fredag, augusti 29, 2008

Nyttan med EU

Ett flagrant exempel på varför EU är bra för borgare. En redan rättmätigt impopulär regering kan låta bli att komma med förslag om att ytterligare strömlinjeforma och kommersialisera den redan chockerande strömlinjeformade och enahanda svenska pressen – och bara lämna över frågan till att blötas och malas i EU-systemet. Man backar för politiskt tryck som kan skapas på hemmaplan (glädjande, förstås) men räknar med att saken kommer tillbaka som något halvruttet och trekvartsglömt, som man bara får svälja utan vidare krusiduller (läs: allmän debatt)

Exemplet är också till hjälp för att begripa det naturliga i att miljöpartiet vill göra sig regeringsfähigt genom att ”modifiera” sin syn på EU. För ett borgerligt parti med det urbant radikala poserandet som affärsidé, är EU ett svårlaget bekvämt ställe att lämna sina ideal till kemtvätt, samtidigt som man bedyrar för dem som då och då undrar, att man minsann har kvar dem, ämnade att plockas fram renare än någonsin, vid högtidliga tillfällen som man dessvärre inte helt säker kan säga just nu om man hinner närvara på.


Jens Holm skriver också om presstödet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vladimir Putin blev nyligen förbannad på fascistunionens flathet och benägenhet att i varje fråga av vikt ängsligt göra exakt vad husse USA kräver, att han tyckte det var bättre att direkt förhandla med Washington istället...