tisdag, april 15, 2008

(Typ) nazidumt

Efter vissaavslöjanden” i den bloggosfäriska bajsfontänen ”Politikerbloggen” har det blivit riksbaloobas kring ett förlupet blogginlägg av någon SSU:are som heter Ingiberg Olafsson. Den västerländska civilisationen tycks åter hotad av en (typ) karikatyr. Det är naturligtvis både jävligt dumt och helt fel att kalla Fredrick Federley nazist, eller för den delen ”(typ) nazist”. Att stödja folkfördrivning och glamourisera statsterror kan man värdera olika. Men nazism är det i det här fallet inte frågan om. Det är även fel att kalla Israel för ett nazistisk regim. Rasistisk apartheid-politik är inte automatisk ”nazistisk”. Det är ett slappt och missvisande bruk av terminologin som grumlar tanken och ger upphov till pseudodebatter. Låt bli.

Annars säger Petter ett och annat som behöver sägas, och avslutar: ”Så, kan vi inte återgå till att diskutera folkmordet i Palestina nu?”


PS. Apropå jämförelser och folkmord, kan vi även konstatera att Stockholmsderbyt igår tydligen ledde till att massa folk fick ”ett fett jävla skott i nacken”.

10 kommentarer:

LeoB sa...

Det som bekymrar mig är inte bara de korkade uttrycken och den grumliga tanken. Jag undrar om det kanske bakom den finns en känsla av att jag/vi är bäst/de andra är skit?

Politik handlar inte om det. Krig gör det, men inte politik. Politik handlar om ett samtal med de som har andra åsikter och erfarenheter.

Om det inte går att tro på det man kämpar för utan att tro att man är bäst då får man svårt att tänka klart.

Kurt sa...

Bajsfontänen politikerbloggen har ju fått en allt mera tydlig politisk vinkling. TV4 betlar väl inte tillräckligt mycket, så det verkar som om de tar betalt vid sidan om från Tibro numera.

Anonym sa...

Det värsta med hela historien är att den där vidrige FF får ÄNNU mera publicitet, vilket är det han vill ha över allting annat. Fattar ingen att det var därför han ordnade den där festen? Så smart är han att han visste att den skulle bli kontroversiell. Alltså, då skriver alla om FF och hans kontroversiella fest. En SSU:are spårar ur pga festen och kallar FF för nazist. Och nu skriver alla om det kontroversiella med att FF har kallats för nazist. Gud vad FF måste njuta av detta!

Bäst vore att bara vara tyst. Då kanske han lägger av.

Anne

Hampus Eckerman sa...

Fin tanke Anne, men det var först när protesterna blev högljudda mot den årliga Israelfestivalen som den började få problem med att hitta artister och annat. Bättre att uppmärksamma att FF är en idiot än att låta honom dra in andra i idiotin ostörd.

Anonym sa...

Anne,

för att göra en "förbjuden" jämförelse:

Man försökte tiga ihjäl nazismen också. Det gick inte så bra...

/Jan Schmidt

Jinge sa...

Jag tycker, apropås Federley, att han alltmer ter sig som en clown. Nu börjar t.o.m. hans egna partikamrater håna honom...

Anonym sa...

Undrar när Ali tänker belysa sådan här arabisk rasism mot indiska "gästarbetare" och andra asiater i arabvärlden?

Angry Arab avslöjar.

Anonym sa...

Jag tycker inte att det är samma sak att tiga ihjäl FF som att tiga ihjäl nazismen. Dessutom så pratar jag inte om att tiga ihjäl systematiskt. Bara att fatta att det är faktiskt inte intressant vad FF gör för att han är, som Jinge säger, en clown. Och inte ens en rolig sådan.
Mannen har noll politisk betydelse, allt han rör vid är snart brännmärkt.

Anne

Alex sa...

Nazist, liberal... Same shit, different name. Det är väl ändå inget att uppröras över? Lipsillar!

Anonym sa...

i Alex värld finn det alltså bara nazister och socialister. Eller? Dum fråga på dumt inlägg.