fredag, februari 22, 2008

Kollaps

Petter Nilsson samlar på incidenter av intellektuell implosion som resultat av hans inlägg om demokrati häromdagen. Om det inte vore så att de idéer de citerade representerar - och i flera fall de själva - hade stort inflytande i samhället, hade det bara varit bizarrohumor. Nu finns det all anledning att dra rocken lite närmare kroppen när man ställer den fråga Petter gör: Vad hände med liberalismen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant artikel, men vad hände då med socialismen/kommunismen?

Historien förskräcker, om man nu bryr sig om dessa grundläggande fakta. Kampen om folkets välstånd är sedan länge förlorad för vänstern, det förstår alla utom besatta "driftkuckun" och rättshaverister.

Magnus sa...

Någon borde skriva en studie i politisk förträngning, både av uppenbara fakta (som t ex att Irakkriget till allt annat är en tung belastning på USA:s ekonomi) och av egna erfarenheter (ingen är en så lydig och glad bandhund som den som kommit från påvra omständigheter och släppts in i det bakåtslickade gänget, och ingen är så ivrig att tränga undan insikten om vad ekonomiska och klassmässiga villkor betyder för andra)