tisdag, oktober 23, 2007

Terrorns systematik

'We were in a weapons carrier when this guy, around 25, passed by in the street and, just like that, for no reason – he didn't throw a stone, did nothing – bang, a bullet in the stomach, he shot him in the stomach and the guy is dying on the pavement and we keep going, apathetic. No one gave him a second look,'
Israeliska soldater berättar i djupintervjuer om återkommande övergrepp mot palestinier, under 1990-talet. Några utdrag finns i en artikel i Guardian. Det är vämjeligt. Gnager i en långt efteråt. Men egentligen är det inte nytt. Upprätthållandet av det koloniala förtrycket kräver rasism och avhumanisering.

En av soldaterna berättar hur en nyanländ överordnad sätter sin prägel genom att gå fram till en fyraårig pojke framför sina soldater:
'He grabbed the boy. I am a degenerate if I am not telling you the truth. He broke his hand here at the wrist, broke his leg here. And started to stomp on his stomach, three times, and left. We are all there, jaws dropping, looking at him in shock... 'The next day I go out with him on another patrol, and the soldiers are already starting to do the same thing."

[Guardian-artikeln]

5 kommentarer:

alandalus sa...

"With women, one threw a clog at me and I kicked her here [pointing to the crotch], I broke everything there. She can't have children."

S sa...

usch, vilka vidriga människor det finns. är det egentligen ngn mening med att försöka få denna värld till ngt bättre att leva i-för kommande generationer som man ofta framhäver. Men ingenting i historien tyder på att det kommer att bli bättre-tvärtom det blir bara värre och värre.
Om nu världen är bättre nu-och kommer att bli bättre-hur/vad gör är det vi gör för att få denna förbättring?

Ali, jag har förstått att Israel är ditt "specialområde" så som Turkiet är mitt. Men det krigshot som råder i Turkiet/Irak (kurdiska delarna) det intresserar dig ej??/Suri

Mikhas sa...

På något sätt vill jag ändå ge dessa ockupationssoldater i apartheidstatens tjänst en eloge för att de vågar se och berätta det övriga blundar för.

Här har uppenbarligen något gått snett ur apartheidstatens perspektiv då åratal, sedan barnsben, indoktrinering i sionism och tribal överhöghet över icke-judar inte fungerat. Offren fick i dessa skildringar mänsklig status trots allt.

Västmakternas ledare som låtit sig duperas att godkänna eller se mellan fingrarna med folkmordet är minst lika skyldiga som den sionistiska entitetens företrädare och det måste vara lika uppenbart för dem och deras apartheidkramande mediekonglomerat att bäst före datum för koloniala övergrepp av det här slaget passerats för länge sedan. Det har sedan länge varit en tidsfråga innan den skulle upplösas som Sydafrika och Rhodesia om det inte varit de för apartheidstaten livsviktiga krigen "mot terrorismen (islam)" eller krigen och ockupationerna mot alla dess granstater. Så fort freden kommer i mellanöstern, låt vara av sig självt eller genom att ockupanterna och deras allierade kastas ut, kommer också slutet för denna blodiga skamfläck som ett brev på posten.

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Suri: Men ingen accepterar ju sådant beteende och toleransen, tycks det mig iaf, för mycket mindre grova saker har minskat generellt i befolkningen. Men eftersom mainstreamens medier inte vill att den breda massan ska skapa opinion mot Israel kan det fortsätta. Pröva att fråga några i din omgivning om hur många av dem som vet om att Israeliska soldater behandlar t ex barn på det sättet? Ingen, förutom den som själv satt sig in i ämnet kommer ha en aning. Och det är precis vad de stora medierna vill. Sådana berättelser kommer aldrig få någon uppmärksamhet. Hyckleriet ska fortsätta och medierna fortsätter att berätta om "terroristerna" och "extermisterna" som bekämpar den utsatta staten Israel. Vi är utelämnade åt oss själva att skapa opinion i denna fråga, så egentligen är det bara att sätta igång och gasta och skrika och skriva brev till makthavare, protestera och blogga om det.

Anonym sa...

Mellanösterns enda demokrati slår till igen