tisdag, november 06, 2007

More to the picture than meets the eye

Enligt uppgift har en grupp moderata statssekreterare föreslagit Per Schlingmann att till nästa stämma byta ut kampanjlåten Nya vägar, mot en annan:
Out of the blue
and into the black

They give you this,
but you pay for that
And once you're gone,
you can never come back
When you're out of the blue
and into the black.

21 kommentarer:

Anonym sa...

*rofl*

Oldtimern sa...

Annars borde du kolla upp hans senaste skiva chrome dream 2 och låten Ordinary people. Passar oss i vänstern bra...

Milton Frihetsson sa...

Min favorit är dock "Jag Kan Själv"

http://www.muf.se/jks/downloads/items/Jag_kan_sjalv.mp3

Björn sa...

Fast... borde inte taggen var klassROCK?!

Daniel Eriksson sa...

Young var väl förvisso Reaganfan in those days.

Oldtimern sa...

Om Neil Young och Reagan. Exakta ord ur en intervju med honom.

"On the other hand there are other things that he did that I agreed with. And because I had the ability to say what I feel, people only write part of it, because its news that I would agree with Reagan. So they say Neil Young supports Reagan, so fuck 'em, I don't care what they do.

Everyday is different. Sometimes I like George, sometimes I don't like George Bush."

Grue sa...

Han är en riktig kosmopolit också:

"My old car keeps breaking down
My new car ain't from Japan
There's already too many Datsuns
In this town.

Another thing that's bugging me
Is this commercial on TV
Says that Detroit can't make good cars any more.
Motor City. "

Oldtimern sa...

Som du vet Grue har Neil Young förkärlek till gamla bilar gärna från Usa och han är även en gedigen tågfantast.

Där hans hyllning till sin bil Long may you run är en klassiker.

Det du verkar syfta på kan sammanfattaas som

"And because I had the ability to say what I feel, people only write part of it"

Grue sa...

Kanske. Young är inte neokonservativ direkt men han är definitivt ingen kulturmarxist heller - snarare romantiserar han den amerikanska landsbygen som storstadsliberalerna och proffsmarxisterna hatar.

Oldtimern sa...

Du har rätt Neil young är Neil Young.

Rekomenderar hans biografi Shakey. Vilket är ett av hans smeknamn kommer från hans epilepsi anfall på scenen ibörjan av hans karriär.

Själv som är väldigt insatt i ämnet och om man behövde sätta stämpel, skulle han vara mer Vänster än höger den saken är ju klar.

Grue sa...

Möjligt men jag har fått intryck av att han är rätt konservativ i sociala frågor. Kan han definieras som populist i Christopher Laschs anda?

http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Lasch

F ö en must-read för den nihilistiska svenska vänstern.

Grue sa...

När vi ändå är inne på det måste jag pusha lite för min universallösning för alla likasinnade:

Grillsåslavemang mot psykisk ohälsa.

Jag har liksom Neoliberal agenda och andra likasinnade kört med depp-medicin förut men fick sämre potens och sexuellt ointresse som ett brev på posten. Med en daglig dos av Caj P´s (Coops går också bra eller ett eget recept som ni skall få senare) mår jag mycket bättre.

Wasserman sa...

Vad var det där egna receptet, Grue?

Ingår konsistensfett som verksam ingrediens eller kör du med ingefära?

Anonym sa...

Vad bra att ni liberalmuppar tar hand om varandra....

Neoliberal Agenda sa...

Tack Grue dör att du tar upp saken, det krävs mod.

Själv blev jag försöksutskriven efter bara tre veckor med en sådan kur (och då min egen: Daggmaskolja ingefära konsistensfett Wasabi och soya) numera är jag som ni alla märker fullt frisk och medlem i LUF sedan ett par år.

Oldtimern sa...

Jag personligen skulle definiera Neil Young som en stor musiker.

Trots sin laid back attityd och beskrivande texter råkar komma tillräckligt mycket från mittfåran för att Bombhögern ska vakna till liv och börja med sin vanliga smutskastning.

nicklas eriksson sa...

Ali, menar du att moderaterna rör sig mot syndikalismen? Det skulle förklara en del av anarkin delar av medlemskåren visar prov på:)

Annars, med tanke på vad de har för kamrater i sin international känns ju brunt som en mer trolig färg:

Moderaternas politiska international heter International Democrat Union. Ett ironiskt namn med tanke på att deras broderpartier i den här skaran bland andra inrymmer fina gamla partier som chilenska Union Democrática Independiente och Renovación Nationál. Båda är starka fans av Pinochets diktatur och hyllar ofta den gamle massmördaren.

Vidare i medlemsmatrikeln hittar vi klimpar av brunt guld som Acción Democratica Nacionalista från Bolivia. Jajemen, det är den gamle militärdiktatorn och seminazisten Hugo Banzers parti! Visst serru.

Vi finner också upphovet till Paraguays plågor, fascist- och militärpartiet Colorados. Men det är inte slut där. När El Salvador var en diktatur under militärens stövelklack skickade partiet Arena ut dödsskvadroner för att döda motståndsmän och kvinnor, både verkliga och inbillade i sina hem. Jodå, Arena är ett broderparti till Nya Moderaterna. Hur många av de "frihetsälskande" små muffare som hänger här visste det?

LUF4ever sa...

Neoliberal:

Du får gärna berätta mer om den där kuren på nästa möte. Har känt mig lite underlig på sistone, men jag litar inte på den stalinistiska sjukvården i Sverige. Jag gick dit och den lokale politruken ville stoppa i mig en massa piller. Jag förstod förstås att hon som statens verktyg bara ville utplåna min individuella dådkraft och potens, så jag gick hem istället.

Grue sa...

Jag skall redogöra för min lavemangskur på nästa stämma, jag har även bjudit in Reinfeldt att bevaka och ta del av både mina och Neo´s goda erfarenheter av denna mirakelkur mot psykisk ohälsa (jag använder till skillnad från Neolib. vattenpipa).

Vad jag förstår var vi många på förra stämman som hade liknade problem och många med mig hade heller inga goda tankar om den kommunistiska vården i Sverige för psykiska problem av det här slaget och depp-piller är inte att tänka på då statsapparaten förmodligen infekterat dem med någon substans som påverkar individualiteten och egenyttan.

Väl mött allihopa!

Alexander sa...

Skönt att höra att ni tar dessa problem på allvar.

Själv har jag inte hört några vetenskapliga fakta för varför just vi liberaler verkar lida mest av depressioner och psykiska störningar men det ligger nära till hands att som ovan, misstänka en klar manipulering utifrån, och givetvis då från stalinistisk-kollektivistiska element inom staten.

Vad beträffar de alternativa kureringsmetoder som framförts här kan de säkert ha en positiv inverkan även om själva metoderna som vattenpipa och brandslang låter lite väl brutalt. Men för all del, allt utom generell pöbelmedicin bör prövas.

Mr.JB

Magnus sa...

Neil Young är en hjälte, rakryggad och med genuin attityd som få - vilket inte betyder att allt han säger vore oomtvistligt, men det är ju självklart. Beställde i förra veckan en dvd med han spelning från Västberlin 1982 (från "Trans"-turnén, en vända som lär ha lyft sångerna högt över den litet bleka, men djärvt digitala, skivan.