lördag, november 03, 2007

Hearing om privatiseringars effekter inom vården

Evenemangstips, bokstavligen i elfte timmen:

Nätverket för Gemensam välfärd arrangerar en hearing om effekterna av privatisering och marknadstänkande i vården:

Vittna om vinst i vården
Tid: söndagen den 4 november, 12.00-16.00
Plats: Sandlersalen, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm


• Göran Dahlgren, före detta folkhälsoråd, gästprofessor i Liverpool och internationell expert på folkhälsa och sjukvårdssystem presenterar en erfarenhetsbaserad analys av skillnaden mellan offentlig och privat driven vård.

• Göran Rosenberg, författare och journalist, talar på temat "Varför vårdar vi våra sjuka? Eller varför vården inte kan drivas av vinst".

• Vittnen från vården berättar om sina erfarenheter.

• Nätverket för Gemensam Välfärd presenterar resultaten från den enkätundersökning vi nu genomför om politikernas planer för sjukvården i Sveriges landsting.

8 kommentarer:

Neoliberal Agenda sa...

Vad är problemet med profitdriven vård?

Mat är också ett livsnödvändigt behov och det sker med vinst men det är ingen som klagar. Tänk om vi skulle se följande program istället:

"Vittna om vinst i mataffärerna
Tid: söndagen den 4 november, 12.00-16.00
Plats: Sandlersalen, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm


• Göran Rosenberg, författare och journalist, talar på temat "Varför ger vi inte de svältande mat? Eller varför restauranger inte kan drivas av vinst".

• Vittnen från ICA och Vivo berättar om sina erfarenheter.
...

Anonym sa...

Neoliberal agenda försöker vara ironisk men slår huvudet på spiken: det är helt sjukt att man måste betala pengar för mat och andra förnödenheter. Gå med i den kommunistiska revolutionen och kämpa för en värld utan kapital!

Neoliberal Agenda sa...

Ja, ett nytt Sovjet. Där fanns det mat i överflöd och inga köer öht.

Anonym sa...

Ja för Sovjet var ju så kommunistiskt. Eller också inte. Ge dig.

Anonym sa...

Kommunism=stats- och klasslöst samhälle.
Var Sovjet stats- och klasslöst? NEJ NEJ NEJ! Är det så svårt att fatta?!

Det är härligt när liberaler återkommer till statskapitalistiska Sovjet. För det är det som liberalernas argument bottnar i, att alternativet skulle vara Sovjet eller liknande. Dom erkänner: "ja, det nyliberala samhället är inte så jävla bra, MEN VILL NI HA DET SOM I SOVJET ELLER?!"

Om en liberal börjar babbla om Sovjet - bli glad!


/Ese

Neoliberal Agenda sa...

Nej Nej Nej och FATTA FATTA FATTA att jag tror inte Sovjet var kommunistiskt. Så lätt ska vänstern inte komma undan.

Däremot brukar kommunister vilja ha socialism som ett förstadium till det klasslösa samhället. Du vet, när staten äger produktionsmedlena och har hand om både mat- och vårdproduktionen. Så som det skedde i forna östeuropa och i Sovjet.

Men om ni nu har fantiserat ihop ett nytt sätt att förvandla Sverige till en kommunistisk utopi över en natt så får ni gärna berätta hur.

Anonym sa...

Staten har iofs ägt sjukhusen i Sverige i ganska många år, och det har inte blivit något Gulag på Karolinska vad jag har sett.

Anonym sa...

Nej, äkta kommunister tror inte att kommunismen måste genomgå ett "lägre stadium" av statskapitalism. Och nej, det innebär inte att kommunismen uppnås "över en natt".