torsdag, maj 15, 2008

Upp med tändarna lönerna! Eh…yo?

Häromdagen var det tydligen en liten debatt på tv4 mellan Ung Vänsters Ida Gabrielsson och den mångförslagne och intellektuellt spänstige högerungdomsledaren Niklas Wykman. Debatten – som kan avnjutas här, gör det! – rör kvinnors löner. Som lösning på problemet med att kvinnor diskrimineras på arbetsmarknaden – ett problem som de ljus-, mörk- och hästsvansblå partikamraterna säkert dagligen begråter – föreslår Niklas Wykman en ”självförtroenderörelse” bland nämnda kvinnor. Det är både djärvt och slugt. Dessvärre tillät inte den korta tiden Wykman att berätta så mycket om hur han själv ska bidra till denna självförtroenderörelse, men initierade källor menar att rap-musik kan vara ett viktig element.

Eller så är det som Ida Gabrielsson tror:
Typ, härmed beslutar vi att en självförtroenderörelse ska startas bland Sveriges kvinnfolk, denna folkrörelse ska ha möte en gång i veckan och träffas på Östermalmstorg. Vi ska ha praktiska och teoretiska övningar i hur man blir bättre på att löneförhandla, samt diskutera kvinnligt entreprenörskap inom vården. Sedan går vi gemensamt ut och strålar ikapp med solen, stärkta av vårt nyvunna självförtroende. Förutom broschyren från Attendo Care får alla deltagare med sig boken ”Självkänsla nu”, lite rökelser som doftar vilt och kryddigt och en morotskaka bakat med GI- metoden.
Läs hela Idas inlägg.

Bara apropå Niklas Wykman, ser jag förresten hur han modigt tar alla dessa viktiga strider som ingen – utom en handfull utsatta slitvargar på alla landets ledarredaktioner – vågar ta. Och han gör det så graciöst att en perserkatt skulle kunna lägga sig att dö av skam! När till exempel Expressen trycker en artikel om hur moderaterna i Täby går från att passivt skita i folkliga möjligheter till kulturellt utbyte till att aktivt och agressivt försöka knäcka exempelvis biblioteksverksamheten, då är Niklas framme med sin fett vassa penna mot kritikerna:
Elitisterna i kulturvänstern är det värsta avskum vid sidan av rasister det här samhället har.
Det är faktisk ingen som har uttryckt det bättre (i alla fall inte efter 1944). Initierade källor berättar att Wykman i skrivande stund filar på ett blogginlägg om hur parkteatern är skapad med Gulagarkipelagen som direkt förebild.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad han bär på mycket ilska och hat, den unge Wykman.

Anonym sa...

tror mer på att han medvetet använder samma gamla retoriska knep; att envetet förknippa sin motståndare med något obehagligt.

Kurt sa...

Överhuvudtaget är ju läskunnigheten alldeles för utbred i Sverige. Men när väl Anders Borg infört skolstart vid 3-års ålder, och Jan Björklund återinfört 6-årig skolgång för den stora majoriteten som ändå bara skall jobba inom servicesektorn, så kommer nog intresset för kultur att minska betänkligt.