fredag, april 18, 2008

Arbetarklassens bästa Party Tricks

Via Jens Holm.
Bilden härifrån. Rubriken inspirerad av det här.

9 kommentarer:

fredrik sa...

Vill ni ha det som i Sovjet eller...? :-D

Morteza sa...

alltså seriöst, tröttnar inte ni högerpersoner på att säga "sovjet" "sovjet", "vill ni ha det som sovjet eller" varje gång det kommer nån sorts kritig av den svenska högern, eller högern generellt i världen?
Är det det bästa ni har att komma med, speciellt eftersom ni knappast hittar nån seriös politiker, politisk kunnig eller politisk verksam vänster person som har sagt att de skulle vilja ha det som i Sovjet.
Så, är det så svårt att komma på nåt bättre som motkritik/argument? Just det bevisar kanske att det är svårt att komma med konkreta kritik mot vänsterns syn på hur ett samhälle ska vara, alltså i grund och botten ett samhälle där alla är lika värda (inte bara i teorin som högern försöker påvisa) och att alla har samma grundläggande möjligheter till att lyckas egna satta mål, inte satta av andra grupper för att behålla en grupp i samhället ständigt utan egentlig makt eller chans att nå sina mål och drömmar (i praktiken.

Det är lite som att likställa någon som nazze och på det sättet försöak tysta kritik, eller säg att det är anti-semitisk, som också tyvärr numera har blivit ett sätt att tysta kritik mot Israel (även om den kritiken skulle komma från judar.

Så snälla, kom på nåt bättre konkret motargument eller kritik mot vänstern och dess åsikter, för jag tvivlar på att jag är den enda som har tröttna på den "dumma" och slentrianmässiga svaret som går ut på jämförelse med Sovjet.

Anonym sa...

De va nå bara humor! Bäh, heltrist att kommentera på vänstermodererade sidor. Typiskt jävla vänster att fega med moderering.

fredrik sa...

Morteza

Jag är inte höger. Och alla normalt funtade personer förstår att min kommentar var ett skämt. Om inte annat än av den lilla :-D i slutet av den. Läste du överhuvudtaget Alis inlägg innan du skrev? Det är fantastiskt roligt med bilder på Fredrik Reinfeldt skakandes hand med företrädare för Kinesiska kommunistpartiet på en hemsida som är prydd av hammaren och skäran. Så tagga ner lite grand, för finns det något som är tråkigare än högerfolk utan humor så är det vänsterfolk utan humor.

Richard sa...

Det här med sarkasm på internet alltså...
Morteza: Jag gissar att Fredrik driver med högern i sitt inlägg.

David sa...

alltså seriöst, morteza. fredrik var förmodligen ironisk, han beskriver sig på sin bloggersida som vänstersosse.

och kom med i matchen, i dagens läge är det högern som önskar att det var mer som i sovjetunionen. lika entusiastisk som delar av vänstern (göran skytte och några andra idioter) var inför de statssocialistiska staterna på 1900-talet, lika entusiastisk är högern idag inför det lika förtryckande statskapitalistiska kina av idag.

'vill ni ha det som i sovjet' är idag mest ett skämt, eftersom det är de sk liberalerna som driver på mot ett allt mer totalitärt samhälle. därför hör man nästan aldrig det uttrycket från dem längre.

Petter sa...

Morteza

Jag tyckte det var en komisk kommentar då det är en slogan som Ung Vänster använder. Är även ganska säker att han som sa det är en socialdemokrat.. Han använde det i den meningen jag tolka det som, en återgivning av Ung vänsters slogan mot vart samhället är på väg. Är i huvudsak riktat mot övervakningssamhället, men det passade som ett komiskt inslag här med. Och att Reinfeldts möte beskrivs positivt i den Stalinistiska skrivna texten ger ju en viss känsla.

Anonym sa...

Det var nog ingen högerperson som skrev första inlägget Morteza. Så spar på krutet...

Morteza sa...

Nu var det inte så att jag refererade mycket på Fredriks inlägg, det var mera allmänt. Jag har tänk o skriva nåt sånt här länge, men det har inte blivit av. Så det var inte så mycket pga Fredriks inlägg, utan jag har sett sådana inlägg så många gånger på bloggar, varje gång det nämns nånting om högern elelr om Sovjet/Kina, så jag antar att jag lackade ur lite :=)
Kan också beror på jag läste det kl 4 på morgonen.

SÅ jag ber om ursäkt Fredrik, det var inte så mycket riktat mot dig, men jag antar att du blev lite av målet, och jag har inga problem med att erkänna detta.

Men har jag helt fel eller om denna observation??