fredag, januari 18, 2008

Debilt, var ordet

Ny undersökning: Pengar på banken ändrar attityderna
Detta är en autentisk rubrik hos Timbro idag.

Ja, vad fan ska man säga? Josefin Brink gör vad hon kan, i alla fall.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Måhända har vi redan här en toppkandidat till årets floskel. Dessutom var det faktiskt riktigt underhållande läsning.
/Mikael

Aewheros sa...

"En politik som såg till att fler av oss hade möjlighet att skapa egna buffertar skulle troligen göra mer för tryggheten än nästan alla andra politiska beslut, säger Dick Kling, nationalekonom, Timbro."

Och hur ska det gå till då? Ska man sänka lönerna för de rika och höja dem för de fattiga? På nåt sätt så kan jag inte tro att det är det som Timbro förespråkar. Att sänka lönerna ännu mer för en del av de fattiga så att man kan höja dem för en annan del av dem (och dessutom för de rika) låter mer timbroaktigt.

Magnus sa...

Det här var det bästa sen Jan Söderqvizt satt i radio ("Konflikt" tror jag programmet var) och förklarade skillnaderna mellan USA:s och "Europas" syn på säkerhetspoitik och preemptiva krig med att "om man har en kraftfull hammare så blir man kanske völdigt ivrig att slå i utstickande spikhuvuden, men om man inte har nån hammare (dvs inga miltära muskler) så ser man inga besvärande spikar alls". Därmed var det slut med övervägandena kring ifall t ex Irakkriget kunde vara rimligt.

Tubby sa...

Förstår inte riktigt just Esbatis och Brinks reaktion. Vänsterpartiet arbetar ju dag o natt för att människor inte ska ha 100 000 kr på banken utan istället vara helt beroende av staten.

Anonym sa...

Re: Tubby

Klockren kommentar! V har ju i princip bara bidragstagare och arbetslösa som väljare, så ur det perspektivet är ju deras agerande begripligt.

Ny slogan för V: Vänsterpartiet - av förlorare för förlorare :-)

olle sa...

Vet inte vilken teori som känns mest trolig om Timbro:

1. Det är en vänsterkonspiration som syftar till att få högern att verka korkad

2. Högern hoppas på att skolan ska bli så dålig att folk köper vad som helst

Annars är det väl chockdoktrinen i miniformat. Skär ner i trygghetssystemen så att folk blir otrygga. Använd otryggheten som motiv till att sänka skatterna.

I vilken ekonomi har lågavlönade så stor ekonomisk reserv att de inte är beroende av statliga trygghetssystem (oavsett hur dåliga de är)? Eller menar Timbro att de på allvar förespråkar en ofördelning av resurserna. Alla som har minst 100 000 sek på banken ska ge överskjutande del till dem som inte har något sparat så att alla får minskad ohälsa, vantrivsel, bristande jämställdhet och dåligt samvete.

Anonym sa...

Så om man har mer pengar på banken är man alltså mer benägen att säga upp sig om man inte trivs på jobbet?

Det.
Var.
Som
Fan.