast grävs ner på natten och man troligen inte vattnar sin åker på natten skulle det vara intressant att veta om det står nånstans vilken tid på dygnet det skedde, för länken verkar inte funka.
Man ser ganska bra i flygplanen vad folk sysslar med på marken. www.liveleak.com =)