tisdag, augusti 05, 2008

"Eliminera fruktan"

Vart går Europas höger? Jo: hit.

Efter att ha bedrivit framångsrik valkampanj på hets mot utbölingar, går den italienska regeringen alltså vidare med att patrullera gatorna med militär. Det blir
ett tydligt svar på det upplevda kravet på större säkerhet
Som alla sant framgångsrika affärsmän drar Berlusconi upp både utbuds- och efterfrågekurvan. Med tvättäkta fascister i regeringsunderlaget och statsapparaten nattväktarmässigt fokuserad på kärnuppgifterna - föra krig, batonga loss på fattiga och ge immunitet till skattefifflare - ligger denna ekonomisk-politiske entreprenör i historisk framkant.


Som sagt: sen kan du stå där som ett jävla fån.

5 kommentarer:

Anonym sa...

men alltså, skriver du någonsin om något annat än det du kallar "högern" och/eller vad andra har sagt/gjort fel...? att hitta sin utgångspunkt hos de man inte tycker om har alltid, och kommer alltid att, framstå som gnäll. nu börjar det bli dags för lite positiva förslag till förbättring tror jag väl?

Bo sa...

Vad är detta? Bara "fascister i regeringsunderlaget"? Vad hände med de vanliga utfallen och etiketterna? Är inte Berlusconi själv kanske faschist, nyfascist eller kanske rasist och nazist?

Eller pedofil? En högerpolitiker som inte får en etikett av Esbati - kort i taket!

Anonym sa...

idioter!

/j

Kawe sa...

Militärerna är där för att stanna, olyckligt nog. Mest för att skrämma befolkningen. Jag tror inte heller det kommer dröja långt innan militärpolisen brukar övervåld. Och det kan sluta riktigt illa.

pelle sa...

Hur kan man komma på tanken att dra in militär ens? Skrämseltaktik verkar vara standard nu och dessutom bara eskalera. Hur stoppar vi den?