onsdag, mars 19, 2008

Andreas Malms replik

Oj då. Hade visst missat Andreas Malms replik till de ”liberaler” som svarat på hans briljanta artikelserie i DN, med inslag av halsbrytande usla analogier och häpnadsväckande strutsbeteende. Mycket av det som Malm säger borde vara fullkomligt självklart. Att det ens måste påpekas för borgerliga debattörer med intellektuella pretentioner, säger något om allvaret i situationen:
Islamofobin är på väg att etableras som den dominerande formen av rasism i västvärlden, på fält efter fält: ideologiproduktion, lagstiftning, polisförföljelser, organiserad extremhöger, strukturell diskriminering, våldshandlingar från stater och enskilda.

[…]

Nästan löjeväckande blir blindheten när Carl Rudbeck skriver: ”Den som läser dessa tre artiklar kan få intrycket att Europa har blivit en krigszon där muslimer hunsas av organiserade islamofober. Men för de flesta av oss ser verkligheten inte ut så.” Nej, just det. För de flesta av oss som heter Carl, Torbjörn eller Andreas ser verkligheten inte ut så.
Läs hela!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sen när blev muslimer en ras/etnisk grupp?

Anonym sa...

Kanske sen du och dina rassepolare började behandla dem som det?

Anonym sa...

Jag är inte rasist.

Anonym sa...

Briljant, mitt i prick, träffsäkert, alla rätt. Precis som vanligt när meningsfränderna tar till orda. Kanske herr Malm kan värpa guldägg också?