lördag, januari 26, 2008

Pomme de terre vs. Nomme de guerre

Man kan för övrigt notera att flaggskeppet Neo fortsätter att undervisa i hur en riktigt god och förnyad liberal debattordning ska se ut: smutskastning, drevinitiering samt rop på politisk och ekonomisk repression.

Inte nog med att tidskriften Mana misstänks ha uttryckt kritik mot Israels raspolitik – nu finns också anonyma uppgifter från en missnöjd tidigare medarbetare, att det kan ha förekommit pseudonymer i tidskriften.

Många förstår nu plötsligt vad Nyamko Sabuni egentligen menade, när hon i sitt poetiskt-analytiska mästerstycke på Folk och Försvar häromveckan sammanfattade Hoten Mot Demokratin:
Hoten mot demokratin har alltid funnits där. De har skiftat över tiden. Men demokratins fiender och dödgrävare har alltid funnits. De har funnits i olika läger och de har växt fram ur olika ideologier. Nazismen och fascismen på 30- och 40-talen. Kommunismen under efterkrigstiden och den marxistiska vänstervågen under 70-talet.
Enligt uppgifter till bloggen kommer Forum för levande historia att inom kort organisera en objektiv skolkampanj för att uppmärksamma brott mot mänskligheten begångna av Philemon Arthur and the Dung.

Göran Skytte kommer att vara kampanjens fältmarskalk, samt spela triangel.

13 kommentarer:

alandalus sa...

Nu väntar jag på Neos dramatiska och chockerande avslöjanden om - Judisk krönika.

Magnus sa...

Peter Wennblad är, ursäktra uttrycket, en typisk rundsnackare, det gick att notera redan när han hette Peter Olsson och skrev för Moderna Tider under dess sita år. Han brukar inte vara speciellt stringent eller noggrann med det han publicerar.

Och sen är det ju intressant att se att samma liberaler som med emfas förnekade att någon offentlig person skulle kunna använda sin bakgrund för att få utrymme att säga sånt som annars varit inopportunt och kunnat skada karriären (Nyamko Sabuni vs Kurdo Baksi: 'bakgrunden spelar ingen roll, det är bara orden och argumenten som röäknas') nu påstår att det är exakt en sortens kalkyler Babak Rahimi gjort - och därmed bekräftar att det är en i högsta grad möjlig strategi att spela på sitt kön eller sin etniska bakgrund.

Anonym sa...

Och det är förstås ingen skillnad på att hitta på en "passande" etnicitet för att man tycker det stärker en argument och att bli kritiserad med rasistiska skällsord för att man har åsikter som inte stämmer överens med rasisternas rasistiska åsikter om hur man får tycka givet sin etnicitet? Det är inget problem att det, som av en händelse landar i att det endast är vita som kan ha vilken åsikt som helst och ändå slippa rasism?
/Erik

Magnus sa...

anonym: "...att det endast är vita som kan ha vilken åsikt som helst och ändå slippa rasism?"

En del bordsgrannar och möjliga stödpartier till de nya liberalerna skulle nog invända mot att det är just vita har den fiheten. I deras världsbild är det tvärtom just vita män som "inte tillåts säga som det är, för då är man rasist" (det är alltid bara "som det är", några argument behövs inte). Fråga Ian Wachtmeister då och Sverigedemokraterna nu.
Den förste som klart påpekade att Sabuni använder sig av sin svarta hudfärg för att få gehör för en nybrutal syn på muslimer och invandrare var förresten Johan Hakelius, inte direkt nån kommunist.

Johan C. Svensson sa...

Jag har ju länge drivit tesen att "In kommer Gösta" förtjänar att ställas inför haagtribunalen för brott mot mänskligheten. Skönt att folkpartiet nu äntligen ger mig stöd. Kan man inte ta följande brott mot min hörsel och goda smak och ställa inför en folkdomstol medan man ändå är i gång? (http://www.muf.se/?use=article&cmd=view&id=1162)

Peter Wennblad sa...

Magnus: Eftersom jag inte vet vem du är, och dina påståenden är väldigt svepande, har jag väldigt svårt att kommentera dem. Så du får gärna precisera dig.

Men om du med rundsnackare menar att jag pratar med många källor innan jag publicerar artiklar har du rätt. Jag föredrar nämligen att kontrollera uppgifter framför att fabulera fritt eller sitta och tycka på min kammare.

Olle sa...

Ja Neos agerande är ju helt orimligt.

För när Neo publicerar artiklar direkt från en kvinnlig politiker i Kuba som sågar regimen och hyllar kapitalismen, och det kommer uppgifter om att det är en "pseudonym" till Johan Norberg, inte skulle väl Esbati reagera annorlunda än han gör nu?

Magnus sa...

Peter: man ger sig inte in på långa och ingående polemiker i en bloggtråd utan mycket goda skäl, men bara som exempel, den artikel (Expressen Debatt, oktober 2001) där du med stora åthävor drev tesen att det var den postmodernistiska språkfilosofin och dess upplösning a starka och sunda (konservativa?) begrepp om sant och falskt, ont och gott , frihet och diktatur som låg bakom 11 septmeberattackerna säger väl det mesta. Jag minns hur jag läste den och tänkte "vilket sjukt bottennapp!" Det är den sortens vilt oxh uppumpat freebasande jag menar med rundsnack.(För er som missade detta opus aå kan den fortfarande letas upp via Mediearkivet.se, som en del universitetsbibliotek prenumererar på via sina datanätverk...Ali minns nog, han kom med en snygg replik någon vecka senare.

När Neo kom kändes den som ett spännande initiativ, det kunde man tycka också utan att vara uppenbar laissez-faire-liberal, men något år senare är det litet för tydligt hur mycket er tidskrift kör med ganska lösa guilt-by-associationbyggen (det går naturligtvis hem i kretsar där man fortfarande troe att alla socialdemokraterdyrkar Lenin, att Amnesty styrs av ett gäng kommunister och att alla vettiga människor finner det utmärkt med USA som världsheriff). Inte särskilt mycket analys, mer läösa tillvitelser om vad andra har för motiv - men det kanske är så man ska skriva ledartexter och liberal politisk copy idag? En förnyande liberal tidskrit i Sverige väntar vi fortfanrnade på.

Neoliberal Agenda sa...

Tyvärr ägnar sig svenska "liberaler" alltför mycket tid åt att diskutera oväsentligheter. Vem bryr sig om vad för innehåll tidningen Mana har? Det är ju systemet med höga skatter och politiskt beviljade bidrag som är fel. Den här gången var det en vänstertidning som fick bidragen indragna, nästa gång är det en högertidning.

Grejen med liberalism är att pengarna ska finnas kvar hos de som arbetat ihop dem. Staten ska inte lägga sig i tidningarna innehåll öht. Om någon vänsterperson vill köpa Mana så är det denna person ensak.

Anonym sa...

Skulle vara väldigt intressant att kolla de s k uppgifternas riktighet vad beträffar Phlemon Arthur och Skytte. Jag tror inte på dem. Det är ju fortfarande oklart vilka Ph A & Dung egentligen är, det har ryktats om Mikael och Thomas Wiehe och Skytte har säkert också nämnts.

Anonym sa...

Av protokollet från Kulturrådets referensgrupp framgick att man diskuterade en sänkning av bidraget till Judisk Krönika med hänsyn till att tidskriften i förhållande till andra sökande har en god ekonomi. Om den går med vinst eller inte kunde man inte uttala sig om.

DAniel sa...

Finns väl en liten möjlighet att hon inte menade svenska proggrupper, utan snarare grupper som Röda Brigaderna och Rote Arme Fraktion:

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Army_Faction

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Brigades

bonkers sa...

Hört talas om ironi, Daniel? Kom in i matchen.